Sports Interactive

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Sports Interactive
Νομική μορφήθυγατρική εταιρία
Κλάδοςβιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών
Ίδρυση21  Ιουλίου 1994
ΙδρυτήςΑδερφοί Κολίερ
ΈδραΛονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Προϊόνταλογισμικό
ΙδιοκτήτηςSega (από 2006)[1]
Υπάλληλοι70
ΜητρικήSega
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Linkedin

Η Sports Interactive είναι βρετανική εταιρεία προγραμματισμού βιντεοπαιχνιδιών με έδρα το Λονδίνο, γνωστή για τη σειρά Football Manager. Ιδρύθηκε από τους αδελφούς Όλιβερ και Πολ Κόλιερ τον Ιούλιο του 1994 και αγοράστηκε από την ιαπωνική εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Sega το 2006. Η Sports Interactive είναι πλέον μέρος του Sega West, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τις Creative Assembly, Relic Entertainment και Amplitude Studios. Εκτός από το Football Manager, το στούντιο έχει επίσης δημιουργήσει μια σειρά από άλλες προσομοιώσεις διαχείρισης αθλημάτων, όπως το NHL Eastside Hockey Manager και το Championship Manager Quiz και είναι ο πρώην προγραμματιστής του Championship Manager.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδρύθηκε από τους Αδερφούς Κολίερ (Όλιβερ και Πολ). Η εταιρεία συντομογραφείται συνήθως ως «SI» μεταξύ των οπαδών των παιχνιδιών της.

Το 2003, η Sports Interactive σταμάτησε τη συνεργασία με την πρώην εκδότρια Eidos Interactive και υπέγραψε συμφωνία με τη Sega για να συνεχίσει το κορυφαίο αθλητικό franchise με το νέο όνομα, Football Manager. Μετά τη διάσπαση και τα δύο μέρη κράτησαν τη διανοητική τους ιδιοκτησία . Η Sports Interactive τήρησε τον βασικό κωδικό, τη βάση δεδομένων του παιχνιδιού και τον προγραμματισμό του παιχνιδιού, ενώ η Eidos διατηρούσε τα δικαιώματα στο franchise Championship Manager.

Στις 28 Ιουνίου 2012, ο Μάιλς Τζέικομπσον και ο Ίαν Λίγινγκστοουν αποκάλυψαν γιατί χώρισαν από την Eidos Interactive και εντάχθηκαν στη Sega. Σε μια συνομιλία με το GameHorizon, ο Τζέικομπσον πίστευε ότι η Beautiful Game Studios ανέλαβε να αναλάβει το Championship Manager, ενώ ο Λίγινγκστοουν πίστευε ότι η Eidos Interactive έφερε τη Beautiful Game Studios για να προστατεύσει την εταιρεία σε περίπτωση που το Sports Interactive αποχωρούσε από τη συμφωνία. Ο Τζέικομπσον σχολίασε, λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν δύο πλευρές σε αυτήν την ιστορία, εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι υπήρχε έλλειψη σεβασμού που κάναμε για τη δουλειά μας από την Eidos. Φαινόταν να υπάρχει μια στάση εκείνη την εποχή στη βιομηχανία ότι ο καθένας θα μπορούσε να κάνει παιχνίδια». Συνέχισε λέγοντας, «Η Eidos ήθελε περισσότερο έλεγχο. Εμείς θέλαμε περισσότερο έλεγχο. Ζητήσαμε υψηλά δικαιώματα. Η Eidos δημιούργησε τη Beautiful Game Studios εννέα μήνες πριν από την έναρξη του Championship Manager 4. Μου είπαν ότι η BGS έκανε ένα παιχνίδι πλατφόρμας. Νόμιζα ότι ο αριθμός μας είχε αυξηθεί».[2]

Στη συνέχεια επεκτάθηκε περαιτέρω λέγοντας: «Πήγα για κάρι με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sega στην Ιαπωνία και την Ευρώπη και μου έκανε μια προσφορά σε μια χαρτοπετσέτα, όπου συνέχισα να τους λέω ότι δεν ήμασταν προς πώληση. Τους είπα ότι θα έπρεπε να διπλασιάσουν την προσφορά για να το συζητήσω ακόμη και με τον Πολ και τον Όλιβερ Κολίερ».[2]

Στις 4 Απριλίου 2006, ανακοινώθηκε ότι η Sega Holdings Europe Ltd, εταιρεία χαρτοφυλακίου για τους εκδότες της Sports Interactive, Sega, είχε αποκτήσει τη Sports Interactive. Όταν η Sega απέκτησε την εταιρεία, είχε 34 υπαλλήλους. Από τον Φεβρουάριο του 2018, η Sports Interactive προσέλαβε 115 μέλη προσωπικού.

Παιχνίδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναγνωρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι αδερφοί Κολίερ ονομάστηκαν Μέλη του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στο New Year Honours 2010 για τις υπηρεσίες του στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών. Ο Μάιλς Τζέικομπσον έλαβε τη ίδια τιμή το επόμενο έτος.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]