Ενωτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιδεολογίας Συμπατριωτών: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{εγκυκλοπαιδικότητα}}
{{εγκυκλοπαιδικότητα}}
{{Κουτί πληροφοριών πολιτικού κόμματος
{{Κουτί πληροφοριών πολιτικού κόμματος
|πρόεδρος=
|πρόεδρος= Τάσος Συμιγδαλάς
|ιδεολογία=[[Εθνικισμός]] <br/>
|ιδεολογία=[[Εθνικισμός]] <br/>
[[Αριστοκρατία]]|ιστότοπος=http://emeisprotigrammi.blogspot.com/
[[Αριστοκρατία]]|ιστότοπος=http://emeisprotigrammi.blogspot.com/

Έκδοση από την 02:20, 9 Φεβρουαρίου 2022

Ενωτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιδεολογίας Συμπατριωτών
ΠρόεδροςΤάσος Συμιγδαλάς
ΊδρυσηΔεκέμβριος 2016
Πτέρυγα νεολαίαςΕΜΕΙΣ Οργάνωση Νεολαίας
ΙδεολογίαΕθνικισμός
Αριστοκρατία
Πολιτικό φάσμαΑκροδεξιά
Εθνική προσχώρησηΚ.Υ.Μ.Α Ελληνισμού
Βουλή
των Ελλήνων
0 / 300
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
0 / 21
Ιστότοπος
http://emeisprotigrammi.blogspot.com/
Πολιτικό σύστημα Ελλάδα
Πολιτικά κόμματα
Εκλογές

Το Ενωτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιδεολογίας Συμπατριωτών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) είναι ελληνικό πολιτικό κόμμα.

Ιστορικό

Ιδρύθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 από τον εκδότη του Ήλεκτρον Τάσο Συμιγδαλά, τον ε.α ταξίαρχο και πρώην στέλεχος της ΕΠΕΝ και της Πρώτης Γραμμής Χρήστο Κοσσιώρη και τον συγγραφέα και δικηγόρο εθνικιστή Κωνσταντίνο Πλεύρη[1]. Το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. διοικήθηκε από μια οργανωτική επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από τους Τάσο Συμιγδαλά ως Γ.Γ, τον δικηγόρο Δημήτριο Μάρκου ως Πρόεδρο προερχόμενο από την Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη, τον ιστορικό συγγραφέα και επικεφαλής των Ελλήνων Αριστοκρατών Γεώργιο Καραμαδούκη ως υπεύθυνο επικοινωνίας και τον δασοφύλακα Σπύρο Θεοδωρόπουλο ως υπεύθυνο δράσεων[2]. Επικεφαλής της νεολαίας του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. (Ε.Ο.Ν.- ΕΜΕΙΣ Οργάνωση Νεολαίας) τέθηκε ο Δημήτρης Καρατζούνης. Ως επικεφαλής του όλου εγχειρήματος εμφανιζόταν ο Κωνσταντίνος Πλεύρης. Σκοπός του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. υπήρξε η ένωση εθνικιστικών και εθνικών κομμάτων και συλλόγων σε ενιαίο κομματικό σχηματισμό[3]. Οι θέσεις του διαπνέονταν από την εθνικιστική ιδεολογία και παρουσίαζαν μια αριστοκρατικής μορφής Δημοκρατία με θεσμούς κληρώσεως, ποιοτικών κριτηρίων και αριστίνδην σωμάτων[4]. Η προσπάθεια αυτή απέτυχε και πολλά μέλη και στελέχη του αποχώρησαν καταγγέλλοντας λανθασμένους χειρισμούς[5]. Το 2019 επιχειρήθηκε από τους εναπομείναντες στο Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. να προωθήσουν την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Πλεύρη στον δήμο της Αθήνας. Υπήρξαν συναντήσεις με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, οι οποίες όμως δεν τελεσφόρησαν όσο αφορά την στήριξή του[6]. Λόγω αδυναμίας συγκεντρώσεως του εκ του νόμου προβλεπόμενου αριθμού γυναικών στον συνδυασμό Αθήναι - Το Κλεινόν Άστυ ο Κώστας Πλεύρης δεν κατήλθε στις δημοτικές εκλογές[6]. Μετά τις εκλογές του 2019 το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. εντάχθηκε στο κόμμα ΕΛΑΣΥΝ (Ελληνική Λαϊκή Συνείδηση)[7].

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ανακοινώθηκε η δημιουργία συνασπισμού με την Ε.ΛΑ.ΣΥΝ., τη Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (Λ.Ε.Π.ΕΝ.), τους Σπαρτιάτες, το και τη Πρώτη Γραμμή, με την προοπτική κοινής εκλογικής καθόδου με την ονομασία Κ.Υ.Μ.Α Ελληνισμού [8] Το Φεβρουάριο του 2021, ανακοινώθηκε η συνεργασία με τη Λαϊκή Κίνηση Πολιτών (ΛΑ.ΚΙ.Π.) ενώ το Νοέμβριο η ΕΛΑΣΥΝ ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το Κ.Υ.Μ.Α Ελληνισμού. [9]

Παραπομπές

  1. «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ: Βιογραφικό». Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  2. Τα ιδεολογικά παιδιά του Πλεύρη πήραν το χρίσμα, Ελεύθερη Ώρα, 18 Φεβρουαρίου 2018
  3. Emeis (4 Φεβρουαρίου 2017). «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ: Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. - ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ». Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  4. Emeis (19 Νοεμβρίου 2020). «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ: Ε. Μ. Ε. Ι. Σ». Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  5. Μπερτίδης, Χάρης. «Αποχώρηση από το ΕΜΕΙΣ αλλά και προσχώρηση του Γιώργου Μακρή». elora.gr. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  6. 6,0 6,1 «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Πλεύρης ΔΕΝ στηρίζει Κασιδιάρη στον Πρώτο Γύρο των Δημοτικών Εκλογών!... Τι δήλωσε ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ στον «Στόχο»». Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  7. MM (21 Δεκεμβρίου 2020). «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ • ΕΛΑΣΥΝ». ΕΛΑΣΥΝ. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  8. MM (21 Δεκεμβρίου 2020). «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ • ΕΛΑΣΥΝ». ΕΛΑΣΥΝ. Ανακτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2020. 
  9. https://elasyn.com/2021/11/01/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5-%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD/