Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Κόμης της Βουλώνης»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μ
Ο '''Κόμης της Βουλώνης''' ήταν ένας ιστορικός τίτλος στο [[Βασίλειο της Γαλλίας]]. Τον 9ο αιώνα η [[Βουλώνη]] έγινε το κέντρο της [[Κομητεία της Βουλώνης|Κομητείας της Βουλώνης]] αλλά υπάρχουν ελάχιστες καταγραφές για τους πρώτους κατόχους, ο τίτλος εμφανίζεται τον 11ο αιώνα.
Ο [[Ευστάθιος Β΄ της Βουλώνης]] συνόδευσε τον [[Γουλιέλμος Α΄ της Αγγλίας|Γουλιέλμο τον Κατακτητή]] στην διάρκεια της Νορμανδικής κατάκτησης και πολέμησε μαζί του στην [[Μάχη του Χέιστινγκς]]. Οι τρεις γιοι του [[Ευστάθιος Γ΄ της Βουλώνης]], [[Γοδεφρείδος του Μπουιγιόν]] και [[Βαλδουίνος Α΄ της Ιερουσαλήμ]] ήταν ηγετικά μέλη στην [[Α΄ Σταυροφορία]], ο Βαλδουίνος έγινε ο πρώτος Λατίνος βασιλιάς στην [[Ιερουσαλήμ]].
Ο [[Ρενώ, κόμης του Νταμμαρτέν]] διεκδίκησε τον τίτλο με τον γάμο του με την [[Ίδα, κόμισσα της Βουλώνης]] (1190), αργότερα κληρονόμησε το Νταμαρτέν και το Ομάλ. Ο Ρενό αρχικά φίλος του Γάλλου βασιλιά [[Φίλιππος Β΄ της Γαλλίας|Φιλίππου Αυγούστου]] συμμάχησε αργότερα εναντίον του με τον Γερμανό αυτοκράτορα αλλά στηνστη ''[[μάχη του Μπουβίν'']] (1214) ηττήθηκε, φυλακίστηκε και αυτοκτόνησε.
 
==Στο Γαλλικό στέμμα==
6.313

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης