Ζωολογικό πάρκο Βερολίνου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το ζωολογικό πάρκο του Βερολίνου (γερμανικά: Tierpark Berlin) είναι ένας από τους δύο ζωολογικούς κήπους που βρίσκονται στο Βερολίνο της Γερμανίας. Ιδρύθηκε το 1955 και βρίσκεται στο Φρίντισφελντε, στον πρώην κήπο του παλατιού Φρίντισφελντε, το οποίο βρίσκεται μέσα στον ζωολογικό κήπο. Από τις 31 Δεκεμβρίου 2013, ο ζωολογικός κήπος στεγάζει 7.250 ζώα από 846 είδη, σε μια περιοχή 160 εκταρίων (400 στρέμματα). Το ζωολογικό πάρκο Βερολίνου διαθέτει επίσης δωρεάν δύο δημόσια εκθέματα.

Το ζωολογικό Πάρκο Βερολίνου είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζωολογικών κήπων και Aquaria (EAZA) και συμμετέχει σε περίπου 120 προγράμματα αναπαραγωγής (ΕΕΠ) ενώ ο ζωολογικός κήπος συμμετέχει περαιτέρω σε απόπειρες επανεισαγωγής ειδών σε περιοχές όπου έχουν τεθεί σε κίνδυνο ή έχουν εκλείψει και υποστηρίζει οικονομικά επιλεγμένα σχέδια για την προστασία των φυσικών οικοτόπων.

Το Ζ. Πάρκο Βερολίνου δεν είναι το ίδιο πάρκο με τον Ζωολογικό κήπο του Βερολίνου, καθώς φέρει διαφορετικό λογότυπο και βρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία.