Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης (Καλαθοσφαίριση Γυναικών)
Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης | ||||
---|---|---|---|---|
Ταυτότητα | ||||
Πλήρες όνομα | Νέος Γυμναστικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «ο Ηρακλής» 1908 | |||
Ψευδώνυμο | Γηραιός & Ημίθεος | |||
Ίδρυση | 29 Νοεμβρίου 1908 | |||
Χρώματα | Μπλε & Λευκό | |||
Έδρα | Ιβανώφειο Κλειστό Γυμναστήριο (χωρητικότητα: 2.443) | |||
Περιοχή | Θεσσαλονίκη, Ελλάδα | |||
Διεύθυνση | Αγίου Δημητρίου 159Β, T.K. 54635, Θεσσαλονίκη | |||
Ιστότοπος | Επίσημος ιστότοπος | |||
Πρόσωπα | ||||
Πρόεδρος | Φώτης Θέος | |||
Έφορος | Λίνα Τραμουντάνη | |||
Προπονητής | Διονύσης Αγγέλου | |||
Διοργανώσεις | ||||
Διοργανώσεις | Α1 Εθνική Κατηγορία Κύπελλο Ελλάδας | |||
Διακρίσεις | ||||
Πρωταθλήματα | Α1 Εθνική Κατηγορία 4 (1967, 1968, 1971, 1972) Α2 Εθνική Κατηγορία 4 (2002, 2006, 2018, 2023) Β΄ Εθνική Κατηγορία 1 (1995) | |||
Ε.ΚΑ.Σ.Θ. | Α΄ Κατηγορία Ε.ΚΑ.Σ.Θ. 2 (1987, 2012) Κύπελλο Ε.ΚΑ.Σ.Θ. 1 (2012) | |||
Υποδομές | Πρωτάθλημα Νεανίδων Ε.ΚΑ.Σ.Θ. 5 (1996, 1997, 2001, 2005, 2014) Πρωτάθλημα Κορασίδων Ε.ΚΑ.Σ.Θ. 4 (1994, 2000, 2008, 2012) | |||
Εμφανίσεις | ||||
| ||||
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης | ||||
![]() ![]() | ||||
![]() |
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «ο Ηρακλής»[1][2] είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο το οποίο εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1908 και αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα εν ενεργεία αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα.
Αντλεί το όνομα του από τον ημίθεο Ηρακλή, ήρωα της ελληνικής μυθολογίας. Στο έμβλημα του απεικονίζεται ο ημίθεος Ηρακλής.[3][4] Τα χρώματα του είναι το μπλε και το λευκό, εμπνευσμένα από τη γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας, ως ένδειξη της εθνικότητας και του πάθους των μελών του για την απελευθέρωση της υποδουλωμένης τότε Θεσσαλονίκης από την οθωμανική αυτοκρατορία.
Αποτελεί τον παλαιότερο εν ενεργεία αθλητικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, και θεωρείται ως η ομάδα των συντηρητικών παλαιών Θεσσαλονικέων.[5] Τα προσωνύμια που τον ακολουθούν είναι «Γηραιός» και «Ημίθεος».
Το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ. Ηρακλή Θεσσαλονίκης αποτελεί την πρώτη ομάδα που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας[6] και την πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.[7] Καλλιεργεί τμήματα τόσο ενηλίκων όσο και νεαρότερων ηλικιακά καλαθοσφαιριστριών. Διαθέτει τη νομική μορφή του ερασιτεχνικού καλαθοσφαιρικού σωματείου. H έδρα του είναι το ιδιόκτητο Ιβανώφειο Κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο έχει χωρητικότητα 2.443 θέσεων.[8]
Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Δεκαετία 1960[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Ο Ηρακλής αποτέλεσε την πρώτη ομάδα που κατέκτησε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών κατά την περίοδο 1967–68.[9][10] Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δύο ομάδες της Αθήνας και δύο της Θεσσαλονίκης, με το «Γηραιό» να σηκώνει τελικά το τρόπαιο.[10]
Δεκαετία 1970[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Η δυναμική της ομάδας κατά τη δεκαετία του 1970 αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο σύλλογος κατέκτησε δύο ακόμη τρόπαια και συγκεκριμένα κατά τις περιόδους 1970–71 και 1971–72.[10][9] Οι κορυφαίες αθλήτριες της δεκαετίας του 1970 ήταν οι Υβόννη Σακελλαροπούλου, Βούλα Αγαπίου, Βιβή Κουσαή, Παπαπαρασκευά, Διαμαντάκη, Σδούγκου, Δανδράκη, Συμεωνίδου, Σδρόλα, Ζωίδου και Νικολαΐδου.[10]
Τη δεκαετία αυτή ο Ηρακλής πραγματοποίησε και τις δύο μοναδικές μέχρι σήμερα ευρωπαϊκές συμμετοχές του, σε διοργανώσεις του European Cup for Women's Champion Clubs (προκάτοχο της σημερινής EuroLeague). Την περίοδο 1971–72 συμμετείχε μόνο στον Προκριματικό Γύρο, όπου και υπέστη δύο ήττες από την ισπανική CREF (34–59, 46–28 τα σκορ). Την επόμενη χρονιά, 1972–73, αγωνίστηκε απευθείας στην Α' Φάση, χωρίς προκριματικούς, όπου και ηττήθηκε δύο φορές από την ιταλική Geas Basket (46–116, 124–35 τα σκορ) με συνέπεια να αποκλειστεί.[7]
Δεκαετία 1980[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Η δεκαετία του 1980 δεν αποδείχτηκε εξίσου επιτυχημένη, με το σύλλογο να μη διατηρεί σταθερή πορεία στην κορυφαία εθνική κατηγορία, αλλά να υποβιβάζεται και να ξανανεβαίνει ανά διαστήματα.[10] Αξιοσημείωτα την περίοδο αυτή η ομάδα αποδείχτηκε πολύ δημοφιλής, κάτι που αποδεικνύει η μεγάλη προσέλευση κόσμου στους αγώνες της.[10] Οι κορυφαίες αθλήτριες της δεκαετίας του 1980 ήταν οι Δέσποινα Φραγκιαδάκη, Κατερίνα Πεταχτή, Ελένη Σταμπουλή και Σταματία Μαρκοπούλου.[10]
Δεκαετία 1990[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Τη δεκαετία του 1990 το τμήμα στηρίχτηκε κυρίως σε νεανίδες. Διακεκριμένες αθλήτριες της δεκαετίας αυτής ήταν οι Πασχαλίνα Γκιουλέκα, Στεφανία Τότσκα, Ουρανία Πρασσά, Δήμητρα Μουστάκα και Νάσια Τόσκα.[10]
Την αγωνιστική περίοδο 1994–95 ο Ηρακλής αναδείχθηκε Πρωταθλητής της Β' Εθνικής Κατηγορίας, κερδίζοντας παράλληλα το δικαίωμα ανόδου στην Α' Εθνική Κατηγορία.[10][11]
Την επόμενη χρονιά, 1995–96, το Πρωτάθλημα Ελλάδος καθώς και το δικαίωμα συμμετοχής σε πανευρωπαϊκές διοργανώσεις διεκδίκησαν 14 ομάδες συνολικά. Στο πλαίσιο αυτό ο Ηρακλής τερμάτισε στην 7η θέση, έχοντας συλλέξει 13 νίκες και 13 ήττες.[12] Παράλληλα έλαβε μέρος και στην πρώτη διοργάνωση του γυναικείου Κυπέλλου Ελλάδος, δίνοντας δύο αγώνες. Στη «Φάση των 16» απέκλεισε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με σκορ 74–57, εντούτοις η πορεία του σταμάτησε στη «Φάση των 8» όπου και ηττήθηκε με σκορ 58–62 εντός έδρας από την ομάδα του Γ.Α.Σ. Κομοτηνής.
Την περίοδο 1996–97 η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε παρόμοια απόδοση με την προηγούμενη, σημειώνοντας 12 νίκες και 14 ήττες. Στην τελική βαθμολογική κατάταξη βρέθηκε στην 7η θέση, εξασφαλίζοντας χωρίς προβλήματα την παραμονή της στο ίδιο επίπεδο.[13] Στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος, απέκλεισε στη Β' Φάση διαδοχικά τον Α.Ν.Ο. Γλυφάδας με σκορ 87–49 εντός έδρας και τη Μ.Ε.Ν. Τούμπας με σκορ 58–60 εκτός έδρας. Αυτή τη φορά αποκλείστηκε στη «Φάση των 8», έχοντας γνωρίσει την ήττα με σκορ 72–62 από τον Ολυμπιακό Βόλου.
Τη χρονιά 1997–98 έλαβαν χώρα σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, με την Α' Εθνική να παραδίδει τη σκυτάλη στην Α1 Εθνική (τότε δημιουργήθηκε και η Α2 Εθνική που για λίγο συνυπήρχε με τη Β' Εθνική). Στην κορυφαία κατηγορία αγωνίστηκαν 12 σύλλογοι, με τον Ηρακλή να συλλέγει 10 νίκες και 12 ήττες απέναντι στους αντιπάλους του.[14] Στην τελική βαθμολογία βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην 7η θέση.[14] Στο θεσμό του Κυπέλλου επικράτησε στη «Φάση των 16» επί της Μ.Ε.Ν. Τούμπας με σκορ 56–51. Αποκλείστηκε στη «Φάση των 8» όπου και έχασε με σκορ 63–56 από την Κομοτηνή.
Την αγωνιστική περίοδο 1998–99, η ομάδα παρουσίασε λιγότερο ανταγωνιστικό πρόσωπο, πέφτοντας στη 10η θέση της τελικής κατάταξης. Αναλυτικότερα είχε απολογισμό 6 νίκες και 16 ήττες, βρέθηκε, ωστόσο, εκτός της ζώνης του υποβιβασμού. Σε ό,τι αφορά το Κύπελλο, ο Ηρακλής ξεπέρασε επίσης επιτυχώς τη «Φάση των 16» νικώντας τον Ολυμπιακό Βόλου εντός έδρας με σκορ 74–50. Ακολούθως γνώρισε την ήττα στη «Φάση των 8» από τον Π.Α.Ο. Θρίαμβο Αθηνών με σκορ 85–68.
Την επόμενη χρονιά, 1999–00, ο Ηρακλής επέστρεψε στα γήπεδα της Α1 Εθνικής, η οποία διοργανώθηκε με τη συμμετοχή 11 ομάδων μετά την αποχώρηση της Α.Ε.Κ. Τρίπολης.[15] Η συγκομιδή του ήταν 8 νίκες και 12 ήττες, ενώ ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.[15] Η πορεία του στο Κύπελλο αυτή τη φορά ήταν συντομότερη, αφού αποκλείστηκε στην πρεμιέρα της Α' Φάσης εντός έδρας από τον Α.Σ. Ακαδημία Ηλιούπολης 1975 με σκορ 76–79.
Δεκαετία 2000[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Η αλλαγή της χιλιετίας βρήκε την ομάδα σε στάδιο αγωνιστικής παρακμής. Στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής για την περίοδο 2000–01 ο Ηρακλής συγκέντρωσε 5 νίκες και 17 ήττες.[16] Σαν αποτέλεσμα, τερμάτισε στη 12η και τελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό.[16] Στο διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος ο σύλλογος αγωνίστηκε απευθείας στη Β' Φάση, όπου και ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην 1η Αγωνιστική με σκορ 85–61.
Την αγωνιστική περίοδο 2001–02 ο Ηρακλής αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, ενώ επέστρεψε στο δεύτερο τη τάξει Πρωτάθλημα μετά από έξι συνεχείς περιόδους στην κορυφαία κατηγορία. Τη χρονιά αυτή οι ομάδες της Α2 Εθνικής ήταν 12 στο σύνολο, προέρχονταν από ολόκληρη την Ελλάδα και αγωνίστηκαν σε κοινό Όμιλο.[17] Στο πλαίσιο αυτό, και με κορυφαία σε απόδοση την αθλήτρια Ζωή Κεχαγιά,[10] ο Ηρακλής κατέκτησε το πρώτο του Πρωτάθλημα στην Κατηγορία αυτή.[17][18] Ο απολογισμός της χρονιάς ήταν 18 νίκες και 4 ήττες.[17] Στο θεσμό του Κυπέλλου η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε στην 1η Αγωνιστική της Α' Φάσης τις Εσπερίδες Καλλιθέας με σκορ 54–48 και, στη συνέχεια, αποκλείστηκε από τον Θερμαϊκό Θέρμης χάνοντας οριακά εκτός έδρας με σκορ 68–66.
Την αγωνιστική περίοδο 2002–03 ο Ηρακλής αγωνίστηκε στην Α1 Εθνική υπό δυσμενέστατες οικονομικές συνθήκες και χωρίς να διαθέτει ξένες αθλήτριες.[10] Καθήκοντα πρώτου προπονητή είχε αναλάβει ο Αντώνης Θεοχαρόπουλος. Ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη 12η και τελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης, έχοντας πετύχει μόλις μία νίκη σε 22 αγώνες.[19] Παραγωγικότερες σκόρερ την περίοδο αυτή για την ομάδα αναδείχθηκαν οι Νάσια Τόσκα (260 πόντοι σε 19 παιχνίδια, 13,68 κατά μ.ό.) και Μαρία Ζυκιρίδου (210 πόντοι σε 19 παιχνίδια, 11,05 κατά μ.ό.). Το μεγαλύτερο μέσο όρο είχε η Βουλγάρα Σβέτλα Ζέτσεβα (74 πόντοι σε 5 παιχνίδια, 14,80 κατά μ.ό.). Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος, η ομάδα συμμετείχε σε δύο αγώνες για τη Β' Φάση. Στον πρώτο επικράτησε εντός έδρας του Άρη Θήβας με σκορ 59–51, ενώ στο δεύτερο ηττήθηκε εκτός έδρας με σκορ 89–44 από την Α.Σ. Ακαδημία Ηλιούπολης 1975.
Την επόμενη τριετία ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης διαγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, κρατώντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Το καλοκαίρι του 2003 το τμήμα βρέθηκε στα πρόθυρα διάλυσης, εξαιτίας της έλλειψης οικονομικών πόρων, ωστόσο ανέλαβε νέα διοίκηση με την προοπτική της ανασυγκρότησης του τμήματος και της εξάλειψης των χρεών.[10] Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν ο τότε γενικός γραμματέας του Γ.Σ. Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Σιάγας, και ο Πάνος Παναγόπουλος ως υπεύθυνος του τμήματος. Παράλληλα παρέμεινε στην ομάδα ο βασικός κορμός των καλαθοσφαιριστριών και με την προσθήκη ορισμένων ταλαντούχων αθλητριών μπήκαν οι βάσεις για την δημιουργία ενός δυνατού συνόλου που έθεσε ως στόχο την επιστροφή στην Α1 Εθνική.
Την αγωνιστική περίοδο 2003–04 ο «Γηραιός» εντάχθηκε στον Όμιλο Βορρά τον οποίο συνέθεσαν 12 ομάδες.[20] Στη διάρκεια της χρονιάς συγκέντρωσε 12 νίκες και 10 ήττες, ισοβαθμώντας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.[20] Στην τελική βαθμολογική κατάταξη κατέλαβε την 6η θέση, εξασφαλίζοντας με άνεση την παραμονή του στην Κατηγορία.[20] Στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος ηττήθηκε στην 1η Αγωνιστική της Α' Φάσης από τον Πρωτέα Ελευθερίου - Κορδελιού με σκορ 64-63 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Προπονητής της ομάδας την περίοδο αυτή ήταν ο Θανάσης Κυρκούσης.[10]
Την επόμενη χρονιά, 2004–05, ο Όμιλος Βορρά οργανώθηκε με τον ίδιο τρόπο.[21] Στο πλαίσιο αυτό ο Ηρακλής είχε συγκομιδή από 15 νίκες και 5 ήττες, τερματίζοντας με ένα βαθμό λιγότερο από τον πρωτοπόρο Γ.Α.Σ. Κομοτηνής.[21] Εντούτοις, δεν κατάφερε να ανέλθει στην Α1 Εθνική καθώς ισοβάθμησε με τον Α.Ο. Νέας Τρίγλιας και βάσει των μεταξύ τους αποτελεσμάτων έπεσε στην 3η θέση της τελικής κατάταξης.[10][21] Σε ό,τι αφορά το Κύπελλο Ελλάδος, η ομάδα διαγωνίστηκε και στις 4 αγωνιστικές της Α' Φάσης προτού διακοπεί η πορεία της. Συγκεκριμένα αντιμετώπισε επιτυχώς τους: Μακεδονικό Νεάπολης (εκτός έδρας νίκη με σκορ 50–53),[22] Απόλλωνα Καλαμαριάς (εντός έδρας νίκη με σκορ 64–51) και Γ.Α.Σ. Κομοτηνής (εκτός έδρας νίκη με σκορ 58–60). Τελικά ηττήθηκε με σκορ 67-65 από το συμπολίτη της Α.Σ. Ήφαιστο Θεσσαλονίκης. Από τον Ιανουάριο του 2005 την καθοδήγηση της ομάδας από τον πάγκο ανέλαβε ο Θοδωρής Πολυμένης.[10]
Ο στόχος της επιστροφής στο κορυφαίο ελληνικό πρωτάθλημα έγινε πραγματικότητα μετά το πέρας της χρονιάς 2005–06.[23] Έχοντας εξαιρετικές επιδόσεις, η ομάδα κατέκτησε την κορυφή της τελικής βαθμολογίας με μόλις 1 ήττα σε 26 αγώνες.[18][23] Αξιοσημείωτα ο Όμιλος περιελάμβανε τη χρονιά αυτή δύο επιπλέον ομάδες, φτάνοντας τις 14 στο σύνολο.[23] Στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ηρακλής απέκλεισε στην Α' Φάση εκτός έδρας τον Σ.Φ. Πιερικό Κατερίνης με σκορ 47–70, ωστόσο γνώρισε με τη σειρά του την ήττα από τη Φ.Ε. Άτταλος με σκορ 71–60.[24]
Την αγωνιστική περίοδο 2006–07 το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής είχε ανεβασμένο δείκτη δυσκολίας, καθώς συμμετείχαν σε αυτό 14 ομάδες.[25] Ο Ηρακλής έκλεισε τη χρονιά με 9 νίκες και 17 ήττες, εξασφαλίζοντας την παραμονή του μόλις την τελευταία αγωνιστική, νικώντας εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό.[10][25] Παρατηρήθηκε μάλιστα τριπλή ισοβαθμία μεταξύ του Γ.Σ. Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης, του Α.Ο. Σπόρτιγκ Αθηνών και του Ηρακλή, με τον τελευταίο να καταλαμβάνει τελικά την 11η θέση της βαθμολογικής κατάταξης.[25] Προπονητής της ομάδας μέχρι τον Ιανουάριο ήταν ο Θοδωρής Πολυμένης και στο υπόλοιπο της χρονιάς ο Γιάννης Τσιμπής.[10] Κορυφαίες σκόρερ της ομάδας τη χρονιά αυτή ήταν η Τάνια Χαλιβέρα (294 πόντοι σε 24 αγώνες, 12,25 κατά μ.ό.), η Αμερικανίδα Τάσα Ουάσινγκτον (258 πόντοι σε 25 αγώνες, 10,32 κατά μ.ό.) και η Σταυρούλα Σπανίδου (261 πόντοι σε 26 αγώνες, 10,04 κατά μ.ό.). Την ίδια χρονιά ο Ηρακλής αγωνίστηκε απευθείας στη Β' Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου και ηττήθηκε από τον Άρη Θήβας με σκορ 69–63.[26]
Η περίοδος 2007–08 ξεκίνησε για την ομάδα με τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Ελλάδος, στο οποίο και εντάχθηκε ξανά απευθείας στη Β' Φάση. Η πορεία της διακόπηκε άμεσα, καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας με σκορ 62–49 από τον Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου. Στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής η ομάδα εμφανίζεται αποδυναμωμένη μετά την αποχώρηση βασικών στελεχών, ενώ τραυματίζονται σοβαρά και οι δύο ξένες της αθλήτριες.[10] Σαν αποτέλεσμα είχε συγκομιδή από μόλις 3 νίκες σε 26 αγώνες κι έτσι επήλθε η κατάληψη της 13ης και προτελευταίας θέσης της τελικής κατάταξης (ισοβάθμισε μάλιστα με τον τελευταίο Αίαντα Ευόσμου).[27] Αναπόφευκτα ο σύλλογος υποβιβάστηκε στην Α2 Εθνική. Προπονητές της ομάδας την περίοδο αυτή ήταν οι Γιάννης Τσιμπής (μέχρι το Δεκέμβρη), Απόστολος Δεμερτζής (μέχρι το Φεβρουάριο) και Θανάσης Κυρκούσης (μέχρι το τέλος της χρονιάς). Παραγωγικότερες σκόρερ (σε μέσο όρο πόντων) για την ομάδα τη χρονιά αυτή ήταν οι Αμερικανίδες Τζέιμι Χαγκίγια (232 πόντοι σε 14 αγώνες, 16,57 κατά μ.ό.) και Ολυμπία Σκοτ (127 πόντοι σε 9 αγώνες, 14,11 κατά μ.ό.). Παραγωγικότερη παίκτρια σε πλήθος πόντων ήταν η Εύα Κατωπόδη (287 πόντοι σε 26 αγώνες, 11,04 κατά μ.ό.).
Την αγωνιστική περίοδο 2008–09, με πρώτο προπονητή το Στάθη Αμυγδαλά, ο Ηρακλής πραγματοποίησε μια πολύ κακή πορεία στο επίπεδο της Α2 Εθνικής, κινδυνεύοντας να πέσει στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ. Θεσσαλονίκης μετά από πάρα πολλά χρόνια. Ειδικότερα σε Όμιλο 14 συλλόγων, ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη 12η θέση με μόλις 4 νίκες σε 26 αγώνες.[28] Τυπικά υποβιβάστηκε,[29] ωστόσο τον συγκράτησε στην Α2 Εθνική η συγχώνευσή του με την ομάδα του Α.Π.Σ. Siemens, που μόλις είχε υποβιβαστεί από την Α1 Εθνική Κατηγορία. Την ίδια χρονιά ο Ηρακλής αγωνίστηκε και σε έναν αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος, στο οποίο και γνώρισε την ήττα από τους Τιτάνες Δράμας με σκορ 64–47.[30] Το καλοκαίρι του 2009 ανακοινώθηκε η συγχώνευση του Α.Π.Σ. Siemens με το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης του Ηρακλή, ώστε να αγωνιστούν από κοινού κατά τη νέα περίοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία.[31]
Την επόμενη χρονιά, 2009–10, με νέα προπονήτρια τη Ζωή Γιαννουζάκου, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας ξεκίνησαν από το Κύπελλο. Ο Ηρακλής επικράτησε στην Α' Φάση εκτός έδρας του Φιλίππου Βέροιας με σκορ 33–60,[32] εντούτοις αποκλείστηκε στη Β' Φάση χάνοντας εκτός έδρας με σκορ 80–43 από τον Α.Π.Σ. Κτησιφόντα Παιανίας.[33] Στον Όμιλο Βορρά της Α2 Εθνικής ο σύλλογος πήγε αρκετά καλύτερα από την προηγούμενη περίοδο, συγκεντρώνοντας 11 νίκες και 15 ήττες.[34] Παρατηρήθηκε δε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Αίαντα Ευόσμου, Ηρακλή και Γ.Α.Σ. Κομοτηνής, που κατετάγησαν τελικά με αυτή τη σειρά.[34] Η 9η θέση σε σύνολο 14 ομάδων δεν ήταν απαραιτήτως κακή απόδοση, ωστόσο ο Ηρακλής βρέθηκε εντός της ζώνης του υποβιβασμού καθώς οι ομάδες της κατηγορίας μειώθηκαν την επόμενη χρονιά από την Ομοσπονδία.[34] Έτσι ο «Γηραιός» βρέθηκε στο τοπικό πρωτάθλημα σε μια μελανή σελίδα της πρόσφατης ιστορίας του.
Δεκαετία 2010[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιούνιο του 2010 η προπονήτρια του Ηρακλή, Ζωή Γιαννουζάκου, παραχώρησε τη θέση της στο Νίκο Μεντηλίδη.[35] Στις αρχές Δεκεμβρίου ο τελευταίος αποχώρησε για προσωπικούς λόγους από την ομάδα, με το Γιώργο Κιτσολέρη να αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.[36][37] Την αγωνιστική περίοδο 2010–11 ο Ηρακλής συμμετείχε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο της Α' Κατηγορίας Γυναικών που διοργανώνει Ε.ΚΑ.Σ. Θεσσαλονικης. Ο σύλλογος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του κατακτώντας την 3η θέση στην τελική βαθμολογία, σε σύνολο 13 ομάδων.[38][39]
Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2011–12, ο σύλλογος κατάφερε να πετύχει στο στόχο της επιστροφής του στις Εθνικές Κατηγορίες κατακτώντας το νταμπλ στις διοργανώσεις της Ε.ΚΑ.Σ. Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα στο Πρωτάθλημα Γυναικών, στο οποίο και δήλωσαν συμμετοχή 14 ομάδες, ο Ηρακλής κατέκτησε την κορυφή του τελικού βαθμολογικού πίνακα. Το πέτυχε νικώντας εκτός έδρας στην τελευταία κρίσιμη αγωνιστική τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, Θερμαϊκό Θέρμης, με σκορ 51–48. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με βολές της Γωγώς Κανταρά 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.[40][41][42][43] Η ίδια αθλήτρια αναδείχθηκε και παραγωγικότερη σκόρερ του Πρωταθλήματος με 536 πόντους, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία.[44] Την ίδια χρονιά, ο Ηρακλής αναδείχθηκε και Κυπελλούχος της Ένωσης, νικώντας την ομάδα του Ε.Ο. Σταυρούπολης στο Μεγάλο Τελικό με σκορ 53–43.[45][46][47] Προπονητές την επιτυχημένη αυτή περίοδο ήταν οι Γιώργος Κιτσολέρης (μέχρι τέλη Νοεμβρίου), Λευτέρης Κουργιαννίδης (μέχρι τέλη Φεβρουαρίου) και Σίμος Συρόπουλος (μέχρι το τέλος της χρονιάς), έφορος η Λίνα Τραμουντάνη και γενικός αρχηγός ο Τάκης Τουμανίδης.[48][49][50]
Η χρονιά 2012–13 υπήρξε ιδιόρρυθμη οργανωτικά για την Α2 Εθνική, εφόσον την επόμενη θα μειώνονταν οι ομάδες που θα συμμετείχαν στην Α1 Εθνική. Ο Όμιλος Βορρά χωρίστηκε αρχικά σε δύο υποομίλους, με τον Ηρακλή να αγωνίζεται στο δεύτερο από αυτούς. Στο τέλος της Α' Φάσης βρέθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, περνώντας επιτυχώς στην επόμενη φάση όπου πέρασαν σε κοινό όμιλο οι τρεις πρώτοι κάθε υποομίλου.[51] Μετά την ολοκλήρωση της Β' Φάσης, ο Ηρακλής τερμάτισε 3ος στην κατάταξη των ομάδων ολόκληρου του Βορρά. Ακολούθως συμμετείχε σε αγώνα μπαράζ στο Βόλο, όπου επικράτησε της ομολόγου του στο Νότο Α.Ε. Νέας Κηφισιάς με 55–46, παίρνοντας προτεραιότητα σε περίπτωση που προέκυπταν αναπάντεχα κενές θέσεις στην κορυφαία κατηγορία.[52]
Στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ηρακλής επέδειξε αντοχή, νικώντας εντός έδρας στις δύο πρώτες αγωνιστικές διαδοχικά τον Α.Ο. Σερρών (65–38) και τον Α.Σ. Ολυμπιάδα Λάρισας (49–42).[53] Εν τέλει, γνώρισε τον αποκλεισμό κατά την 3η Αγωνιστική της Α' Φάσης εκτός έδρας από τον Πρωτέα Βούλας με σκορ 67–44. Την αγωνιστική αυτή περίοδο καθήκοντα πρώτου προπονητή διατήρησαν οι Βασίλης Μασλαρινός (μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2012) και Μιχάλης Κασικτσόγλου (μέχρι το Μάιο του 2013).[54][55] Τους περισσότερους πόντους στο Πρωτάθλημα για λογαριασμό της ομάδας συγκέντρωσε η Γωγώ Κανταρά (349 πόντοι σε 18 αγώνες, 19,39 μ.ό.), ενώ την ακολούθησε η Μαρία Παπαβασιλείου (155 πόντοι σε 18 αγώνες, 8,61 μ.ό.).
Οι υποχρεώσεις του Ηρακλή για την επόμενη χρονιά, 2013–14, ξεκίνησαν από το Κύπελλο Ελλάδος, στην πρεμιέρα του οποίου ξεπέρασε επιτυχώς το εμπόδιο του Π.Α.Σ. Γιάννινα με σκορ 67–54.[56] Εντούτοις στην επόμενη αγωνιστική της Α' Φάσης, γνώρισε την εντός έδρας ήττα με σκορ 53–63 από την ομάδα της Α.Ε. Πυλαίας και αποκλείστηκε.[57][58] Σε ό,τι αφορά το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, επανήλθε σε αυτό η ομαλή του διοργανωτική μορφή, με 12 ομάδες να συνθέτουν τον Όμιλο Βορρά.[59] Στο πλαίσιο αυτό ο Ηρακλής συγκέντρωσε 13 νίκες και 8 ήττες, ενώ είχε κι ένα μηδενισμό.[59] Στην τελική βαθμολογική κατάταξη βρέθηκε στην 7η θέση, εξασφαλίζοντας την παραμονή του στην Κατηγορία.[59][60] Παραγωγικότερη σκόρερ της ομάδας αναδείχθηκαν η Μαρία Παπαβασιλείου (309 πόντοι σε 21 αγώνες, 14,71 μ.ό.) και Χριστιάνα Γεροστεργίου (231 πόντοι σε 20 αγώνες, 11,55 μ.ό.). Την ομάδα τη χρονιά αυτή ανέλαβαν διαδοχικά τρεις προπονητές, ο Γιάννης Κούκος (προετοιμασία και πρώτα παιχνίδια),[61][62] η Τάνια Σταϊκοπούλου (μέχρι μέσα Νοεμβρίου) και ο Σάκης Κυρκούσης (ολοκλήρωσε τη χρονιά).[63]
Εξωαγωνιστικά ο Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα την περίοδο αυτή, παραμένοντας ουσιαστικά χωρίς διοίκηση. Στα τέλη φθινοπώρου το Υπουργείο Οικονομικών αιτήθηκε τη διάλυση του συλλόγου, με την κατηγορία ότι λειτούργησε σε βάρος του καταστατικού του, ως κερδοσκοπικός οργανισμός.[64] Το αίτημα υπογράφηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.[64] Την επόμενη άνοιξη, η Επιτροπή που συστάθηκε για τη διάσωση του Γ.Σ. Ηρακλή, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιο Τσαμασλή, περιφερειακούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις (πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης») και νομικούς συμβούλους, πρότεινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την επαναλειτουργία του Α.Φ.Μ. του συλλόγου και την απαλλαγή της προσωρινής διοικήσεώς του από κάθε ευθύνη (ποινική, αστική, φορολογική, κτλ.) για οφειλές του παρελθόντος ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.
Τον επόμενο Σεπτέμβρη ο Ηρακλής παραχώρησε ένα εκτός έδρας παιχνίδι στα πλαίσια του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου και ηττήθηκε με σκορ 60–41 από τον Α.Ο. Σερρών.[65] Τον Οκτώβρη ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις της ομάδας στο Πρωτάθλημα της περιόδου 2014–15, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να ανταγωνίζεται 11 συλλόγους για τον τίτλο του Πρωταθλητή Βορρά της Α2 Εθνικής.[66] Στην τελική βαθμολογική κατάταξη τερμάτισε στην 7η θέση, με απολογισμό 9 νίκες και 13 ήττες.[66] Παρατηρήθηκε μάλιστα ισοβαθμία με την Πυλαία, η οποία, όμως, τοποθετήθηκε χαμηλότερα βάσει των μεταξύ τους αποτελεσμάτων.[66] Στο σκοράρισμα διακρίθηκαν την περίοδο αυτή οι αθλήτριες Γεωργία Αθανασιάδου (74 πόντοι σε 9 αγώνες, 8,22 μ.ό.), Μαρία Λογδανίδου (179 πόντοι σε 22 αγώνες, 8,14 μ.ό.) και Αφροδίτη Οικονόμου (131 πόντοι σε 21 αγώνες, 6,24 μ.ό.). Στο ξεκίνημα της χρονιάς στη θέση του προπονητή εξακολουθούσε να βρίσκεται ο Θανάσης Κυρκούσης, ωστόσο στα τέλη Νοεμβρίου ο τελευταίος υπέβαλλε την παραίτηση του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.[67] Καθήκοντα πρώτου προπονητή ανέλαβε για λίγες εβδομάδες ο πρώην βοηθός του, Κυριάκος Μπαχταλιάς,[68] ενώ στα μέσα Ιανουαρίου προσελήφθη ο Ζαχαρίας Κουρβούλης.[69] Από τις αρχές Μαρτίου μέχρι το τέλος της περιόδου την τεχνική ηγεσία του συλλόγου είχε ο Γιώργος Ατακτίδης.
Το Μάιο του 2015 επέστρεψε στη θέση του πρώτου προπονητή της ομάδας ο Θοδωρής Πολυμένης, ο οποίος, ωστόσο, λίγο μετά την έναρξη της επόμενης περιόδου αντικαταστάθηκε από την Ελένη Καφαντάρη.[70] Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Ηρακλής αγωνίστηκε σε δύο αγώνες της Α' Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος προτού αποκλειστεί. Ειδικότερα, στον πρώτο νίκησε εντός έδρας την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου με σκορ 66–52,[71] για να ηττηθεί στον επόμενο εκτός έδρας με σκορ 60–51 από τον Άρη Θεσσαλονίκης.[72] Στη διοργάνωση του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής για την περίοδο 2015–16 τα πράγματα για τον Ηρακλή εξελίχθηκαν χονδρικά όπως και την προηγούμενη, καθώς είχε και πάλι απολογισμό 9 νίκες και 13 ήττες, ενώ τοποθετήθηκε ξανά στην 7η θέση του τελικού βαθμολογικού πίνακα.[73] Παραγωγικότερες σκόρερ του Ηρακλή την περίοδο αυτή αναδείχθηκαν οι Μαρία Παπαβασιλείου (199 πόντοι σε 20 αγώνες, 9,95 μ.ό.), Αντωνία Ψαρρά (190 πόντοι σε 22 αγώνες, 8,64 μ.ό.) και Μαρία Λογδανίδου (171 πόντοι σε 21 αγώνες, 8,14 μ.ό.).

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2016–17 ο Ηρακλής έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής με τη χορηγική ονομασία «Ηρακλής HLG Consulting» για εμπορικούς λόγους.[74] Ο Ηρακλής ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη 2η θέση του τελικού βαθμολογικού πίνακα, σε σύνολο 12 σωματείων.[75] Η συγκομιδή του ήταν 20 νίκες σε 22 αγώνες, μία λιγότερη από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Βόλου.[75] Στη συνέχεια διεκδίκησε στον Βόλο την άνοδο στην Α1 Εθνική απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας, ο οποίος είχε καταταγεί 2ος στον Όμιλο Νότου. Ηττήθηκε τελικά με σκορ 50–60 κι έτσι παρέμεινε απλώς πρώτος επιλαχών για άνοδο σε περίπτωση που προκύψει κενή θέση στην Α1 Εθνική εκτός προγράμματος.[76][77] Η αθλήτρια των κυανόλευκων Ελισάβετ Κωτούλα αναδείχθηκε έκτη καλύτερη σκόρερ στον Όμιλο Βορρά (315 πόντοι σε 23 αγώνες, 13,70 κατά μ.ό.),[78] ενώ η Παναγιώτα Τσαμπούρη (273 πόντοι σε 23 αγώνες, 11,87 κατά μ.ό.) σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της χρονιάς στα τρίποντα (63 στον αριθμό).[79]
Στα πλαίσια του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ηρακλής απέκλεισε στην πρεμιέρα τους Τιτάνες Δράμας με σκορ 68–28,[80][81] συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί του και στη 2η Αγωνιστική όπου επικράτησε του Π.Α.Σ. Γιάννινα με σκορ 61–66.[82][83] Στην 3η Αγωνιστική νίκησε και τον Ολυμπιακό Βόλου με σκορ 58–74.[84][85] Εν τέλει γνώρισε τον αποκλεισμό στη «Φάση των 16» όπου και ηττήθηκε εντός έδρας από τον Πρωτέα Βούλας με σκορ 40–74.[86] Kαθήκοντα προπονητή διατήρησε από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι το Μάιο του 2017 ο Σίμος Συρόπουλος.[87][88] Μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους, την ομάδα ανέλαβε ο Τάσος Τζιότζιος, μέχρι τότε προπονητής των τμημάτων υποδομής.[89]
Το επόμενο φθινόπωρο τα κορίτσια του Ηρακλή επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση, όπως κάθε χρονιά, για τις υποχρεώσεις τους στο Κύπελλο Ελλάδος. Στην 1η Αγωνιστική της Α' Φάσης υποδέχτηκαν στην έδρα τους την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου την οποία και νίκησαν με σκορ 68–62.[90][91] Ωστόσο γνώρισαν τον αποκλεισμό στη 2η Αγωνιστική, οπότε και ηττήθηκαν εκτός έδρας από την Α.Ε. Πυλαίας με σκορ 81–62.[92][93] Η αγωνιστική περίοδος 2017–18 πραγματοποίησε για την ομάδα τις υποσχέσεις της προηγούμενης, αφού ο Ηρακλής κατάφερε να τερματίσει στην κορυφή του τελικού βαθμολογικού πίνακα της Κανονικής Περιόδου του Ομίλου Βορρά. Μέτρησε μόλις μία ήττα σε σύνολο 22 αγωνιστικών και κέρδισε την απευθείας άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία.[94][95] Τους περισσότερους πόντους για λογαριασμό της ομάδας συγκέντρωσαν οι αθλήτριες Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου (152 πόντοι σε 14 αγώνες, 10,86 κατά μ.ό.), Μαρία Λογδανίδου (195 πόντοι σε 20 αγώνες, 9,75 κατά μ.ό.) και Μαρία Παπαβασιλείου (171 πόντοι σε 19 αγώνες, 9,00 κατά μ.ό.), ενώ η Ιωάννα Θωμά είχε την τρίτη καλύτερη επίδοση του Πρωταθλήματος Βορρά στα τρίποντα.[96] Πρώτος προπονητής της ομάδας για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς ήταν ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον Τζιότζιο τον Οκτώβριο του 2017.[97]
Ο προβιβασμός της ομάδας της επέτρεψε να ενταχθεί στο Κύπελλο της επόμενης χρονιάς απευθείας στη «Φάση των 16». Η κλήρωση όρισε να αγωνιστεί εκτός έδρας απέναντι στον Πρωτέα Βούλας από τον οποίο γνώρισε τον αποκλεισμό κατόπιν ήττας με σκορ 75–54.[98][99] Στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής για τη χρονιά 2018–19 συμμετείχαν 12 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό ο Ηρακλής δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός με συνέπεια να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για την Κανονική Περίοδο στην 11η και προτελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης.
