Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Λεωνίδας Κουρής»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μ
μ
Το 1986 μετακινήθηκε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οπότε και εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, διατελώντας Αντιδήμαρχος αρμόδιος για διάφορες υπηρεσίες του Δήμου από το 1987 έως το 1992. Τον Απρίλιο του 1992 εκλέχθηκε Δήμαρχος Αθηναίων. Για την προσφορά του στην πόλη ο διάδοχος του κ. [[Δημήτρης Αβραμόπουλος|Αβραμόπουλος]] του απένειμε το χρυσό μετάλλιο της πόλης το 1995. Κατά την περίοδο της δημαρχίας του υπήρξε επίσης πρόεδρος της [[Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας|ΚΕΔΚΕ]] από την οποία θέση προώθησε το θεσμό της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων. Ήταν επίσης επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης στο Συμβούλιο της Ευρώπης (1993-1994).
 
Από το 1995 χρημάτισε σύμβουλος του προέδρου του κόμματος και Πρόεδρος της ΚΕΤΑ (Κεντρική Επιτροπή Τοπικής Αυτοδιοίκησης) της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Το 1997 εξελέγη Βουλευτής Αττικής. Πλήρωσε τις θέσεις του Προέδρου της Ομάδας ΚονοβουλευτικούΚοινοβουλευτικού Ελέγχου Εσωτερικών της ΝΔ ενώ μετείχε στις Επιτροπές μορωτικώνμορφωτικών, οικονομικών και δημόσιας διοίκησης υποθέσεων.
 
Τον Οκτώβριο του 2002 εξελέγη [[Νομαρχία Ανατολικής Αττικής|Νομάρχης Ανατολικής Αττικής]] με ποσοστό 50.1% αποαπό τον πρώτο γύρο και το 2006 εκλέχτηκε ξανά με ποσοστό 54.4% αποαπό τον πρώτο γύρο.
 
Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, και μιας και ήταν ο μόνος υποψήφιος Νομάρχης της Νέας Δημοκρατίας που εκλέχθηκε στο λεκανοπέδιο, ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για την προεδρία της [[Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας|ΕΝΑΕ]], όμως αρνήθηκε να θέσει υποψηφιότητα για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, επειδή έκρινε ότι δεν συνέτρεξαν οι τρεις προϋποθέσεις που είχε θέσει. Ειδικότερα, είχε ζητήσει την αποτίμηση της παρουσίας όσων συμμετείχαν στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, την εκ των προτέρων οριοθέτηση των στόχων της νέας τετραετίας και τη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου μέσα από συλλογικές διαδικασίες.
 
Είναι παντρεμένος με την Αγγέλα Βασ. Ξηντάρα και έχει 3 παιδιά, την Ειριάννα, φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Βασίλη, φοιτητή Πολιτικών Επιστημών και τον Νίκο, μαθητή Λυκείου. Ζει στο [[Πικέρμι Αττικής]].
 
{{Δήμαρχοι Αθηναίων}}
35.141

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης