Iron Man: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Επαναφορά δεδομένων που είχαν χαθεί και δεδομένων που είχαν αντικατασταθεί με στοιχεία από το MCU.
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 17: Γραμμή 17:


== Βιογραφία ==
== Βιογραφία ==
Ο δισεκατομμυριούχος Τόνι Σταρκ, γιος πλούσιων γονιών, ανέλαβε την Stark Industries αφού οι γονείς του σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Τόνι ήταν σπουδαίος εφευρέτης και κατασκεύαζε όπλα για τον στρατό. Σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Βιετνάμ, μετά από μια έκρηξη, ένα θραύσμα βρέθηκε πολύ κοντά στην καρδιά του και κινδύνεψε να του κοστίσει τη ζωή. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τόνι έπεσε θύμα απαγωγής του πολέμαρχου [[Γουόνγκ-Τσου]]. Τον διέταξε να κατασκευάσει όπλο γι' αυτόν, αλλιώς δεν θα αφαιρούσε το θραύσμα. Ο Τόνι όμως, χρησιμοποίησε την εξυπνάδα του και κατασκεύασε μια πανοπλία με όπλα για να δραπετεύσει. Με τον καιρό, ο Τόνι αναβάθμιζε όλο και περισσότερο τη στολή του, λέγοντας στους υπόλοιπους πως ο Iron Man - όπως αποφάσισε να αυτοαποκαλείται - ήταν απλώς ο σωματοφύλακάς του. Ο Τόνι πήρε την απόφαση να προστατεύει όλο τον κόσμο και όχι απλώς την εταιρεία του. Αν και έχει δοκιμαστεί πολλές φορές - κυρίως από το αλκοόλ - ο Τόνι Σταρκ καταφέρνει και να διατηρεί την περιουσία του, αλλά και να συνεχίζει να είναι ο Iron Man. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος των [[Εκδικητές|Εκδικητών]] μαζί με τους [[Θωρ (κόμικς της Marvel)|Thor]], [[Ant-Man (χαρακτήρας κόμικ)#Χένρι Πυμ (Henry Pym)|Ant-Man]], [[Wasp]] και [[Hulk]].
Ο δισεκατομμυριούχος Τόνι Σταρκ, γιος πλούσιων γονιών, ανέλαβε την Stark Industries αφού οι γονείς του σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Τόνι ήταν σπουδαίος εφευρέτης και κατασκεύαζε όπλα για τον στρατό. Σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Βιετνάμ, μετά από μια έκρηξη, ένα θραύσμα βρέθηκε πολύ κοντά στην καρδιά του και κινδύνεψε να του κοστίσει τη ζωή. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τόνι έπεσε θύμα απαγωγής του πολέμαρχου [[Γουόνγκ-Τσου]]. Τον διέταξε να κατασκευάσει ένα όπλο γι' αυτόν, αλλιώς δεν θα αφαιρούσε το θραύσμα. Ο Τόνι όμως, χρησιμοποίησε την εξυπνάδα του και κατασκεύασε μια πανοπλία με όπλα για να δραπετεύσει. Με τον καιρό, ο Τόνι αναβάθμιζε όλο και περισσότερο τη στολή του, λέγοντας στους υπόλοιπους πως ο Iron Man - όπως αποφάσισε να αυτοαποκαλείται - ήταν απλώς ο σωματοφύλακάς του. Ο Τόνι πήρε την απόφαση να προστατεύει όλο τον κόσμο και όχι απλώς την εταιρεία του. Αν και έχει δοκιμαστεί πολλές φορές - κυρίως από το αλκοόλ - ο Τόνι Σταρκ καταφέρνει και να διατηρεί την περιουσία του, αλλά και να συνεχίζει να είναι ο Iron Man. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος των [[Εκδικητές|Εκδικητών]] μαζί με τους [[Θωρ (κόμικς της Marvel)|Thor]], [[Ant-Man (χαρακτήρας κόμικ)#Χένρι Πυμ (Henry Pym)|Ant-Man]], [[Wasp]] και [[Hulk]].


== Εξωτερικοί σύνδεσμοι ==
== Εξωτερικοί σύνδεσμοι ==

Έκδοση από την 07:02, 30 Μαρτίου 2021

Iron Man
Ο Iron Man σε παραλλαγή εξωφύλλου του Tony Stark: Iron Man #2 (Ιούλιος 2018).
Σχέδιο από Μαρκ Μπρουκς
ΕκδότηςMarvel Comics
Δημιουργήθηκε απόΣταν Λι
Λάρι Λίμπερ
Ντον Χεκ
Τζακ Κίρμπι
Πληροφορίες χαρακτήρα
Alter egoΆντονι Έντουαρντ «Τόνι» Σταρκ
Ψευδώνυμο(α)Mark One
Τόπος καταγωγήςΛονγκ Άιλαντ, Νέα Υόρκη
Συμμετοχή σε ομάδεςΕκδικητές
A.I. Army
Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ
Force Works
Νέοι Εκδικητές
Φύλακες του Γαλαξία
Illuminati
Mighty Avengers
Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α.
Stark Industries
Stark Resilient
Thunderbolts
ΣυνεργάτεςWar Machine
Rescue
Ironheart
Spider-Man
Captain America
ΙκανότητεςΔιανόηση σε επίπεδο μεγαλοφυΐας
Έμπειρος επιστήμονας και μηχανικός
Με στολή:
Υπερφυσική δύναμη και αντοχή
Υπερηχητική πτήση
Ενεργοαπωθητής και προβολή βλημάτων
Αναγεννητική υποστήριξη ζωής

Ο Iron Man (πραγματικό όνομα: Anthony Edward "Tony" Stark) είναι φανταστικός υπερήρωας και πρωταγωνιστής του ομώνυμου κόμικ της Marvel Comics. Δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα και συντάκτη Σταν Λι και αναπτύχθηκε από τον σεναριογράφο Λάρι Λίμπερ. Σχεδιάστηκε από τους καλλιτέχνες Ντον Χεκ και Τζακ Κίρμπι. Πρωτοεμφανίστηκε το Μάρτιο του 1963 στο τεύχος Tales of Suspence #39 και απέκτησε το δικό του κόμικ, Iron Man #1, τον Μάιο του 1968.

Βιογραφία

Ο δισεκατομμυριούχος Τόνι Σταρκ, γιος πλούσιων γονιών, ανέλαβε την Stark Industries αφού οι γονείς του σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Τόνι ήταν σπουδαίος εφευρέτης και κατασκεύαζε όπλα για τον στρατό. Σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Βιετνάμ, μετά από μια έκρηξη, ένα θραύσμα βρέθηκε πολύ κοντά στην καρδιά του και κινδύνεψε να του κοστίσει τη ζωή. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τόνι έπεσε θύμα απαγωγής του πολέμαρχου Γουόνγκ-Τσου. Τον διέταξε να κατασκευάσει ένα όπλο γι' αυτόν, αλλιώς δεν θα αφαιρούσε το θραύσμα. Ο Τόνι όμως, χρησιμοποίησε την εξυπνάδα του και κατασκεύασε μια πανοπλία με όπλα για να δραπετεύσει. Με τον καιρό, ο Τόνι αναβάθμιζε όλο και περισσότερο τη στολή του, λέγοντας στους υπόλοιπους πως ο Iron Man - όπως αποφάσισε να αυτοαποκαλείται - ήταν απλώς ο σωματοφύλακάς του. Ο Τόνι πήρε την απόφαση να προστατεύει όλο τον κόσμο και όχι απλώς την εταιρεία του. Αν και έχει δοκιμαστεί πολλές φορές - κυρίως από το αλκοόλ - ο Τόνι Σταρκ καταφέρνει και να διατηρεί την περιουσία του, αλλά και να συνεχίζει να είναι ο Iron Man. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος των Εκδικητών μαζί με τους Thor, Ant-Man, Wasp και Hulk.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι