Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ιωσήφ Στάλιν και Αντισημιτισμός»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
→‎1930: Διαγραφή σινδόνης από πρωτογενή πηγή. Οι ομιλίες δικτατόρων δεν είναι πληροφορίες, εκτός αν συνοδεύονται από σύγχρονη ανάλυση.
(δείτε σελίδα συζήτησης)
Ετικέτα: Χειροκίνητη αναστροφή
(→‎1930: Διαγραφή σινδόνης από πρωτογενή πηγή. Οι ομιλίες δικτατόρων δεν είναι πληροφορίες, εκτός αν συνοδεύονται από σύγχρονη ανάλυση.)
Ετικέτα: Αναιρέθηκε
 
== 1930 ==
 
=== Καταδίκη του αντισημιτισμού από τον Στάλιν το 1931 ===
Στις 12 Ιανουαρίου του 1931, ο Στάλιν έδωσε την εξής απάντηση σε μια έρευνα από το Εβραϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα της Σοβιετικής στάσης απέναντι στον αντισημιτισμό:
 
{{cquote|<blockquote>Ο εθνικός και φυλετικός σοβινισμός είναι ένα απομεινάρι των μισάνθρωπων εθίμων της περιόδου του [[Κανιβαλισμός|κανιβαλισμού]]. Ο αντισημιτισμός, ως μια ακραία μορφή φυλετικού σοβινισμού, είναι το πιο επικίνδυνο κατάλοιπο του κανιβαλισμού.
 
Ο αντισημιτισμός λειτουργεί προς όφελος των εκμεταλλευτών, όπως το αλεξικέραυνο, που εξοστρακίζει τα χτυπήματα των εργαζομένων ενάντια στον καπιταλισμό. Ο αντισημιτισμός είναι επικίνδυνος για τους εργαζόμενους καθώς είναι μια λανθασμένη πορεία που τους οδηγεί έξω από τον σωστό δρόμο και τους φέρνει στη ζούγκλα . Ως εκ τούτου οι Κομμουνιστές , ως συνεπείς διεθνιστές, δεν μπορεί παρά να είναι ασυμβίβαστοι ορκισμένοι εχθροί του αντισημιτισμού .
 
Στην ΕΣΣΔ ο αντισημιτισμός τιμωρείται με τη μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα του νόμου ως ένα φαινόμενο βαθιά εχθρικό προς το σοβιετικό σύστημα. Σύμφωνα με το νόμο οι ενεργοί αντισημίτες αντιμετωπίζουν την ποινή του θανάτου.<ref name = "Stalin's Reply to JNA">Joseph Stalin. [http://www.marxists.org/reference/archive/stalin/works/1931/01/12.htm "Reply to an Inquiry of the Jewish News Agency in the United States".] ''Works'', Vol. 13, July 1930 – January 1934. Moscow: Foreign Languages Publishing House, 1954. p. 30.</ref>}}
 
 
 
=== Δημιουργία Αυτόνομης Εβραϊκής Περιφέρειας ===
{{Κύριο|Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια}}
7.952

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης