Επαρχιακό Πάρκο Δεινοσαύρων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Περιφερειακό Πάρκο Δεινοσαύρων είναι ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO που βρίσκεται δυο ώρες με το αυτοκίνητο ανατολικά του Κάλγκαρι στον Καναδά ; ή 48 χλμ (30 μίλια), περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο βορειοανατολικά του Μπρουκς.

Το πάρκο βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Κόκκινα Ελάφια, που φημίζεται για την εντυπωσιακή τοπογραφία των εκβολών και την αφθονία των απολιθωμάτων δεινοσαύρων. Το πάρκο είναι γνωστό ως μια από τις πλουσιότερες ορυκτές περιοχές δεινοσαύρων στον κόσμο. Πενήντα οκτώ είδη δεινοσαύρων έχουν ανακαλυφθεί στο πάρκο και περισσότερα από 500 δείγματα έχουν αφαιρεθεί και εκτίθενται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Η διάσημη συλλογή απολιθωμάτων από περίπου 500 είδη ζωής, από μικροσκοπικά σπόρια φτέρης μέχρι μεγάλους σαρκοφάγους δεινοσαύρους, δικαιολογεί την εισαγωγή του στην λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1979.

Κέντρο Επισκεπτών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το κέντρο επισκεπτών του Περιφερειακού Πάρκου Δεινοσαύρων παρουσιάζει εκθέματα δεινοσαύρων και απολιθώματα αλλά και πληροφορίες για την γεωλογία και την φυσική ιστορία του πάρκου. Υπάρχει ένα θέατρο για προβολή βίντεο, ένα εργαστήριο μελέτης των απολιθωμάτων και ένα κατάστημα δώρων. Τα προγράμματα για το κοινό προσφέρονται το καλοκαίρι.

Το John Ware's Cabin είναι μια αναπαλαιωμένη καμπίνα του 20ου αιώνα που χρησιμοποιήθηκε από τον John Ware, έναν αφροαμερικανό καουμπόι και σημαντική προσωπικότητα στην ιστορία της εκτροφής ζώων στην Αλμπέρτα. Η καμπίνα είναι τοποθετημένη κοντά στο κέντρο επισκεπτών και είναι ανοιχτή σε επιλεγμένες ημέρες και ώρες το καλοκαίρι.

Φωτογραφίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]