Ανεξάρτητος (πολιτική): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Αναστροφή της επεξεργασίας από τον 2A02:587:4918:8300:B8AB:DD62:D4A2:9CD0 (συνεισφ.), επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό Sotkil
Ετικέτα: Επαναφορά
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτα: Αναιρέθηκε
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές|20|03|2015}}
{{πηγές|20|03|2015}}
Με τον όρος '''Ανεξάρτητος''', στην πολιτική, μιλάμε για το άτομο το οποίο δεν συμμετέχει άμεσα σε κάποιο πολιτικό κόμμα. Το πρόσωπο αυτό μπορεί να χαίρει της κοινοβουλευτικής ή προεκλογικής υποστήριξης πολιτικού κόμματος, αλλά παραμένει ανεξάρτητος.
Με τον όρος '''Ανεξάρτητος''', στην πολιτική, μιλάμε για το άτομο το οποίο δεν συμμετέχει άμεσα σε κάποιο πολιτικό κόμμα. Το πρόσωπο αυτό μπορεί να χαίρει της κοινοβουλευτικής ή προεκλογικής υποστήριξης πολιτικού κόμματος, αλλά παραμένει Ανεξάρτητος.
Υπάρχουν και υπήρχαν πολλοί ανεξάρτητοι στην πολιτική. Ένας από αυτούς είναι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ ο οποίος δεν ίδρυσε κάποιο κόμμα ή ήταν πάντα στη βουλή. Οπότε ένας ανεξάρτητος στην πολιτική δεν είναι πρόεδρος ή Γενικός γραμματέας ή κάτι άλλο που έχει σχέση με ένα πολιτικό κόμμα.

{{Πολιτική-επέκταση}}
{{Πολιτική-επέκταση}}



Έκδοση από την 19:02, 9 Νοεμβρίου 2021

Με τον όρος Ανεξάρτητος, στην πολιτική, μιλάμε για το άτομο το οποίο δεν συμμετέχει άμεσα σε κάποιο πολιτικό κόμμα. Το πρόσωπο αυτό μπορεί να χαίρει της κοινοβουλευτικής ή προεκλογικής υποστήριξης πολιτικού κόμματος, αλλά παραμένει Ανεξάρτητος. Υπάρχουν και υπήρχαν πολλοί ανεξάρτητοι στην πολιτική. Ένας από αυτούς είναι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ ο οποίος δεν ίδρυσε κάποιο κόμμα ή ήταν πάντα στη βουλή. Οπότε ένας ανεξάρτητος στην πολιτική δεν είναι πρόεδρος ή Γενικός γραμματέας ή κάτι άλλο που έχει σχέση με ένα πολιτικό κόμμα.