Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία για το σπίτι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ένας μαθητής λύνει ασκήσεις γεωμετρίας

Η εργασία στο σπίτι, είναι ένα σύνολο καθηκόντων που ανατίθενται στους μαθητές από τους εκπαιδευτικούς τους για την εξάσκησή τους επί του μαθήματος εκτός του σχολείου. Κοινός τύπος εργασιών περιλαμβάνει, σε μικρότερη τάξη, ανάγνωση, αντιγραφή κειμένου, ενώ σε μεγαλύτερες, μαθηματικές ασκήσεις και γενικά οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με το αντικείμενο που διδάχθηκαν οι μαθητές.

Συχνά πιστεύεται ότι ο Ρομπέρτο Νεβίλης, εκπαιδευτικός από τη Βενετία, "εφηύρε" τις εργασίες για το σπίτι το 1905 ως τιμωρία για τους μαθητές του. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να είναι περισσότερο μύθος. Αντίθετα, πιστεύεται ότι ο Χόρας Μαν, πατέρας του εκπαιδευτικού συστήματος, επινόησε και την εξάσκηση στο σπίτι ως μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος ο οποίος πήρε την ιδέα από τους μαθητές των Volksschulen της Πρωσίας που τους δίδονταν εργασίες για να ολοκληρωθούν στο σπίτι μέχρι μία συγκεκριμένη ώρα για να αποδείξουν τη δύναμη του Γερμανικού έθνους.[1]

  1. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Φεβρουαρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2021.