Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Καπνός (φυτό)»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
44 bytes αφαιρέθηκαν ,  πριν από 6 μήνες
μ
Βανδαλισμός :: Αναίρεση έκδοσης 8850632 από τον 2A02:85F:150B:5E00:4D92:B200:33C5:6034 (Συζήτηση)
(/* Τύποι καπνού ΚΟΥΚΟΥ)
μ (Βανδαλισμός :: Αναίρεση έκδοσης 8850632 από τον 2A02:85F:150B:5E00:4D92:B200:33C5:6034 (Συζήτηση))
Ετικέτα: Αναίρεση
Η εισαγωγή του στην [[Ευρώπη]] έγινε το 1556 όταν έφτασε στη [[Γαλλία]] και στη συνέχεια στην [[Πορτογαλία]] και την [[Ισπανία]]. Οι ιδιότητές του έγιναν γνωστές χάρη στον Γάλλο πρεσβευτή στην Πορτογαλία Ζαν Νικό, (Jean Nicot) στον οποίον οφείλεται και η επιστημονική του ονομασία, [[Νικοτιανή ο ταμπάκος]] ('''''Nicotiana tabacum'''''), επίσης γνωστό ως Νικοτιανή η κοινή (αποδιδόμενο στα ελληνικά ως "Νικοτιανή"). Από εκεί με τους Πορτογάλους και Ισπανούς θαλασσοπόρους μεταφέρθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην [[Ελλάδα]] ο καπνός έφτασε στις αρχές του 17ου αιώνα και καλλιεργήθηκε πρώτα στην [[Ξάνθη]] και αργότερα στη [[Μακεδονία]].
 
==Χαρακτηριστικά==
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΣ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
[[Εικόνα:Tobacco blossom 1580.jpg|thumb|right|200px|Άνθος καπνού]]
Ο προσδιορισμός της ποιότητας του καπνού έχει να κάνει με το πάχος και το μήκος του φύλλου, την ελαστικότητα, το χρωματισμό, την υφή και διάφορα χημικά χαρακτηριστικά.
Επίσης ένας τύπος καπνού θεωρείται καλός όταν έχει προτίμηση από πολλούς καπνιστές και είναι αρωματικός, πολύ ή λιγότερο, δυνατός ή ελαφρύς με γλυκιά ή λιγότερο γλυκιά γεύση.
 
 
==Τύποι καπνού==
 
=== Ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα ===
Μέχρι πρόσφατα καλλιεργούνταν στην Ελλάδα περί τις 80 ποικιλίες, υποποικιλίες και βιότυποι καπνών. Οι κυριότερες ήταν΄΄΄΄΄΄΄΄ήταν:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
# '''Μπασμάς Μακεδονίας'''.<br /> Αρωματικός καπνός Καλλιεργείται στην Ανατολική Μακεδονία. Τα φύλλα του είναι κοντά με λεπτές νευρώσεις, αρκετά ελαστικά.
# '''Μπασμάς Ξάνθης'''.<br /> Ο πιο αρωματικός του κόσμου , εξαιρετικής ποιότητας. Τα φύλλα του έχουν μέτριο πάχος και ερυθροκίτρινο χρώμα όταν ξεραθούν. Καλλιεργείται στη Χρυσούπολη Καβάλας στο Σιδηρόνερο Δράμας και στις περιοχές της Δυτικής Θράκης.
1.000

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης