Επισκέπτες Υγείας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Οι Επισκέπτες Υγείας αποτελούν ένα από τα επαγγέλματα υγείας που απαντώνται στο Ελληνικό Κράτος.

Είναι επάγγελμα που ασχολείται κατ' εξοχήν με τα αντικείμενα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, της δημόσιας υγείας, της πρόληψης και της προαγωγής υγείας, είτε στην κοινότητα ή σε ατομικό επίπεδο. προκύπτει μετά από .Οι Επισκέπτρτες Υγείας με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές τους γνώσεις ασχολούνται είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες στο τομέα της Υγείας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών με το σχεδιασμό, ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση παροχής όλων των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στην Ελλάδα το επάγγελμα είναι αυτόνομο και οι Επισκέπτες Υγείας είναι απόφοιτοι του τμήματος Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΦΕΚ 4521/2-3-2018) . Την εκπροσώπηση καθώς και την προώθηση του έργου των επαγγελματιών Επισκεπτών Υγείας έχει αναλάβει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών/τριών Υγείας (ΠΣΕΥ).

Αγορά Εργασίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας: Ο επισκέπτης υγείας μπορεί να απασχοληθεί σε νοσοκομεία, σε κέντρα υγείας, υγειονομικούς σταθμούς, σε ΚΑΠΗ, ΠΙΚΠΑ,ΙΚΑ, μονάδες βιομηχανικής υγιεινής, καθώς και σε διάφορα ιατροπαιδαγωγικά κέντρα.

Επαγγελματικές οργανώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο συλλογικός φορέας για τους Επισκέπτες Υγείας είναι ο σύλλογος Επισκεπτών-Επισκεπτριών Υγείας που καλύπτει τους εργαζόμενους του κλάδου και θέτει ορισμένους δεοντολογικούς κανόνες.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]