Ευβοϊκή Γνώμη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» είναι εβδομαδιαία εφημερίδα ποικίλης ύλης, που εκδίδεται από το 1976 στην Εύβοια.

Εμφανίστηκε στο χώρο της ενημέρωσης ως δημιούργημα του έως σήμερα εκδότη της Γιάννη Χ. Θεοφανίδη την Τρίτη 4 Μαΐου του 1976. Αρχικά, τυπωνόταν στην Αθήνα και κυκλοφορούσε με 8 μεγάλες σε σχήμα σελίδες. Το 1979 εξέδωσε το πρώτο free περιοδικό με τον τίτλο «ΤΟ ΑΛΦΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ».

Το 1981 οργάνωσε στη Χαλκίδα ιδιόκτητο εκδοτικό τυπογραφείο με λινοτυπικές μηχανές και δύο επίπεδα πιεστήρια, ενώ το 1990 η αυξανόμενη κυκλοφορία της ανάγκασε την ιδιοκτησία να φέρει στην Εύβοια το πρώτο κυλινδρικό ταχυπιεστήριο, που το εγκατέστησε στα «Δύο Δέντρα» Χαλκίδας.

Από το 1995 τυπώνεται στα ταχυπιεστήρια μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος της Αθήνας, ενώ το 2008 ξεκίνησε τις περιοδικές ειδικές εκδόσεις με τον τίτλο "GO!".

Σήμερα η «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή πρωί με 48 σελίδες στα περίπτερα του νομού Ευβοίας, καθώς και σε επιλεγμένα σημεία των νομών Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 1ης έρευνας αναγνωσιμότητας περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, που διεξήχθη το 2007 από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας η «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» είναι η πρώτη σε αναγνωσιμότητα εβδομαδιαία περιφερειακή εφημερίδα της Ελλάδας.

Η εφημερίδα ανήκει στις ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΝΩΜΗ (Γιάννης Θεοφανίδης και Σία Ο.Ε) και έχει έδρα τη Χαλκίδα (οδός Αθηνάς 4, δίπλα στα ΕΛΤΑ).

Η επίσημη ιστοσελίδα της βρίσκεται στη ηλεκτρονική διεύθυνση www.egnomi.gr. Στην ίδια διεύθυνση λειτουργεί και η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας με ειδήσεις και νέα από την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Για τα στοιχεία αναγνωσιμότητας βλ. την 1η έρευνα αναγνωσιμότητας, θεαματικότητας και ακροαματικότητας των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, που διεξήχθη το 2007 από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Τα αποτελέσματα βρίσκονται στον ιστότοπο:

http://www.minpress.gr/minpress/index/currevents/draseis_perifereia_mme_ereuna.htm

Εξωτερικός Σύνδεσμος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]