Η Αυτοκρατορία (ταινία, 2016): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Δημιουργία σελίδας
 
μ Ο Melaneas μετακίνησε τη σελίδα Imperium (ταινία 2016) στην Η Αυτοκρατορία (ταινία 2016): Ελληνική μετάφραση
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 13:36, 21 Οκτωβρίου 2021

Η Αυτοκρατορία (ταινία, 2016)
ΣκηνοθεσίαDaniel Ragussis
ΠρωταγωνιστέςΝτάνιελ Ράντκλιφ, Τόνι Κολέτ, Τρέισι Λετς, Devin Druid, Pawel Szajda, Νέστορ Κάρμπονελ, Sam Trammell, Seth Numrich και Burn Gorman
ΜουσικήFall On Your Sword
ΦωτογραφίαBobby Bukowski
Εταιρεία παραγωγήςGrindstone Entertainment Group[1]
ΔιανομήLionsgate Premiere και Netflix
Πρώτη προβολή19  Αυγούστου 2016
Διάρκεια109 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

Το Imperium (ελλ. Η Αυτοκρατορία) είναι αμερικάνικο θρίλερ εγκλήματος που γυρίστηκε το 2016 από τον Ντάνιελ Ραγκούσσις, βασισμένος σε μια ιστορία του Μάικελ Τζέρμαν. Στο φιλμ εμφανίζονται οι Ντάνιελ Ράντκλιφφ, Τόνι Κολλέττ, Τρέισυ Λεττς, Νέστορ Κάρμπονελλ, και Σαμ Τράμμελλ. Το φιλμ δημοσιεύτηκε σε περιορισμένη έκδοση από τη Lionsgate Premiere.[2]

Πλοκή

Ο Νέιτ Φόστερ (Nate Foster) είναι νεαρό μέλος του FBI που εργάζεται για τη διαλεύκανση μεγάλων μυστικών τρομοκρατικών ενεργειών. Μετά τη τη κλοπή ποσότητας καίσιου-137 που εισήχθηκε παράνομα στις ΗΠΑ, ο Νέιτ επιστρατεύεται από την Άντζελα Ζάμπαρο (Angela Zamparo), συναδέλφου του σστο FBI, η οποία υποψιάζεται ότι πίσω από την κλοπή κρύβονται νεοναζιστικές οργανώσεις.

Ο Νέιτ αποφασίζει να ξυρίσει το κεφάλι του και να νοικιάσει σπίτι με σκοπό να διεισδύσει σε μια νεοναζιστική οργάνωση, γνωστή στα μέλη της ως Imperium. Γίνεται μέλος της συμμορίας με σκοπό να βρει πληροφορίες σχετικά με την κλοπή του καίσιου, υποστηρίζοντας ότι έχει υπηρετήσει σε ομάδα μαζικών καταστροφών στον Πόλεμο του Ιράκ. Μόλις άκουσαν ότι ήταν βετεράνος με το στρατό των ΗΠΑ, οι νεοναζί τον δέχονται με ευχαρίστηση στην οργάνωση.

Η ταινία εξελίσσεται με διάφορα γεγονότα μέχρις ότου τα άλλα μέλη της οργάνωσης μαθαίνουν ότι ο Νέιτ δεν υπηρέτησε ποτέ στο Ιράκ. Ο Νέιτ είχε προηγουμένως δημιουργήσει υποψίες ότι δεν πιστεύει πραγματικά στις αρχές των νεοναζί.

Σε μία φάση, ο Νέιτ ανγκάζεται να μείνει ύπο την επίβλεψη του Γκέρρυ Κόνγουεϋ (Gerry Conway), επίσης μέλος της οργάνωσης που εμπιστευόταν τον Νέιτ, και ο οποίος του αποκαλύπτει ότι κατέχει ένα τρομοκρατικό εργοστάσιο. Στο εργοστάσιο αυτό φυλασσόταν καίσιο, όπως υποψιαζόταν το FBI, πράγμα που μαθαίνει ο Νέιτ και καλεί μυστικά την αντιτρομοκρατική για να παρέμβει. Σε ένα σημείο ο Νέιτ απελευθερώνει το καίσιο μέσα στο χώρο του εργαστήριου, και καθώς οι νεοναζί ήταν έτοιμοι να τον αιχμαλωτίσουν, έφτασε η αστυνομία. Η ταινία τελειώνει με τον Νέιτ να επιστρέφει στη δουλειά του και τους νεοναζί της οργάνωσης να πηγαίνουν φυλακή.

Κριτική

Το φιλμ γενικά δέχτηκε θετικές κριτικές. Ο ιστότοπος Rotten Tomatoes έδωσε ένα 8.5 στα 10 με βάση 73 ψήφους[3]. Το Metacritic έδωσε ένα rating 6.5 στα 10 με βάση 17 ψήφους[4].

Παραπομπές

  1. (Αγγλικά) Letterboxd. letterboxd.com/studio/grindstone-entertainment-group/. Ανακτήθηκε στις 16  Δεκεμβρίου 2020.
  2. Collis, Clark (28 Ιουνίου 2016). «Imperium: Daniel Radcliffe is an undercover FBI agent in exclusive poster». Entertainment Weekly. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουνίου 2016. 
  3. «Imperium (2016)». Rotten Tomatoes. Ανακτήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2021. 
  4. «Imperium reviews». Metacritic. Ανακτήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2017.