Υπουργείο Άμυνας (Ρωσία): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 36: Γραμμή 36:
* {{official website}}
* {{official website}}



{{Ενσωμάτωση κειμένου|en|Ministry of Defence (Russia)}}
{{Authority control}}


[[Κατηγορία:Υπουργεία της Ρωσίας‎|Άμυνας]]
[[Κατηγορία:Υπουργεία της Ρωσίας‎|Άμυνας]]

Έκδοση από την 18:21, 9 Απριλίου 2022

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας
Министерство обороны
Έμβλημα

Σημαία
Γενικές πληροφορίες
Σύσταση1992
ΈδραΜόσχα, Ρωσία
ΥπαγωγήΚυβέρνηση της Ρωσίας
Ιστότοποςmil.ru

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας[1] (ρωσικά: Министерство обороны Российской Федерации, МО, МО РФ) αποτελεί τη διοικητική και επιχειρησιακή ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είναι ο επικεφαλής όλων των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος είναι ο Ανώτατος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με αυτή την ιδιότητα, ο υπουργός ασκεί καθημερινά τη διοικητική και επιχειρησιακή εξουσία επί των ενόπλων δυνάμεων. Το Γενικό Επιτελείο, το εκτελεστικό όργανο του Υπουργείου Άμυνας, υλοποιεί επιχειρησιακές οδηγίες και εντολές του υπουργού Άμυνας. Η Δούμα ασκεί τη νομοθετική εξουσία επί του Υπουργείου Άμυνας με την κυβέρνηση της Ρωσίας, η οποία είναι ονομαστικά υπεύθυνη για τη διατήρηση των ενόπλων δυνάμεων στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας.

Το κεντρικό κτίριο του υπουργείου, που χτίστηκε το 1980, βρίσκεται στην Арбатская площадь, κοντά στην Улица Арбат. Τα άλλα κτίρια του υπουργείου βρίσκονται σε όλη την πόλη της Μόσχας. Το ανώτατο όργανο που ευθύνεται για τη διαχείριση του Υπουργείου και την εποπτεία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσίας (Национальный центр управления обороной РФ), το οποίο βρίσκεται στο Фрунзенская набережная και είναι υπεύθυνο για τη συγκέντρωση των εντολών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παραπομπές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι