Σκορπιός Λευκάδας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 4: Γραμμή 4:
Η νησίδα Σκορπιός είναι μία των "Τηλεβοΐδων νήσων" στα βόρεια της οποίας βρίσκεται η νησίδα Σκορπίδι και ανήκει διοικητικά στο [[Δήμος Μεγανησίου|δήμο Μεγανησίου]].
Η νησίδα Σκορπιός είναι μία των "Τηλεβοΐδων νήσων" στα βόρεια της οποίας βρίσκεται η νησίδα Σκορπίδι και ανήκει διοικητικά στο [[Δήμος Μεγανησίου|δήμο Μεγανησίου]].


Στο τέλος της δεκαετίας του 1950 πωλήθηκε στον Έλληνα εφοπλιστή [[Αριστοτέλης Ωνάσης|Αριστοτέλη Ωνάση]]. Στη νησίδα αυτή, όπου υφίστανται σήμερα λίγα οικήματα, βρίσκονται οι τάφοι του Αριστοτέλη Ωνάση, του γιού του [[Αλέξανδρος Ωνάσης|Αλέξανδρου]] και της κόρης του Χριστίνας. Για πολλά χρόνια στον όρμο του Σκορπιού ελλιμενιζόταν η θαλαμηγός "Χριστίνα", η μετέπειτα "Αργώ".
Στο τέλος της δεκαετίας του 1950 πωλήθηκε στον Έλληνα εφοπλιστή [[Αριστοτέλης Ωνάσης|Αριστοτέλη Ωνάση]]. Στη νησίδα αυτή, όπου υφίστανται σήμερα λίγα οικήματα, βρίσκονται οι τάφοι του Αριστοτέλη Ωνάση, του γιού του [[Αλέξανδρος Ωνάσης|Αλέξανδρου]] και της κόρης του [[Χριστίνα Ωνάση|Χριστίνας]]. Για πολλά χρόνια στον όρμο του Σκορπιού ελλιμενιζόταν η θαλαμηγός "Χριστίνα", η μετέπειτα "Αργώ".


[[Κατηγορία:Νομός Λευκάδας]]
[[Κατηγορία:Νομός Λευκάδας]]

Έκδοση από την 13:42, 10 Μαρτίου 2008

Συντεταγμένες: 38°41′30″N 20°44′30″E / 38.6917°N 20.7417°E / 38.6917; 20.7417 Ο Σκορπιός είναι νησίδα του Ιονίου που βρίσκεται στα πρόσγεια του νοτίου στομίου του κόλπου Αλέξανδρου της Λευκάδας.

Η νησίδα Σκορπιός είναι μία των "Τηλεβοΐδων νήσων" στα βόρεια της οποίας βρίσκεται η νησίδα Σκορπίδι και ανήκει διοικητικά στο δήμο Μεγανησίου.

Στο τέλος της δεκαετίας του 1950 πωλήθηκε στον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. Στη νησίδα αυτή, όπου υφίστανται σήμερα λίγα οικήματα, βρίσκονται οι τάφοι του Αριστοτέλη Ωνάση, του γιού του Αλέξανδρου και της κόρης του Χριστίνας. Για πολλά χρόνια στον όρμο του Σκορπιού ελλιμενιζόταν η θαλαμηγός "Χριστίνα", η μετέπειτα "Αργώ".