Συζήτηση:Μυκηναϊκός πολιτισμός: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
::Πέρα από το γεγονός ότι ανέστρεψες διορθώσεις που έκανα στη σύνταξη (κενά μετά το τέλος προτάσεων), ξαναπρόσθεσες πληροφορίες στην εισαγωγή για τις οποίες ουδεμία αναφορά δεν υπάρχει στο κυρίως σώμα του λήμματος. Σκοπός της [[Βικιπαίδεια:Εγχειρίδιο μορφής/Συνοπτική Εισαγωγή|συνοπτικής εισαγωγής]], είναι να δίνει στον αναγνώστη μία περίληψη των πιο σημαντικών σημείων του κυρίως σώματος· δεν είθισται να περιέχει πληροφορίες που δεν καλύπτονται με περισσότερη λεπτομέρεια στο υπόλοιπο άρθρο. Οι συγκεκριμένες προσθήκες έγιναν 9 Σεπτεμβρίου ([https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%9C%CF%85%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82&diff=9043019&oldid=8979503 diff1], [https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%9C%CF%85%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82&diff=9043024&oldid=9043019 diff2]) – πριν μερικές ημέρες δηλαδή – από τον χρήστη Nik0swikimastr0· εγώ απλώς τις τροποποίησα, κρατώντας τις πιο βασικές πληροφορίες και βελτιώνοντας την αναγνωσιμότητα. Τέτοια ανάλυση ως προς την ιστορία αποκωδικοποίησης της σχετικής γραφής – η οποία επηρεάζει αρνητικά την αναγνωσιμότητα – δεν υπάρχει ούτε στη συνοπτική εισαγωγή του αντίστοιχου λήμματος, [[Γραμμική Β]]. Κάτι άλλο που άλλαξα κι ανέστρεψες, είναι η διόρθωση που έκανα στον όρο "Γραμμική Β", ο οποίος είχε γραφθεί λανθασμένα με πεζό [[βήτα]]. Τέλος, οι περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε ο πολιτισμός, αναφέρονται με τέτοιο τρόπο που είναι λες και δεν σχετίζονται μεταξύ τους (η Κρήτη δεν αποτελεί νησί του Αιγαίου, ή μήπως η Κύπρος δεν αποτελεί κομμάτι της Ανατολικής Μεσογείου;). [[Χρήστης:Demetrios1993|Demetrios1993]] ([[Συζήτηση χρήστη:Demetrios1993|συζήτηση]]) 11:39, 17 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC)
::Μπορείς να περάσεις όσες πληροφορίες θέλεις. Δεν μπορείς να αφαιρέσεις ζωτική πληροφορία για το σύνολο του πολιτισμού είτε αναλύεται πιο κάτω ή όχι--[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] ([[Συζήτηση χρήστη:Kalogeropoulos|συζήτηση]]) 12:47, 17 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC)
:::Είναι ζωτική πληροφορία τ'ότι «[η] κυρίαρχη επιστημονική άποψη της εποχής ήταν ότι οι πινακίδες της γραμμικής β ήταν Ετρουσκικής προέλευσης»; Αυτά δεν τα γράφει ούτε το αντίστοιχο άρθρο, [[Γραμμική Β]], οπότε τίθεται και θέμα [[Βικιπαίδεια:Επαληθευσιμότητα|επαληθευσιμότητας]], πέρα από τα όσα ήδη προανέφερα. Ακόμη και να ισχύει (κάτι το οποίο δεν έχω επαληθεύσει), είναι σκοπός της [[Βικιπαίδεια:Εγχειρίδιο μορφής/Συνοπτική Εισαγωγή|συνοπτικής εισαγωγής]] να παρουσιάζει απαρχαιωμένες υποθέσεις οι οποίες έχουν πλέον καταρριφθεί; Ή μήπως είναι ζωτικές πληροφορίες αυτά που αναφέρονται στη παρένθεση, «(συνέβαλαν και οι Αμερικανοί Έμμετ Μπένετ και Άλις Κόμπερ ,και ο Άγγλος καθηγητής της Οξφόρδης Τζων Τσάντγουικ )»; Και πάλι, Αμερικανοί Έμμετ Μπένετ και Άλις Κόμπερ δεν αναφέρονται ούτε στο σχετικό άρθρο· τίθεται θέμα επαληθευσιμότητας και γι'αυτά. Τέλος, δεν μου εξήγησες τι βρήκες λάθος στις άλλες διορθώσεις που έκανα, επιλέγοντας ν'αναστρέψες κι αυτές. [[Χρήστης:Demetrios1993|Demetrios1993]] ([[Συζήτηση χρήστη:Demetrios1993|συζήτηση]]) 14:29, 17 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC)

Μενού πλοήγησης