Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «ABC νησιά (Καραϊβική)»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μ (Ο KCharitakis μετακίνησε τη σελίδα Gadget talk:ABC νησιά (Καραϊβική) στη ABC νησιά (Καραϊβική) πάνω από την ανακατεύθυνση: επαναφορά)
μ
 
}}
 
Το σύμπλεγμα των νησιών '''ABC''' ([[Ολλανδική γλώσσα|Ολλανδικά]]: ''ABC-eilanden'') αποτελείται από τα νησιά [[Αρούμπα]], [[Κουρασάο]] και [[Μποναίρ]]. Τα τρία αυτά νησιά είναι τα δυτικότερα νησιά των [[Υπήνεμες Αντίλλες|Υπήνεμων Αντιλλών]] της [[Καραϊβική]]ς και βρίσκονται βόρεια της [[Βενεζουέλα]]ς. Από δυτικά προς τα ανατολικά αυτά είναι, κατά σειρά: Αρούμπα, Κουρασάο και Μποναίρ.Και τα τρία νησιά είναι μέρος του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, παρόλο που βρίσκονται εδαφικά εκτός της [[ΕΕ|Ευρωπαϊκής Ένωσης]]. Η Αρούμπα και το Κουρασάο είναι αυτόνομες, αυτοδιοικούμενες συστατικές χώρες του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, ενώ το Μποναίρ είναι ειδικός δήμος της [[Ολλανδία]]ς.
 
Το σύμπλεγμα των νησιών '''ABC''' ([[Ολλανδική γλώσσα|Ολλανδικά]]: ''ABC-eilanden'') αποτελείται από τα νησιά [[Αρούμπα]], [[Κουρασάο]] και [[Μποναίρ]]. Τα τρία αυτά νησιά είναι τα δυτικότερα νησιά των [[Υπήνεμες Αντίλλες|Υπήνεμων Αντιλλών]] της [[Καραϊβική]]ς και βρίσκονται βόρεια της [[Βενεζουέλα]]ς. Από δυτικά προς τα ανατολικά αυτά είναι, κατά σειρά: Αρούμπα, Κουρασάο και Μποναίρ.
Και τα τρία νησιά είναι μέρος του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, παρόλο που είναι εκτός της [[ΕΕ|Ευρωπαϊκής Ένωσης]]. Η Αρούμπα και το Κουρασάο είναι αυτόνομες, αυτοδιοικούμενες συστατικές χώρες του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, ενώ το Μποναίρ είναι ειδικός δήμος της [[Ολλανδία]]ς.
 
 
 
{{Ολλανδίας γεωγραφία-επέκταση}}
43.193

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης