Ζώνη του Αλατιού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η περιοχή της Ζώνης του Αλατιού

Ο όρος Ζώνη του Αλατιού αναφέρεται σε πολιτείες, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην οποία μεγάλες ποσότητες αλατιού χρησιμοποιούνται στους δρόμους κατά την χειμερινή περίοδο για να ελεγχθεί το χιόνι και ο πάγος. Οι πολιτείες στην ζώνη του αλατιού περιλαμβάνουν το Κονέκτικατ, το Ντελάγουερ, το Ιλινόις, την Ιντιάνα, την Αϊόβα, το Μέιν, το Μέριλαντ, τη Μασαχουσέτη, το Μίσιγκαν, τη Μινεσότα, το Μιζούρι, το Νιου Χάμσαϊρ, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη, το Οχάιο, την Πενσυλβάνια, το Ρόουντ Άϊλαντ, το Βέρμοντ, τη Βιρτζίνια, τη Δυτική Βιρτζίνια, το Ουισκόνσιν, και την Ουάσινγκτον (Π.Κ.)[1][2]. Άλλες πολιτείες όπως η Βόρεια Ντακότα, η Νότια Ντακότα και η Αλάσκα θεωρούνται επίσης μέρος της Ζώνης του Αλατιού[2].

Το αλάτι στους δρόμους είναι συχνή αιτία της διάβρωσης των μερών του αυτοκινήτου, και τα αυτοκίνητα στη ζώνη του αλατιού συχνά υφίστανται πιο ταχεία οξείδωση από ότι σε άλλα μέρη της χώρας. Οι κατασκευαστικές ανακλήσεις λόγω θεμάτων διάβρωσης συχνά στοχεύουν μόνο σε οχήματα που λειτουργούν στις πολιτείες της ζώνης του αλατιού[1][2].

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 AOL Autos Staff (23 February 2010). «Chrysler Minivans In Salt Belt States Recalled». AOL Autos. http://autos.aol.com/article/chrysler-minivan-recall/. Ανακτήθηκε στις 20 August 2011. 
  2. 2,0 2,1 2,2 CNN Money (3 May 2005). «GM antilock brakes probed». CNN Money. http://money.cnn.com/2005/05/03/Autos/gm_investigation/index.htm. Ανακτήθηκε στις 20 August 2011.