Σεργκέι Αστάχοφ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτή είναι μια παλιά έκδοση της σελίδας, όπως διαμορφώθηκε από τον Кантемира (συζήτηση | συνεισφορές) στις 21:38, 29 Οκτωβρίου 2021. Μπορεί να διαφέρει σημαντικά από την τρέχουσα έκδοση.
(διαφ.) ← Παλαιότερη έκδοση | Βλέπε τελευταία έκδοση (διαφ.) | Νεότερη έκδοση → (διαφ.)

Ο Σεργκέι Βικόντοβιτς Αστάχοφ (γεν. 28 Μαΐου 1969, χωριό Κράσνι Λιμάν, Βορόνεζσκαγια όμπλαστ, ΡΣΟΣΔ, ΕΣΣΔ) είναι Ρώσος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Βιογραφία

Ο Σεργκέι Αστάχοφ γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 1969, στηνπεριφέρεια (όμπλαστ) του Βορόνεζ, σε στρατιωτική οικογένεια[1]. Το 1986 αποφοίτησε από το λύκειο στο χ. Μονγκόχτο της Επικράτειας (Κράι) του Χαμπάροφσκ.

Το 1989, αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στις τάξεις του σοβιετικού στρατού (υπηρέτησε για δύο χρόνια σε μια μεραρχία αρμάτων μάχης κοντά στο Νίζνι Νόβγκοροντ[1]), εισήλθε στο τμήμα υποκριτικής του Κρατικού Ινστιτούτου Τεχνών του Βορόνεζ, από το οποίο αποφοίτησε το 1995.

Από το 1993 έως το 1996 ήταν ηθοποιός του Θεάτρου Κάμεννι του Βορόνεζ.

Το 1999 μετακόμισε από το Βορόνεζ στη Μόσχα, όπου, έχοντας αλλάξει το επώνυμό του σε ένα πιο ευφωνικό (πατρικό όνομα της μητέρας), εργάστηκε στα θέατρα "Ετ Σέτερα" και "Σατιρικόν".

Το 2009, αποδέχτηκε την πρόσκληση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δραματικού Θεάτρου της Μόσχας,Αλεξάντρ Γκαλίμπιν, να παίξει το ρόλο του Έκτορα στη νέα παραγωγή του «Δεν θα γίνει ο Τρωικός πόλεμος» που βασίζεται στο έργο του Ζαν Ζιρωντού. Υποδύεται επίσης τον Ρόμπερτ στο θεατρικό "Μην ξυπνήσετε τον κοιμώμενο σκύλο" (βασισμένο στο έργο του Άγγλου θεατρικού συγγραφέα Τζον Πρίστλι) σε σκηνοθεσία Όλγας Σβέντοβα.


Προσωπική ζωή

Το 1989, ενώ σπούδαζε στο Κρατικό Ινστιτούτο Τεχνών του Βορόνεζ, γνώρισε τη μελλοντική σύζυγό του Νατάλια Κομάρντινα. Δεν έχουν παιδιά μαζί.

Η δεύτερη σύζυγος του είναι η Βικτώρια Αντέλφινα. Ο Σεργκέι και η Βικτώρια έχουν μια κόρη, τη Μαρία (γεννημένη το 1998). Το ζευγάρι χώρισε το 2011.

Βραβεία

  • 2001 - βραβεύτηκε με το ρωσικό θεατρικό βραβείο "Τσάικα" για το ρόλο του στο έργο "Γκέντα Γκάμπλερ" στη σκηνή του "Σατιρικόν" [2] .
  • 2007 - Βραβείο συμπάθειας κοινού του XV Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ηθοποιών "Αστερισμός" (Τβερ) της Συντεχνίας Ρώσων Ηθοποιών Κινηματογράφου - για το ρόλο του Σεργκέι Πάβλοβιτς Κορολιόφ στη βιογραφική ταινία "Κορολιόφ" σε σκηνοθεσία Γιούρι Κάρα[3].

Σημειώσεις

Σύνδεσμοι