Ευάγγελος Αντωνίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ευάγγελος Αντωνίου

Ο Άγγελος Αντωνίου ήταν επιχειρηματίας και γνωστός καναλάρχης. Γεννήθηκε το 1947 στον Βόλο. Το 1989 δημιούργησε το Ράδιο Βέρα, στο οποίο παρέμεινε επίτιμος πρόεδρος μέχρι την τελευταία στιγμή. Ασχολήθηκε με τα ΜΜΕ ύστερα από την επιτυχημένη, επαγγελματική του δραστηριότητα στις γραφικές τέχνες, ενώ αρχές της δεκαετίας του ‘90, πραγματοποίησε το πρώτο βήμα στην τηλεόραση με την TRT. Το εγχείρημα του θεωρείται από τα πλέον επιτυχημένα στον περιφερειακό χώρο και με μεγάλη τηλεθέαση. Η TRT εξέπεμψε για πρώτη φορά στις 5 Φεβρουαρίου 1990, με τον Αντωνίου να εκμεταλλεύεται την κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Τα παιδιά του Άγγελου Αντωνίου, ο Γιώργος και η Τέα, δεν θέλησαν να συνεχίσουν στον τηλεοπτικό σταθμό που ίδρυσε ο πατέρας τους και το 2015 ο επιχειρηματίας Γιάννης Καραγιώργης αγόρασε την TRT όπως και άλλα περιφερειακά κανάλια. Το 1970 ανέλαβε καθήκοντα στην εταιρεία γραφικών τεχνών Antopack, όντας μέλος της τρίτης γενιάς στελεχών της οικογένειας Αντωνίου. Τότε είχε αναλάβει υπεύθυνος οικονομικού, την εποχή που η εταιρεία ολοκλήρωσε τη μετάβαση στο offset. Το 1998 μετά από έναν αιώνα επιτυχίας, η Antopack ολοκλήρωσε το νέο της εργοστάσιο συνολικού εμβαδού 14.000 τ.μ. μέτρων έξω από τον Βόλο, αποτελώντας μίας από τις πιο προηγμένες μονάδες εκτύπωσης στην Ευρώπη. Το παλιό εργοστάσιο της Antopack στο κέντρο του Βόλου, συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ., μετατράπηκε σε εμπορικό κέντρο, το γνωστό Old City στον Βόλο το 2004. Με την σύζυγό του Μαρτίνα ευτύχησε να δει και εγγονό.

Θάνατος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πέθανε στις αρχές Απριλίου του 2018, σε ηλικία 70 ετών, μετά από μια ασθένεια που εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Η κηδεία του έγινε μετά από επιθυμία του, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.