Ωστόσο είχε μια δεύτερη ευκαιρία να αποφύγει τον υποβιβασμό μέσω της διαδικασίας των Play-outs, όπου και διασταυρώθηκε με τον 8ο στη βαθμολογία Πανιώνιο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης μετέφερε από την Κανονική Περίοδο ήδη δύο νίκες (75–68, 56–66) και χρειαζόταν μία τρίτη για να κλείσει τη σειρά. Την πέτυχε άμεσα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μίλωνα Νέας Σμύρνης με σκορ 78–70, «σπρώχνοντας» τον Ηρακλή πίσω στην Α2 Εθνική.[100][101] Παραγωγικότερες σκόρερ για την ομάδα ήταν οι Αμερικανίδες παίκτριές της Εν Ντι Μπράϊαντ (430 πόντοι σε 23 αγώνες, 18,70 κατά μ.ό.), Ζακλίν Μπλέικ (111 πόντοι σε 7 αγώνες, 15,86 κατά μ.ό.), Ζικίρα Λούις (345 πόντοι σε 23 αγώνες, 15,00 κατά μ.ό.) και Σόνιερ Κάντις (155 πόντοι σε 12 αγώνες, 12,92 κατά μ.ό.). Ο Λαμπρόπουλος παρέμεινε στο σύλλογο ως πρώτος προπονητής καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Το φθινόπωρο του 2019 ο «Γηραιός» επέστρεψε στα γήπεδα για τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Ελλάδος. Στην 1η Αγωνιστική υποδέχθηκε την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου. Όπως είχε συμβεί δύο χρόνια νωρίτερα πέρασε σε βάρος της στην επόμενη φάση, έχοντας κερδίσει με σκορ 50–46.[102][103] Εν τούτοις, στη 2η Αγωνιστική γνώρισε εκτός έδρας τη συντριβή από τον Άρη Θεσσαλονίκης, ο οποίος έφυγε από το γήπεδο με σκορ 107–35 υπέρ του.[104][105] Παρά τις εξελίξεις αυτές, το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2019–20 δεν έληξε ποτέ, καθώς διεκόπη οριστικά μετά την ολοκλήρωση της 19ης Αγωνιστικής εξαιτίας των πρωτοφανών συνθηκών που προκάλεσε η Πανδημία COVID-19 στην Ελλάδα. Στο σημείο αυτό ο Ηρακλής βρισκόταν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Ομίλου Βορρά.[106]
Δεκαετία 2020[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Τον Ιούλιο του 2020 προσελήφθη στη θέση του πρώτου προπονητή ο Γιώργος Ατακτίδης.[107] Το φθινόπωρο του 2020 σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα, οι πρώτοι αγώνες για το Κύπελλο Γυναικών διεξήχθησαν όπως πάντα. Στην 1η Αγωνιστική της Α' Φάσης ο Ηρακλής νίκησε εκτός έδρας τον Γ.Σ.Κ. Λασσάνη Κοζάνης με σκορ 46–55.[108][109] Εντούτοις στη 2η Αγωνιστική ο Ηρακλής είχε την ατυχία να αποκλειστεί εκτός έδρας για ένα καλάθι από την Ολύμπια Λάρισας. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 66–64.[110][111] H περίοδος 2020–2021 υπήρξε τελικά ακόμα πιο άδοξη από την προηγούμενη, καθώς ολοκληρώθηκε μετά από μόλις 2 αγωνιστικές για τους ίδιους λόγους.[112]
Αγωνιστική πορεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Περίοδος | Επίπ | Κατηγορία | Θέση | Επιπ Αγώνες | ΚΠ | POf | POu | Κορυφαία Σκόρερ ΚΠ | Κύπελλο | Αγών | Ευρωπαϊκές διοργανώσεις | ||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1967-68 | 1 | Πανελλήνιο | 1 | - | 2-1 | - | - | Κόλια | - | - | - | - | - |
1968-69 | 1 | Πανελλήνιο | 2 | - | 2-1 | - | - | Βούλα Αγαπίου | - | - | - | - | - |
1969-70 | 1 | Πανελλήνιο | 4 | - | 0-3 | - | - | Βούλα Αγαπίου | - | - | - | - | - |
1970-71 | 1 | Πανελλήνιο | 1 | - | 2-1 | - | - | Βιβή Κουσαή | - | - | - | - | - |
1971-72 | 1 | Πανελλήνιο | 1 | - | 3-0 | - | - | Βούλα Αγαπίου | - | - | European Cup for Women's Champion Clubs (1) | Προκριματικοί | 0-2 |
1972-73 | 1 | Πανελλήνιο | 2 | - | 2-1 | - | - | Υβόννη Σακελλαροπούλου | - | - | European Cup for Women's Champion Clubs (1) | Α' Φάση | 0-2 |
1973-74 | 1 | Πανελλήνιο | 2 | - | 2-1 | - | - | Υβόννη Σακελλαροπούλου | - | - | - | - | - |
1974-75 | 1 | Πανελλήνιο | 4 | - | 1-3 | - | - | Υβόννη Σακελλαροπούλου | - | - | - | - | - |
1985-86 | 1 | Α' Εθνική | 7 | - | 9-9 | - | - | Κατερίνα Πεταχτή | - | - | - | - | - |
1987-88 | 1 | Α' Εθνική | 9 | - | 11-11 | - | - | Κατερίνα Πεταχτή | - | - | - | - | - |
1989-90 | 2 | Β' Εθνική | ? | - | ? | - | - | Θωμαή Χασιώτου | - | - | - | - | - |
1990-91 | 2 | Β' Εθνική | ? | - | ? | - | - | Φωτεινή Ραζάκου | - | - | - | - | - |
1991-92 | 2 | Β' Εθνική | ? | - | ? | - | - | Σουλτάνα Νικηφόρου | - | - | - | - | - |
1992-93 | 2 | Β' Εθνική | ? | - | ? | - | - | Νάσια Τόσκα | - | - | - | - | - |
1993-94 | 2 | Β' Εθνική | ? | - | ? | - | - | Νάσια Τόσκα | - | - | - | - | - |
1994-95 | 2 | Β' Εθνική | 1 | - | ? | - | - | Νάσια Τόσκα | - | - | - | - | - |
1995-96 | 1 | Α' Εθνική | 7 | - | 13-13 | - | - | Ανίτα-Λινέτ Σκοτ | Φάση των 8 | 2 | - | - | - |
1996-97 | 1 | Α' Εθνική | 7 | - | 12-14 | - | - | Στεφανία Τότσκα | Φάση των 8 | 3 | - | - | - |
1997-98 | 1 | Α1 Εθνική | 7 | - | 10-12 | - | - | Μελίσα-Αν Γκιούριλ | Φάση των 8 | 2 | - | - | - |
1998-99 | 1 | Α1 Εθνική | 10 | - | 6-16 | - | - | Ζωή Κεχαγιά | Φάση των 8 | 2 | - | - | - |
1999-00 | 1 | Α1 Εθνική | 9 | - | 8-12 | - | - | Ζωή Κεχαγιά | Α' Φάση | 1 | - | - | - |
2000-01 | 1 | Α1 Εθνική | 12 | - | 5-17 | - | - | Αμάντα-Κριστίν Ουέστ | 1η - Β' Φάσης | 1 | - | - | - |
2001-02 | 2 | Α2 Εθνική | 1 | - | 18-4 | - | - | Ζωή Κεχαγιά | 2η - Α' Φάσης | 2 | - | - | - |
2002-03 | 1 | Α1 Εθνική | 12 | - | 1-21 | - | - | Νάσια Τόσκα | 2η - Β' Φάσης | 2 | - | - | - |
2003-04 | 2 | Α2 Εθνική | 6 | - | 12-10 | - | - | Μαρία Ζικυρίδου | 1η - Α' Φάσης | 1 | - | - | - |
2004-05 | 2 | Α2 Εθνική | 3 | - | 15-5 | - | - | Μαρία Ζικυρίδου | 4η - Α' Φάσης | 4 | - | - | - |
2005-06 | 2 | Α2 Εθνική | 1 | - | 25-1 | - | - | Τάνια Χαλιβέρα | Β' Φάση | 2 | - | - | - |
2006-07 | 1 | Α1 Εθνική | 11 | - | 9-17 | - | - | Τάνια Χαλιβέρα | Β' Φάση | 1 | - | - | - |
2007-08 | 1 | Α1 Εθνική | 13 | - | 3-23 | - | - | Εύα Κατωπόδη | Β' Φάση | 1 | - | - | - |
2008-09 | 2 | Α2 Εθνική | 12 | - | 4-22 | - | - | Δήμητρα Νέδα | Α' Φάση | 1 | - | - | - |
2009-10 | 2 | Α2 Εθνική | 9 | - | 11-15 | - | - | ? | Β' Φάση | 2 | - | - | - |
2012-13 | 2 | Α2 Εθνική | 3 | Μπαράζ ανόδου | 15-7 | 1-0 | - | Γεωργία Κανταρά | 3η - Α' Φάσης | 3 | - | - | - |
2013-14 | 2 | Α2 Εθνική | 7 | - | 13-8 | - | - | Μαρία Παπαβασιλείου | 2η - Α' Φάσης | 2 | - | - | - |
2014-15 | 2 | Α2 Εθνική | 7 | - | 9-13 | - | - | Μαρία Λογδανίδου | 1η - Α' Φάσης | 1 | - | - | - |
2015-16 | 2 | Α2 Εθνική | 7 | - | 9-13 | - | - | Μαρία Παπαβασιλείου | 3η - Α' Φάσης | 2 | - | - | - |
2016-17 | 2 | Α2 Εθνική | 2 | Μπαράζ ανόδου | 20-2 | 0-1 | - | Ελισάβετ Κωτούλα | Φάση των 16 | 4 | - | - | - |
2017-18 | 2 | Α2 Εθνική | 1 | - | 21-1 | - | - | Μαρία Λογδανίδου | 2η - Α' Φάσης | 2 | - | - | - |
2018-19 | 1 | Α1 Εθνική | 11 | Play-outs | 5-17 | - | 0-1 | Εν Ντι Μπράϊαντ | Φάση των 16 | 1 | - | - | - |
2019-20 | 2 | Α2 Εθνική | - | - | διεκόπη | - | - | - | 2η - Α' Φάσης | 2 | - | - | - |
2020-21 | 2 | Α2 Εθνική | - | - | διεκόπη | - | - | - | 2η - Α' Φάσης | 2 | - | - | - |
2021-22 | 2 | Α2 Εθνική | 5 | - | 9-9 | - | - | ? | 1η - Α' Φάσης | 1 | - | - | - |
Διακεκριμένες Καλαθοσφαιρίστριες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
|
Προπονητές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Έμβλημα – Χρώματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Στο έμβλημα του απεικονίζεται ο ημίθεος Ηρακλής. Επίσης, έχει χρησιμοποιηθεί ως έμβλημα και το άγαλμα του Ηρακλή του Λυσίππου.[113] Το 2018 παρουσιάστηκε το νέο έμβλημα του γυναικείου τμήματος καλαθοσφαίρισης.[114] Τα χρώματα του είναι το μπλε και το λευκό, εμπνευσμένα από τη γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας, ως ένδειξη της εθνικότητας και του πάθους των μελών του για την απελευθέρωση της υποδουλωμένης τότε Θεσσαλονίκης από την οθωμανική αυτοκρατορία.
Εξέλιξη του εμβλήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
-
Παλαιότερο Έμβλημα
-
Έμβλημα (2018–Σήμερα)
Αγωνιστική Περίοδος (2021–2022)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Κατά την αγωνιστική περίοδο 2021–2022, ο Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η Πανδημία COVID-19 στην Ελλάδα και τις ακυρώσεις των Πρωταθλημάτων τις προηγούμενες περιόδους, η κατανομή των γυναικείων ομάδων σε Κατηγορίες και Ομίλους είχε ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Οι ομάδες της Α2 Εθνικής μοιράστηκαν σε 4 Ομίλους, με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης να τοποθετείται μαζί με 9 ακόμη συλλόγους στο 2ο Όμιλο Βορρά. Στο πλαίσιο αυτό συγκέντρωσε 9 νίκες και 9 ήττες με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην 5η θέση της βαθμολογικής κατάταξης.[115][116]
Στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης συμμετείχε μόλις στην 1η Αγωνιστική της Α' Φάσης. Κληρώθηκε εκτός έδρας με τον Λασσάνη Κοζάνης από τον οποίο και γνώρισε τον αποκλεισμό με σκορ 57-50.[117][118]
Καθήκοντα προπονητή διατηρούσε ο Κώστας Αστεριάδης.[119] Ακολουθεί η σύνθεση της ομάδας του Ηρακλή Θεσσαλονίκης για την αγωνιστική περίοδο 2021–2022:
Αριθμός Φανέλας | Εθνικότητα | Ονοματεπώνυμο | Θέση | Ύψος (cm) | Γέννηση |
---|---|---|---|---|---|
5 | ![]() |
Δόμνα Πετρίδου | 2003 | ||
6 | ![]() |
Μελίνα-Ιωάννα Παππά | 2001 | ||
7 | ![]() |
Αθηνά Γιαννούδη | 1997 | ||
8 | ![]() |
Δέσποινα Παπαροϊδάμη | 2002 | ||
11 | ![]() |
Άννα Δεληγιάννη | 1994 | ||
13 | ![]() |
Μαγδαληνή Ουζούνη | 2000 | ||
14 | ![]() |
Μαρία Λογδανίδου | 1995 | ||
16 | ![]() |
Δήμητρα Μελενικιώτου | 2002 | ||
17 | ![]() |
Κυριακή Αναγνωστοπούλου | 2002 | ||
19 | ![]() |
Μαρία Νικοδήμου |
![]() | |||||
Τρέχουσα Σύνθεση Ομάδας (2022–2023)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Ακολουθεί η σύνθεση της γυναικείας ομάδας καλαθοσφαίρισης του Ηρακλή Θεσσαλονίκης για την αγωνιστική περίοδο 2022–2023 στη Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών 2022–2023:[120]
Αριθμός Φανέλας | Εθνικότητα | Ονοματεπώνυμο | Θέση | Ύψος (cm) | Γέννηση |
---|---|---|---|---|---|
3 | ![]() |
Σαββίνα Καράλη | 1,63 | 2001 | |
4 | ![]() |
Ευαγγελία Τσουμπερλή | 1997 | ||
6 | ![]() |
Μελίνα-Ιωάννα Παππά | 2001 | ||
7 | ![]() |
Αθηνά Γιαννούδη | 1997 | ||
8 | ![]() |
Δέσποινα Παπαροϊδάμη | 2002 | ||
9 | ![]() |
Αλεξάνδρα-Αγγελική Κατσαρέα | 2003 | ||
10 | ![]() |
Μαρία Μαναβή | 1987 | ||
11 | ![]() |
Μαρία Σωτηρέλλη | 2003 | ||
12 | ![]() |
Ευφροσύνη Πατούνη | 2002 | ||
13 | ![]() |
Μαγδαληνή Ουζούνη | 2000 | ||
14 | ![]() |
Μαρία Λογδανίδου | 1995 | ||
32 | ![]() |
Μαρία Νικοδήμου |
![]() | |||||
Τμήματα υποδομής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νεανίδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Τη χρονιά 2004-05 ο Ηρακλής κατέκτησε το Πρωτάθλημα Νεανίδων που διοργανώνει η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, νικώντας στο Μεγάλο Τελικό της διοργάνωσης τον Γ.Σ. Μεγάλο Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης.[10] Ακολούθως η ομάδα έλαβε μέρος στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Κοζάνη. Οι ομάδες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, χωρίς εν τέλει να κατακτήσει το τρόπαιο, ήταν οι Εσπερίδες Καλλιθέας (Νότια Αττική), ο Λασσάνης Κοζάνης (Δυτική Μακεδονία), ο Σπόρτιγκ Αθηνών (Αττική) και ο Ο.Α.Α. Ηράκλειο (Κρήτη).
Η επόμενη διάκριση του τμήματος στην ίδια διοργάνωση ήρθε την αγωνιστική περίοδο 2013-14 οπότε και κατέκτησε ξανά το τοπικό Πρωτάθλημα Νεανίδων με προπονητή το Θανάση Κυρκούση. Στο Μεγάλο Τελικό υποχρέωσε σε ήττα τον Άρη Θεσσαλονίκης με σκορ 52-40.[121][122][123] Ακολούθως η ομάδα έλαβε μέρος στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Πτολεμαΐδα. Εκεί διεκδίκησε την πρωτιά απέναντι στον Πρωτέα Βούλας (Νότια Αττική), στον Ο.Κ.Α. Αρκάδι Ρεθύμνου (Κρήτη), στον Παναθηναϊκό (Αττική), στον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας (Δυτική Μακεδονία) και στην Άμιλλα Τρίπολης (Κεντρική και Νότια Πελοπόννησος). Έχοντας συλλέξει 2 νίκες και 3 ήττες οι Νεανίδες του Ηρακλή κατέλαβαν την 4η θέση στην τελική βαθμολογία, ενώ η αθλήτρια της ομάδας, Χριστιάνα Γεροστεργίου, συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης.[124][125]
Κορασίδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Την περίοδο 2007-08 η ομάδα του «Γηραιού» κατέκτησε αήττητη το Πρωτάθλημα Κορασίδων που διοργανώνει η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης με προπονητή το Στάθη Αμυγδαλά. Στον τελικό του Final-4, που πραγματοποιήθηκε στο Kλειστό Γυμναστήριο της Νέας Μηχανιώνας, υποχρέωσε σε ήττα τον Άρη Θεσσαλονίκης με σκορ 56-39.[126] Παράλληλα ο σύλλογος κέρδισε το δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων. Η διοργάνωση έλαβε χώρα από τις 8 Ιουλίου έως τις 12 Ιουλίου 2008 στο Μετς της Αθήνας. Οι έτεροι διεκδικητές του τίτλου ήταν ο Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων (Αττική), ο Ο.Κ.Α. Αρκάδι Ρεθύμνου (Κρήτη), ο Απόλλων Πτολεμαΐδας (Δυτική Μακεδονία), οι Εσπερίδες Καλλιθέας (Νότια Αττική) και η Ολυμπιάδα Άσσου-Λέχαιου (Αργολίδα και Κορινθία). Έχοντας συλλέξει 2 νίκες και 3 ήττες οι Κορασίδες του Ηρακλή κατέλαβαν την 4η θέση στην τελική κατάταξη, ενώ η σέντερ της ομάδας, Ράνια Ελευθεριάδου, συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης.[127][128]
Την αγωνιστική περίοδο 2011-12 ο Ηρακλής κατέκτησε εκ νέου το Πρωτάθλημα Κορασίδων Θεσσαλονίκης με προπονητή το Βασίλη Μασλαρινό. Στο Μεγάλο Τελικό του Final-4 επικράτησε του Άρη Θεσσαλονίκης με σκορ 65-35.[129] Στη συνέχεια η ομάδα έλαβε μέρος στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που διεξήχθη το διάστημα 18 έως 22 Απριλίου 2012 στον Βόλο.[130] Εκεί διασταυρώθηκαν με τις Εσπερίδες Καλλιθέας (Νότια Αττική), ο Ο.Κ.Α. Αρκάδι Ρεθύμνου (Κρήτη), τον Αθηναϊκό Βύρωνα (Αττική), τον Αρίωνα Πτολεμαΐδας (Δυτική Μακεδονία) και τον Π.Α.Σ. Γιάννινα (Βορειοδυτική Ελλάδα). Οι Κορασίδες του Ηρακλή κατέλαβαν την 4η θέση στην τελική βαθμολογία, έχοντας συλλέξει 2 νίκες και 3 ήττες.[131][132] Η αθλήτρια της ομάδας, Χριστιάνα Γεροστεργίου, συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης.[133]
Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Πανελλήνιοι Τίτλοι[134][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
- Πρωτάθλημα Ελλάδας Γυναικών (4 Τίτλοι): 1967, 1968, 1971, 1972
- Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών (4 Τίτλοι): 2002, 2006, 2018, 2023
- Β΄ Εθνική Κατηγορία Γυναικών (1 Τίτλος): 1995
Τοπικοί Τίτλοι[134][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
- Α΄ Κατηγορία Γυναικών Ε.ΚΑ.Σ.Θ. (2 Τίτλοι): 1987, 2012
- Κύπελλο Γυναικών Ε.ΚΑ.Σ.Θ. (1 Τίτλος): 2012
- Πρωτάθλημα Μακεδονίας Γυναικών (15 Τίτλοι): 1951, 1952, 1955, 1958, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1974, 1975
Τίτλοι Τμημάτων Υποδομών[134][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
- Πρωτάθλημα Νεανίδων Ε.ΚΑ.Σ.Θ. (5 Τίτλοι): 1996, 1997, 2001, 2005, 2014
- Πρωτάθλημα Κορασίδων Ε.ΚΑ.Σ.Θ. (4 Τίτλοι): 1994, 2000, 2008, 2012
Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
- ↑ «Εγγεγραμμένα σωματεία | Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση». somateia.gga.gov.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Αιτήσεις 2020 | Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση». somateia.gga.gov.gr. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Σήματα | Iraklakias.com». web.archive.org. 14 Μαρτίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Μαρτίου 2012. Ανακτήθηκε στις 6 Ιουλίου 2023.
- ↑ «Τα εμβλήματα των ελληνικών συλλόγων και η ιστορία τους!». web.archive.org. 20 Ιανουαρίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Ιανουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 6 Ιουλίου 2023.
- ↑ «Ο Ηρακλής, η ομάδα των «μπαγιάτηδων», γιορτάζει 114 χρόνια ιστορίας». www.makthes.gr. Ανακτήθηκε στις 7 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης - Hellenic Basketball Federation». web.archive.org. 9 Μαρτίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ 7,0 7,1 «SC IRAKLIS THESSALONIKI».
- ↑ «Ιβανώφειο». www.stadia.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ 9,0 9,1 «Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης - Hellenic Basketball Federation». web.archive.org. 9 Μαρτίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ 10,00 10,01 10,02 10,03 10,04 10,05 10,06 10,07 10,08 10,09 10,10 10,11 10,12 10,13 10,14 10,15 10,16 10,17 10,18 «Η Ιστορία Του Τμήματος Μπάσκετ Γυναικών». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Ιουλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019.
- ↑ «Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης - Hellenic Basketball Federation». web.archive.org. 9 Μαρτίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ Εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», φύλλο 6 Μαΐου 1996, σελ. 19.
- ↑ Περιοδικό «Το Τρίποντο», τεύχος 26 Απριλίου 1997, σελ. 68-71.
- ↑ 14,0 14,1 Εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», φύλλο 6 Απριλίου 1998, σελ. 30.
- ↑ 15,0 15,1 «Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1999-2000». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2016.
- ↑ 16,0 16,1 «Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2000-2001». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Απριλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2016.
- ↑ 17,0 17,1 17,2 «Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2001-2002». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2016.
- ↑ 18,0 18,1 «Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης - Hellenic Basketball Federation». 8 Μαρτίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2002-2003». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2016.
- ↑ 20,0 20,1 20,2 «Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2003-2004 (ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Μαΐου 2004. Ανακτήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2016.
- ↑ 21,0 21,1 21,2 «Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2004-2005 (ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2016.
- ↑ «ΠΑΤΡΙΣ - ΑΡΧΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ». archive.patris.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ 23,0 23,1 23,2 «Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2005-2006 (ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Φεβρουαρίου 2006. Ανακτήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2016.
- ↑ newsroom, sport-fm. «Αποτελέσματα Κυπέλου». sport-fm.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ 25,0 25,1 25,2 «Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2006-2007». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2016.
- ↑ «ΠΑΤΡΙΣ - ΑΡΧΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ». archive.patris.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2007-2008». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2016.
- ↑ «Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2008-2009 (ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2016.
- ↑ Pepu, Coach (27 Απριλίου 2009). «HOMOBASKETUS: Αποτελέσματα Α2 Γυναικών». HOMOBASKETUS. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Τα αποτελέσματα στο Κύπελλο Γυναικών - Μπάσκετ - SPORT 24». 5 Μαρτίου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: Στο τιμόνι η Ζωή Γιαννουζάκου». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Μαΐου 2021. Ανακτήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2022.
- ↑ «Το Κύπελλο Ελλάδας γυναικών». www.zougla.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Final-4 Κυπέλλου Γυναικών: Η πορεία προς τον τίτλο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Δεκεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ 34,0 34,1 34,2 «Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2009-2010 (ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2016.
- ↑ «Ο Ν.Μεντηλίδης στον Ηρακλή - NorthBasket». 12 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Παρελθόν ο Νίκος Μεντηλίδης - NorthBasket». 12 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Ο Κιτσολέρης στο γυναικείο του Ηρακλή - NorthBasket». 12 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Γλέντι στο Καλοχώρι για την άνοδο στην Α2 γυναικών». Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Νίκη για τον ΕΟΣ - NorthBasket». 12 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Τα αποτελέσματα της Α' ΕΚΑΣΘ γυναικών».
- ↑ «Πλούσιο φωτορεπορτάζ απο το χθεσινό παιχνίδι Θερμαϊκός Θέρμης-Ηρακλής».
- ↑ «Γυναικείο: Επέστρεψε στην Α2 ο Ηρακλής».
- ↑ «Αποτελέσματα ΕΚΑΣΘ: Στην Α2 επέστρεψε ο Ηρακλής!». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Ιουλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Η τελική κατάταξη σε σκόρερ και «μπόμπερ» στην Α΄ ΕΚΑΣΘ γυναικών-Ρεκόρ εποχών σε πόντους σε μία αγωνιστική περίοδο από την Κανταρά-Ισοφάρισε την Γεωργιάδου στα τρίποντα η Αγαθαγγελίδου». Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Κύπελλο ΕΚΑΣΘ: Κυπελούχος ΕΚΑΣΘ ο Ηρακλής». 5 Μαρτίου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΟΤΡΑΣ: Κυπελλούχος ΕΚΑΣΘ στις γυναίκες ο Ηρακλής». 4 Μαρτίου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ Κώστας (22 Δεκεμβρίου 2011). «Salonikabasket: Μπλε το Κύπελλο Γυναικών της ΕΚΑΣΘ (Φωτορεπορτάζ+VIDEO)». Salonikabasket. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Κιτσολέρης: Λύθηκε κοινή συναινέση η συνεργασία μας».
- ↑ «Γυναικείο: Τέλος ο Κουργιαννίδης απο Ηρακλή».
- ↑ «Τα ηνία στο Συρόπουλο».
- ↑ «Τα πάντα για το Γυναικείο Μπάσκετ - Αποτελέσματα Α2 Βορρά: Στα μπαράζ για την άνοδο Ηρακλής και ΠΑΣ!». Weplayball.gr. 6 Μαρτίου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «A2 Μπάσκετ: Νίκησε την ΑΕΝΚ ο Ηρακλής». 5 Μαρτίου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Προκρίθηκαν ΦΕΑ, Πρωτέας, Ηρακλής». www.sport24.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Ο Μιχάλης Κασικτσόγλου στις γυναίκες του Ηρακλή». Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Παρελθόν από τον Ηρακλή ο Κασικτσόγλου». Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Πέρασαν Τιτάνες Δράμας,Πυλαία,Ηρακλής ,Σέρρες,Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη Λευκάδας (ΒΟΡΡΑΣ)». 24 Μαρτίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Στους "16" του Κυπέλλου ΑΕ Πυλαίας, Ολυμπιακός Βόλου, Ηρόδοτος και Τερψιθέα».
- ↑ «Αποτελέσματα Γυναικών - ebasket.gr» (στα Αγγλικά). 29 Σεπτεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ 59,0 59,1 59,2 «Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2013-2014 (2ος ΟΜΙΛΟΣ)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Τα πάντα για το Γυναικείο Μπάσκετ - Αποτελέσματα Α2 Βορρά: Φιέστα με 100άρα ο Παναθλητικός, έπεσε η ΑΓΕ Πιερίας!». Weplayball.gr. 6 Οκτωβρίου 2017. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Οκτωβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Ο Κούκος νέος προπονητής στο γυναικείο του Ηρακλή».
- ↑ «Παρελθόν ο Κούκος από το Ηρακλή, οριστικά στο ΑΣΕΑΔ η Κανταρά !». 13 Οκτωβρίου 2013. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Οκτωβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Ανέλαβε ο Κυρκούσης – Iraklis1908.gr». www.iraklis1908.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ 64,0 64,1 Newsroom (20 Νοεμβρίου 2013). «Εντολή διάλυσης του ΓΣ Ηρακλής από το Υπουργείο Οικονομικών». Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ ««Με το δεξί» στο κύπελλο γυναικών ο ΑΟ Σερρών-Επιβλήθηκε με 60-41 του Ηρακλή». Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ 66,0 66,1 66,2 «Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2014-2015 (2ος ΟΜΙΛΟΣ)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Ιουλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Παραιτήθηκε ο Κυρκούσης από τις γυναίκες του Ηρακλή».
- ↑ «Τραμουντάνη: «Στόχος μου να πάει ο Ηρακλής στην Α1»».
- ↑ «Weplayball.gr | Τα πάντα για το Γυναικείο Μπάσκετ - Αποτελέσματα Α2 Βορρά: Νίκησαν οι πρωτοπόροι, διπλό με νέο κόουτς ο Ηρακλής!». 22 Μαΐου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Μαΐου 2015. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Weplayball.gr | Τα πάντα για το Γυναικείο Μπάσκετ - Τέλος ο Πολυμένης, η Καφαντάρη στον Ηρακλή!». 14 Νοεμβρίου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Womenbasket - Νέα για το Γυναικείο Μπάσκετ - Πήρε το ντέρμπι ο Ηρακλής». 28 Σεπτεμβρίου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Σεπτεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Πέρασε ο Άρης - Basketnet.gr». 30 Σεπτεμβρίου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2015-2016 (2ος ΟΜΙΛΟΣ)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαΐου 2021. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Μετονομάζεται σε ΗΡΑΚΛΗΣ HLG CONSULTING το γυναικείο τμήμα του «Γηραιού»». Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ 75,0 75,1 «Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2016-2017 (2ος ΟΜΙΛΟΣ)». 17 Μαΐου 2017. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Μαΐου 2017. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Ανέβηκαν στην Α1 οι Εσπερίδες 60-50 τον Ηρακλή!». 5 Ιουλίου 2017. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Ιουλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Στην Α1 ο Ίκαρος Καλλιθέας - Το μπάσκετ όπως το παίζουμε στη γειτονιά μας - agapotobasket». 12 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Τοπ σκόρερ η Ασημίνα στην Α2 Βορρά». 6 Ιουνίου 2017. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Ιουνίου 2017. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Η Ταντουρόφσκα πρώτη τρίποντη, ρεκόρ η Τσαμπούρη». 6 Ιουνίου 2017. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Ιουνίου 2017. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Τα αποτελέσματα στο Κύπελλο γυναικών - Basketnet.gr». 17 Αυγούστου 2017. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Αυγούστου 2017. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «68-28 ο Ηρακλής τους Τιτάνες Δράμας και έτοιμος για Α1 γυναικών | GRSP®». 12 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Προκρίθηκαν Ηρακλής και Καλαμαριά στην Α2 Βορρά». 30 Σεπτεμβρίου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Κύπελλο Γυναικών: Εύκολες νίκες για Φάρο Κερατσινίου και Ελευθερία Μοσχάτου - Το μπάσκετ όπως το παίζουμε στη γειτονιά μας - agapotobasket». 12 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Το πανόραμα του Κυπέλλου Γυναικών». www.sport24.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Ηττήθηκε 58-74 ο Ολυμπιακός Β. από τον Ηρακλή για το κύπελλο». 28 Ιουνίου 2017. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Ιουνίου 2017. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ neoclistheocharides (9 Οκτωβρίου 2016). «Το ντέρμπι βάφτηκε "κίτρινο", κατοστάρα ο Ολυμπιακός». Cyprus Basket (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Τέλος από τον Ηρακλή ο Συρόπουλος». Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Σε αναζήτηση προπονητή ο Ηρακλής -Λύθηκε η συνεργασία με Συρόπουλο». 16 Μαΐου 2017. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Μαΐου 2017. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Τζιότζιος ο αντιΣυρόπουλος στον Ηρακλή». 6 Ιουνίου 2017. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Ιουνίου 2017. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Ηρακλής». Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Ολη η δράση στο κύπελλο γυναικών | | Basketa.gr». 13 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Α.Ε. Πυλαίας - Ηρακλής 81-62», άρθρο στον ιστότοπο Spotakia.com, 24 Σεπτεμβρίου 2017.
- ↑ «Μεγάλη πρόκριση για Σπόρτιγκ, πήρε το "θρίλερ" ο Αρης», άρθρο στον ιστότοπο Sport24.com, 24 Σεπτεμβρίου 2017.
- ↑ «Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017-2018 (2ος ΟΜΙΛΟΣ)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Ιουλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «A2 Γυναικών: Τα αποτελέσματα κι η τελική βαθμολογία | ebasket.gr». 3 Δεκεμβρίου 2020. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Δεκεμβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Η τελική κατάταξη σε πόντους και τρίποντα της Α2 γυναικών (Ομιλοι Βορρά και Νότου)- Στην κορυφή Φλώρου, Τζιαμπάζη, Κασάπογλου και Πολιτοπούλου». Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Τέλος ο Τζιότζιος από τις γυναίκες του Ηρακλή-Αναλαμβάνει ο Λαμπρόπουλος-Στις κορασίδες η Παπαβασιλείου».
- ↑ newsroom, sport-fm. «Πρόκριση με σούπερ Σλούκα και Εζέτζα για Παναθηναϊκό». sport-fm.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Συνέτριψε τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός και πέρασε στην επόμενη φάση!». Sportdog.gr - Αθλητικά Νέα | Ειδήσεις | Sport. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ ««Σώθηκε» ο Πανιώνιος, υποβιβάστηκε ο Ηρακλής». 13 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Α1 Γυναικών: Σώθηκε ο Πανιώνιος, στην Α2 ο Ηρακλής». 13 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Κύπελλο Ελλάδος: Περίπατος για Αθηναϊκό, Πρωτέα, ΕΦΑΟΖ και Αρη - Wbasket.gr - Νέα για το Γυναικείο Μπάσκετ». 13 Δεκεμβρίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Τα αποτελέσματα της Α' φάσης του κυπέλλου γυναικών | Gazzetta». 13 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Εύκολα ο Άρης τον Ηρακλή | | Basketa.gr». 14 Αυγούστου 2020. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Αυγούστου 2020. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Πρόκριση του Άρη με "κατοστάρα"! - PRESSARIS». 12 Αυγούστου 2020. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Αυγούστου 2020. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019-2020 (2ος ΟΜΙΛΟΣ)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ newsroom (12 Ιουλίου 2020). «Ανέλαβε τον Ηρακλή ο Ατακτίδης». Wbasket.gr - Νέα για το Γυναικείο Μπάσκετ. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Ιουλίου 2020. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Κύπελλο Γυναικών Μπάσκετ: Ηττήθηκε ο Λασσάνης Κοζάνης από τον ιστορικό Ηρακλή Θεσσαλονίκης». web.archive.org. 13 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Κύπελλο Γυναικών: Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής». web.archive.org. 1 Νοεμβρίου 2020. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Νοεμβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Κύπελλο: Πήρε το ντέρμπι η Ηλιούπολη | SPORT 24». web.archive.org. 31 Οκτωβρίου 2020. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Οκτωβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Κύπελλο Γυναικών: Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής». web.archive.org. 13 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2020-2021 (4ος ΟΜΙΛΟΣ)». web.archive.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Σήματα | Iraklakias.com». web.archive.org. 14 Μαρτίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Μαρτίου 2012. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Το νέο σήμα της γυναικείας ομάδας μπάσκετ (pic)».
- ↑ «Βαθμολογία». web.archive.org. 23 Ιουλίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Ιουλίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Α2 Γυναικών: Αποτελέσματα (10/4) - Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης». web.archive.org. 7 Αυγούστου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Αυγούστου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Νίκη για το Λασσάνη Κοζάνης στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδας - maksports.gr». web.archive.org. 12 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Κύπελλο Γυναικών: Συνεχίστηκε το πρόγραμμα με εννέα αναμετρήσεις | Gazzetta». web.archive.org. 12 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Ανέλαβε ο Αστεριάδης – Iraklis1908.gr». web.archive.org. 12 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «TEAMDETAILS». eokbasket.sportstats.gr. Ανακτήθηκε στις 8 Μαΐου 2023.
- ↑ «Weplayball.gr | Τα πάντα για το Γυναικείο Μπάσκετ - Αποτελέσματα Final-4 Νεανιδων ΕΚΑΣΘ: Πρωταθλητής ο Ηρακλής!». web.archive.org. 20 Απριλίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Απριλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Πρωταθλητής νεανίδων της ΕΚΑΣΘ ο Ηρακλής-Επικράτησε με 52-40 του Αρη στο μεγάλο τελικό». Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Πρωταθλητής ο Ηρακλής, κέρδισε τον Άρη! NEO». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Ιουνίου 2014. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Πρωτέας Βούλας: Πρωταθλητής στις Νεάνιδες | Onsports.gr». web.archive.org. 20 Απριλίου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Απριλίου 2015. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Πρωθλήτριες Ελλάδος οι Νεάνιδες του Πρωτέα Βούλας | Gazzetta». www.gazzetta.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «ΗΡΑΚΛΗΣ Τα κορίτσια είναι ανίκητα». web.archive.org. 11 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Πανελλήνιο Kορασίδων: Ο τίτλος στα Άνω Λιόσια. Μεγάλη αδικημένη η ομάδα του Αρκάδι που πήρε την 2η θέση». kretaworldbasket.blogspot.com. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Το πρωτάθλημα στα Λιόσια». www.sport24.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Κορασίδες: Πρωταθλητής ο Ηρακλής».
- ↑ «Αφιέρωμα στην τελική φάση του Πανελλήνιου Κορασίδων».
- ↑ «Ο τίτλος στις Εσπερίδες». www.sport24.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ Λούτση, Αλεξάνδρα (22 Απριλίου 2012). «Πρωταθλήτριες Ελλάδας στις Κορασίδες οι Εσπερίδες». Onsports.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ «Τριπλή διάκριση για την Οικονομάκη στο Πανελλήνιο Κορασίδων - Onsports.gr». web.archive.org. 11 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2023.
- ↑ 134,0 134,1 134,2 «Τίτλοι - Γ.Σ. Ηρακλής». Γ.Σ. Ηρακλής - Επίσημο site του ερασιτέχνη Ηρακλή (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Μαΐου 2023.
Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Επίσημοι ιστότοποι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
- Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης – Επίσημος ιστότοπος
- IRA Store (Διαδικτυακό κατάστημα προϊόντων) – Επίσημος ιστότοπος
Social Media – Επίσημες σελίδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
- Τμήμα Καλαθοσφαίρισης Γυναικών, επίσημος λογαριασμός στο Facebook.
- Τμήμα Καλαθοσφαίρισης Γυναικών στο Instagram
- Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης, επίσημος λογαριασμός στο Facebook.
- Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης στο Instagram
- Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης, επίσημος λογαριασμός στο Twitter.
- Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης, επίσημος λογαριασμός στο YouTube.
- IRA Store (Διαδικτυακό κατάστημα προϊόντων), επίσημος λογαριασμός στο Facebook.
- IRA Store (Διαδικτυακό κατάστημα προϊόντων) στο Instagram
- IRA Camp (Boot camp γυμναστικής), επίσημος λογαριασμός στο Facebook.
- IRA Camp (Boot camp γυμναστικής), επίσημος λογαριασμός στο TikTok.
|
|
|