Ελεονώρα του Ανζού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ελεονώρα του Ανζού
ELeonora di napoli.jpg
Γέννηση 1289
Νάπολη
Θάνατος 9  Αυγούστου 1341 και 10  Αυγούστου 1341
Nicolosi
Σύζυγος Φρειδερίκος Β΄ της Σικελίας και Philippe de Toucy, Titular Prince of Antioch
Τέκνα Constance of Sicily, Queen of Cyprus, Πέτρος Β΄ της Σικελίας, Μανφρέδος της Αραγωνίας, Elisabeth of Sicily, Duchess of Bavaria, Γουλιέλμος Β΄ της Αραγωνίας, Ιωάννης της Αραγονίας και Margaret of Sicily
Γονείς Κάρολος Β΄ της Νάπολης και Μαρία της Ουγγαρίας
Αδέλφια Άγιος Λουδοβίκος της Τουλούζης, Πιέτρο Τεμπέστα, Ροβέρτος της Νάπολης, Κάρολος Μαρτέλος της Ουγγαρίας, Ραϋμόνδος Βερεγκάριος της Άντρια, Ιωάννης της Γραβίνας, Φίλιππος Α΄ του Τάραντα, Λευκή του Ανζού, Μαργαρίτα του Ανζού και Μαρία του Ανζού

Η Ελεονώρα του Ανζού (Eleonora d'Angiò, Αύγουστος 12899 Αυγούστου 1341) ήταν σύζυγος του βασιλιά της Σικελίας Φρειδερίκου Γ΄, τρίτη κόρη του βασιλιά της Νάπολης Καρόλου Β΄ και της Μαρίας της Ουγγαρίας.

Στις 17 Μαΐου 1302, η Ελεονώρα παντρεύτηκε τον βασιλιά της Σικελίας Φρειδερίκο Γ΄. Ο πατέρας της και ο πεθερός της ξεκίνησαν πόλεμο για τον έλεγχο της Μεσογείου, που έληξε με την ειρήνη του Καλταμπελότα (19 Αυγούστου 1302). Η ειρήνη μοίρασε το παλιό βασίλειο της Σικελίας στο νησιωτικό και ηπειρωτικό τμήμα της.

Με τον γάμο της με τον Φρειδερίκο Γ΄ απέκτησε εννέα παιδιά, μεταξύ των οποίων ήταν:


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Eleanor of Anjou της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).