Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Εθνικό πένθος»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
(Προσθήκη περιεχομένου και παραπομπών)
Ετικέτες: Οπτική επεξεργασία Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Ετικέτες: Οπτική επεξεργασία Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Το '''Εθνικό πένθος''' είναι όρος που περιγράφει την ένδειξη [[Πένθος|πένθους]] που προέρχεται από την θλίψη και λύπη για κάποιο δυστυχές γεγονός και κηρύσσεται επισήμως από τις κυβερνήσεις [[Κράτος|κρατών]]. Μπορεί να προέλθει από τον θάνατο πολλών ανθρώπων έπειτα από μια [[φυσική καταστροφή]], ένα [[Τρομοκρατία|τρομοκρατικό]] χτύπημα ή κάποιο άλλο δυστυχές γεγονός, όπως επίσης και από το γεγονός θανάτου ενός ιδιαίτερα σημαντικού ανθρώπου για ένα έθνος ή λαό. Χαρακτηρίζεται από πένθος που επιφέρει και μνημονικές δραστηριότητες που παρατηρούνται στην πλειοψηφία του πληθυσμού μιας χώρας.
 
Κατά την διάρκεια του σε ορισμένες περιπτώσεις αποφασίζεται το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων, η ανάρτηση των [[Σημαία|σημαιών]] μεσίστια και άλλες συμβολικές κινήσεις. Παρόμοια εκδήλωση πένθους μικρότερης διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε διάφορες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις κόσμου.
 
==Ελλάδα==
Στην [[Ελλάδα]] έχει κηρυχθεί επισήμως από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία της χώρας, 23 φορές ανά τα χρόνια εθνικό πένθος για κάποιο χρονικό.
 
==== [[Βασίλειο της Ελλάδας]] ====
2.318

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης