Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Χρήστης:Jm/πρόχειρο/Υδραγγωγείο Αρτεμισίας»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
μ
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό Προχωρημένη επεξεργασία από κινητό
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό Προχωρημένη επεξεργασία από κινητό
 
* Θέση γεώτρησης
Το Υδραγωγείο της Αρτεμισίας βρίσκεται στον αγροτικό δρόμο, ο οποίος οδηγεί από το πάνωεπάνω μέρος του χωριού προς την ιστορική βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του προδρόμου (ότι απόμεινεέχει απομείνει από το παλιό μοναστήρι και διδακτήριο της ιστορικής [[Σχολή Μελέ|Σχολής Μελέ]], τουπου αείμνηστουιδρύθηκε εθνικούκαι λειτούργησε από τον αείμνηστο εθνικό ευεργέτη [[Πέτρος Δημάκης|ΠέτρουΠέτρο Δημάκη]]). Αφού περάσουμε από τα τελευταία σπίτια του χωριού, μετά από το μικρό γεφύρι (το γεφυράκι, όπως χαρακτηριστικά το γνωρίζουν στο χωριό), συναντάμε αριστερά μας το παλιό νταμάρι με το μικρό καλαίσθητο κτίσμα της γεώτρησης, με την εξωτερική βρύση που δίνει δροσερό πόσιμο νερό, απευθείας από την γεώτρηση.
 
Αφού ξεπεράσουμε και τα τελευταία σπίτια του χωριού, μετά από το μικρό γεφύρι (το γεφυράκι, όπως χαρακτηριστικά το γνωρίζουν στο χωριό), συναντάμε αριστερά μας το παλιό νταμάρι με το μικρό καλαίσθητο κτίσμα της γεώτρησης, με την εξωτερική βρύση που δίνει δροσερό πόσιμο νερό στους περαστικούς, απευθείας από την γεώτρηση.
 
* Θέση δεξαμενών
Στον δρόμο προς το Υδραγωγείο και τον Μελέ, πριν βγούμε από το χωριό, μετά από το σπίτι του Καντζιλιέρη δεξιά και του Γιαννουκάκη αριστερά, πριν από το κτήμα του Λαμπρόπουλου, σαν επέκταση του δρόμου που ανεβαίνει από τον Άγιο-Βασίλη προς το πάνω μέρος του χωριού, ανηφορίζει αριστερά τσιμέντο-στρωμένος δρόμος, πουο οποίος οδηγεί προς τις δεξαμενές ύδρευσης της Αρτεμισίας. Η τσιμεντόστρωση αυτού του δρόμου έγινε σε δεύτερη φάση, μετά την επιτυχημένη γεώτρηση καιμε το ποσό που απέμεινε από το κονδύλι που προσέφεραν οι εταιρείες του ομίλου Quest.
 
==Κατασκευή==
1.786

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης