Τούπακ Σακούρ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό Προχωρημένη επεξεργασία από κινητό
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό Προχωρημένη επεξεργασία από κινητό
=== Δικαστικές διαμάχες, φυλάκιση και τρίτο άλμπουμ ===
 
Έναν χρόνο αργότερα, στιςΣτις 30 Νοεμβρίου 1994, κι ενώ η αυξανόμενη λάμψη του είχε αρχίσει να γίνεται ενοχλητική σε κάποιους, τον πυροβόλησαν πέντε φορές έξω από στούντιο ηχογράφησης. Σαν από θαύμα, συνήλθε από τα τραύματα του και τα επόμενα δύο χρόνια δημιούργησε μερικά από τα κορυφαία του τραγούδια. Στις 14 Φεβρουαρίου 1995 οδηγήθηκε στη φυλακή, για σεξουαλική επίθεση καθώς και για άλλες κατηγορίες, από την οποία απελευθερώθηκε στις 12 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου με εγγύηση του [[Σουγκ Νάιτ]], ιδιοκτήτη της [[Death Row Records]], αφού νέα στοιχεία ήρθαν στο φως. <ref>{{Cite web|url=https://www.esquire.com/entertainment/music/a36439316/tupac-shakur-sexual-abuse-trial-juror-speaks-out/|title=An Oral History of Tupac's rape trial}}</ref> Έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης παγκοσμίως που ένα άλμπουμ του καταφέρνει να φτάσει στο νούμερο ένα των αμερικανικών τσαρτ, ενώ βρίσκεται στη φυλακή. Συγκεκριμένα το "[[Μe Against the World]]" που κυκλοφόρησε στις 14 Μαρτίου 1995, ήταν στην πρώτη θέση του [[Billboard]] από την 1η Απριλίου εώς τις 28 Απριλίου του ίδιου έτους.
Το 1993, ηχογράφησε το δίσκο "[[Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z...]]", ο οποίος τον οδήγησε στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων και τον καθιέρωσε ανάμεσα στους κορυφαίους της ραπ. Πούλησε τελικά πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα στις Η.Π.Α. και ξεχώρισε το χιτ "Keep Ya Head Up".
 
Έναν χρόνο αργότερα, στις 30 Νοεμβρίου 1994, κι ενώ η αυξανόμενη λάμψη του είχε αρχίσει να γίνεται ενοχλητική σε κάποιους, τον πυροβόλησαν πέντε φορές έξω από στούντιο ηχογράφησης. Σαν από θαύμα, συνήλθε από τα τραύματα του και τα επόμενα δύο χρόνια δημιούργησε μερικά από τα κορυφαία του τραγούδια. Στις 14 Φεβρουαρίου 1995 οδηγήθηκε στη φυλακή, για σεξουαλική επίθεση καθώς και για άλλες κατηγορίες, από την οποία απελευθερώθηκε στις 12 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου με εγγύηση του [[Σουγκ Νάιτ]], ιδιοκτήτη της [[Death Row Records]], αφού νέα στοιχεία ήρθαν στο φως. <ref>{{Cite web|url=https://www.esquire.com/entertainment/music/a36439316/tupac-shakur-sexual-abuse-trial-juror-speaks-out/|title=An Oral History of Tupac's rape trial}}</ref> Έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης παγκοσμίως που ένα άλμπουμ του καταφέρνει να φτάσει στο νούμερο ένα των αμερικανικών τσαρτ, ενώ βρίσκεται στη φυλακή. Συγκεκριμένα το "[[Μe Against the World]]" που κυκλοφόρησε στις 14 Μαρτίου 1995, ήταν στην πρώτη θέση του [[Billboard]] από την 1η Απριλίου εώς τις 28 Απριλίου του ίδιου έτους.
 
Εν τω μεταξύ, είχε δημιουργήσει ένα ολόκληρο ρεύμα στη ραπ, το οποίο ο ίδιος ονόμασε Thug Life (Ζωή Αλήτη), εμπνευσμένος από τις κατηγορίες που του απέδιδαν. Μεγάλη επίσης ήταν η κόντρα του με διάφορους ράπερ της ανατολικής ακτής των [[ΗΠΑ]] και πιο συγκεκριμένα με τους [[The Notorious B.I.G.|Notorious B.I.G.]], Puff Daddy, Mobb Deep, [[Nas]], Lil' Kim, [[Jay-Z]], Chino XL και Junior Mafia.

Μενού πλοήγησης