Ματ Χάρντι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ματ Χάρντι
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση23  Σεπτεμβρίου 1974
Cameron
ΚατοικίαΒόρεια Καρολίνα[1]
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος188 cm Edit this on Wikidata
Βάρος107 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςUniversity of North Carolina at Charlotte
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (1998–2005)[2]
συγγραφέας
τηλεοπτικός παραγωγός[3]
ΕργοδότηςTotal Nonstop Action Wrestling
Περίοδος ακμής1992
Οικογένεια
ΣύζυγοςReby Sky (από 2013)
ΣύντροφοςΈιμι Ντουμάς (1999)
Ashley Massaro (Φεβρουάριος 2005)
ΑδέλφιαΤζεφ Χάρντι
ΣυνεργάτηςΤζεφ Χάρντι
Ιστότοπος
www.matthardybrand.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα
Ο Χάρντι σε σόου του TNA Wrestling.

Ο Ματ Χάρντι (Matthew Moore "Matt" Hardy, 23 Σεπτεμβρίου 1974) είναι Αμερικανός παλαιστής από το Κάμερον της Βόρειας Καρολίνας. Αγωνιζόταν στο TNA Wrestling, αλλά είναι πιο γνωστός για τον χρόνο του στο WWE ενώ έχει περάσει από πολλά άλλα σόου. Το ντεμπούτο του έγινε το 1994, ενώ το επίσημο το 1998.

Πριν δουλέψει για το WWE, ο Ματ μαζί με τον αδερφό του Τζεφ, ίδρυσε τον οργανισμό πάλης Organization of Modern Extreme Grappling Arts (OMEGA). Αφού κέρδισαν διάφορα πρωταθλήματα εκεί, υπέγραψαν συμβόλαιο με την εταιρεία πάλης WWE τον Οκτώβριο του 1999 και έκλεισαν το OMEGA. Οι αδερφοί Χάρντι απέκτησαν φήμη λόγω της συμμετοχής τους σε ακραίους αγώνες που ήταν ασυνήθιστοι για εκείνα τα χρόνια. Οι δυο τους μετά απο 8 ομαδικούς τίτλους, θεωρούνται μια απο τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του WWE.

Καριέρα στη πάλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

"The Hardy Boyz" (1998 - 2001)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ματ από το 1994 όπου αγωνιζόταν (σε εκκρεμότητα), είχε γίνει jobber (δηλαδή από αυτούς που έχαναν συνέχεια σε αγώνα επαγγελμ.πάλης). Το ντεμπούτο του έγινε στις 23 Μαίου του 1994, με αντίπαλο, τον θρυλικό Νικολάι Βόλκοφ, όπου έχασε.

Τελικά, το 1998 κατάφεραν να γίνουν και επίσημα επαγγελματίες παλαιστές στο WWE (τότε World Wrestling Federation). Τους προπόνησε ο Ντόρι Φανκ Τζούνιορ, ένας άλλος παλαιστής όπου ήταν επίσης μαζί με τον πατέρα του, μια μεγάλη σε ιστορία και σε τίτλους ομάδα. Έτσι, σχηματίστηκαν η ομάδα των αδερφών Χάρντι. Οι Χάρντι κατέκτησαν μαζί το Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα στις 5 Ιουλίου 1999 νικώντας τους Άκολουτς, αλλά το έχασαν ένα μήνα αργότερα. Εκείνη τη περίοδο τα αδέρφια άρχισαν να γίνονται γνωστοί στο κοινό της πάλης. Καθώς μεγάλωνε η δημοτικότητα τους, στις 17 Οκτωβρίου 1999 αντιμετώπισαν τους επίσης ανερχόμενους Ετζ & Κρίστιαν στο πρώτο ομαδικό αγώνα με σκάλες στην ιστορία της εταιρίας. Το 2000 οι Χάρντι βρήκαν ένα νέο παρτενέρ, τη Λίτα και η ομάδα έγινε γνωστή ως "Τιμ Εξτρίμ". Στο SummerSlam του 2000, τα αδέρφια Χάρντι αγωνίστηκαν στο πρώτο ομαδικό αγώνα με τραπέζια, σκάλες και καρέκλες στην ιστορία της εταιρίας, κόντρα στους Ετζ & Κρίστιαν και τους Ντάντλεϊ Μπόιζ για το Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα, με τους Ντάντλεϊ Μπόιζ να νικούν.

Τον Απρίλιο του 2001, ο Ματ Χάρντι έγινε Ευρωπαϊκός Πρωταθλητής και κράτησε το τίτλο για τέσσερις μήνες. Μέσα στο έτος οι Χάρντι κατέκτησαν για άλλες δύο φορές το Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα και μία φορά το Ομαδικό Πρωτάθλημα WCW. Στο τέλος του έτους, τα αδέρφια είχαν διάφορα προβλήματα (στο σενάριο) και πάλεψαν σε έναν αγώνα με διαιτητή την Λίτα, όπου ο Τζεφ νίκησε. Στις αρχές του 2002, η Τιμ Εξτρίμ έπαψε να υπάρχει και τα αδέρφια στάλθηκαν σε διαφορετικά σόου.

Ο Ματ άλλαξε χαρακτήρα και απέκτησε το ψευδώνυμο "Ματ Χάρντι: Βέρσιον 1", με μάνατζερ του τον (πραγματικό του φίλο) Σέινορ Μουρ. Το 2003, ο Ματ προσπάθησε να χάσει βάρος για να μπορεί να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα Ευκίνητων Παλαιστών. Τελικά τα κατάφερε αφού νίκησε τον Μπίλυ Κίντμαν για να γίνει ο νέος πρωταθλητής. Έπειτα, διατήρησε τον τίτλο κόντρα στον Ρέι Μιστέριο.

Σόλο καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Λίτα, συνέχιζε να βοηθά το αγόρι της, τον Ματ αλλά ήρθε αντιμέτωπος με τον Κέιν (Kane), ο οποίος ερωτεύθηκε επίσης την Λίτα. Εκεί τα πράγματα για τον Ματ, άρχισαν να ζορίζονται με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αντιπαλότητα μεταξύ τους, για τη Λίτα. Ο Ματ, τραυματίζεται, και ο Κέιν βρίσκει τα σύναψε σχέση μαζί της. Από τότε, ο Ματ έφυγε από το WWE, στις 11 Απριλίου του 2005.

Μερικοί οπαδοί του Ματ, φώναζαν ενάντια στον Ετζ και το πρώην κορίτσι του Ματ, τη Λίτα (η οποία "παράτησε" και τον Κέιν) "Θέλουμε τον Ματ" ή "Έδιωξες τον Ματ". Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ECW, Πολ Χέιμαν έκρινε αρνητικά τον Ετζ για τις κινήσεις του.

Ο Ματ τότε άρχιζε να σκέφτεται σοβαρά, να ξανακάνει συμβόλαιο με το WWE, ώστε να επιστρέψει. Ωστόσο, πριν το κάνει αποφάσισε να δώσει ένα μάθημα στην πρώην του, τη Λίτα. Στις 11 Ιουλίου, ο Ματ επιστρέφει και επιτίθεται στον Ετζ.

Ο Ματ, ύστερα πήγε στο ROH, σε ένα indy show (ανεξάρτητη διοργάνωση) στις 16 Ιουλίου όπου αντιμετώπισε τον Κρίστοφερ Ντάνιελς, όπου και τον νίκησε. Μάλιστα, όταν ο Ματ βρισκόταν ακόμη στο ROH έκανε ένα δικό του promo (μια δική του συνέντευξη), στην οποία μίλησε επιθετικά προς το WWE, και τον διευθυντή, Τζων Λορινάιτις. Αγωνίστηκε για άλλους δύο αγωνες, όπου στον έναν νίκησε και στον άλλον, έχασε. Από τότε, ο Ματ αποτελούσε παρελθόν για το ROH.

Έπειτα, συμμετείχε στο TNA Wrestling για ένα εξάμηνο, αλλά εκδιώχθηκε μετά απο μία σύλληψη της αστυνομίας. Μετά, συμμετείχε σε διάφορα ανεξάρτητα σόου