Ελευθέριος Σερεπίσος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ελευθέριος Σερεπίσιος)


Ελευθέριος Σερεπίσος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1963
Ελλάδα
Χώρα πολιτογράφησηςΝέα Ζηλανδία
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςRongotai College
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπιχειρηματίας

Ο Ελευθέριος (Τέρι) Σερεπίσος (Terry Serepisos) γεννήθηκε το 1963 στην Ελλάδα αλλά από την ηλικία των δύο ετών ζει στη Νέα Ζηλανδία, όπου μετανάστευσε η οικογένειά του. Ζει στο Γουέλινγκτον και είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας. Μεταξύ άλλων είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Century City και της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας Γουέλινγκτον Φοίνιξ. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 140 εκατομμύρια δολλάρια ΝΖ.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σερεπίσος σπούδασε στο Rongotai College, όπου συνδέθηκε με τον θρύλο του νεοζηλανδικού ποδοσφαίρου Wynton Rufer. Δραστηριοποιήθηκε στις οικοδομικές επιχειρήσεις και η εταιρεία του "Century City" κατέχει μεγάλο αριθμό ακινήτων στην ευρύτερη περιφέρεια του Γουέλινγκτον: εμπορικά καταστήματα, τραπεζικά κτίρια, κατοικίες, διαμερίσματα και οικόπεδα. Μεταξύ αυτών και τον Century City Tower, όπου στεγάζονται οι επιχειρήσεις του. Στα μελλοντικά σχέδιά του είναι να κτίσει το υψηλότερο κτίριο στο Γουέλινγκτον.

Αθλητισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2007, που η επαγγελματική "Α-Λιγκ" της Αυστραλίας ανακοίνωσε τη δυνατότητα ένταξης στη Λίγκα μιας ομάδας από τη Νέα Ζηλανδία, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στις αθλητικές μπίζνες. Δημιούργησε την επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα Γούελινγκτον Φοίνιξ (Wellington Phoenix) με αρχικό κεφάλαιο ένα εκατομμύριο δολάρια ΝΖ. Η ομάδα έχει στενή συνεργασία με την "Τιμ Γουέλινγκτον" (Team Wellington) που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα, ώστε οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της πόλης να μεταπηδούν στην Φοίνιξ. Η δημιουργία της ομάδας αναζωογόνησε το ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο στη χώρα και πολλοί παίκτες της είναι παίκτες της εθνικής Νέας Ζηλανδίας που προκρίθηκε στην τελική φάση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010 στη Νότια Αφρική.

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2010 ο Σερεπίσος επέκτεινε την επιχειρηματική του δράση στις τηλεοπτικές μπίζνες. Έγινε παραγωγός του δημοφιλούς ριάλιτι σόου "The Apprentice".

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]