Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λογότυπο ΕΛΒΙ

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου (ΕΛΒΙ) είναι πολιτιστικός, εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τα βιβλία. Ιδρύθηκε το 1977 στην Αθήνα και διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Αποτελεί μέλος της ΟΕΜΚΟΕ (Ομοσπονδία Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδας).

Στόχοι της είναι, μεταξύ άλλων, η σύνδεση του βιβλίου με τη ζωή, η προώθηση του αληθινού, ποιοτικού βιβλίου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της έχει οργανώσει εκατοντάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως βιβλιοφιλικούς διαλόγους, εβδομάδες βιβλίου σε σχολεία και εκδηλώσεις για βιβλία

Τα έσοδα προέρχονται από συνδρομές μελών, δωρεές και χορηγίες.[1] Το 10% των εισπράξεων καθώς και τα χρήματα από τις Κοινωνικές Λοταρίες, διατίθενται για τη δημιουργία δανειστικών βιβλιοθηκών σε ακριτικά και απομονωμένα χωριά.[2] Δεν προκύπτουν έσοδα από τις εκθέσεις βιβλίων που διοργανώνονται.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Δωρεές, Χρηματοδότηση προγράμματος». © Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2015. [νεκρός σύνδεσμος]
  2. Limniakifoni.gr (24 Ιουνίου 2014). «Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου στον Άγιο Ευστράτιο». © 2015 ΛΗΜΝΙΑΚΗ ΦΩΝΗ. Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2015. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]