Εν Δράσει (θεατρικό εργαστήρι)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το «Εν Δράσει» είναι δημοτικό θεατρικό εργαστήρι με επιτυχημένη παρουσία σειράς πολλών ετών στο ερασιτεχνικό θέατρο. Έχει λάβει βραβεία θεάτρου πολλάκις σε διάφορα θεατρικά φεστιβάλ, όπως τα φεστιβάλ της Ορεστιάδας, της Κορίνθου, της Ιεράπετρας και του Διστόμου[εκκρεμεί παραπομπή].

Ιστορία-Έργο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1995 (τότε υπαγόταν στο Δήμο Ταύρου) με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ναρλη που παραμένει μέχρι σήμερα ο επικεφαλής. Το πρώτο έργο που ανέβασε ήταν η Τελετή του Παύλου Μάτεσι, που έτυχε μεγάλης αποδοχής από την τοπική κοινωνία του Ταύρου.[1]

Το 1996 βρήκε στέγη σε ένα ολοκαίνουργιο θέατρο χωρητικότητας 135 θέσεων στο χώρο του Δημαρχείου Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου) το οποίο παραμένει η έδρα τους μέχρι σήμερα.[1] Το θέατρο εγκαινίασαν με την παράσταση Γέρμα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Από τότε ανεβάζει αδιάλειπτα κάθε χρόνο παραγωγές από το Ελληνικό και Ξένο ρεπερτόριο. Οι παραστάσεις που έχει ανεβάσει συνολικά έχουν φτάσει τις 38 μέχρι σήμερα. Παράλληλα οργανώνει σεμινάρια με ελεύθερη συμμετοχή με εισηγητές αναγνωρισμένα πρόσωπα του χώρου του θεάτρου όπως ο ηθοποιός Αντώνης Θεοδωρακόπουλος και η θεατρολόγος Αννα Μαυρολέων.

Από το 2006 εμφανίζεται τακτικά σε διαγωνιστικά και μη διαγωνιστικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα με πρώτη συμμετοχή την παράσταση Σκουπίδια του Γιάννη Ξανθούλη στο 2ο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Έβρου. Στα φεστιβάλ έχει αποσπάσει συνολικά 76 βραβεία και διακρίσεις[2].

Από το 2008 με πρωτοβουλία του εργαστηρίου οργανώνεται το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής. Η πρώτη παράσταση ήταν το Αρσενικό και παλιά δαντέλα του Joseph Kesselring και από τότε έχει αδιάλειπτη παρουσία στο με δεκάδες παραστάσεις σε πολλά θέατρα της Αττικής.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]