Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ριχάρδος Ορσίνι»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Προσθήκη πηγών με τις σχετικές παραπομπές και σχετική βιβλιογραφία
(Προσθήκη πηγών με τις σχετικές παραπομπές και σχετική βιβλιογραφία)
{{πληροφορίες προσώπου}}Ο '''Ριχάρδος Ορσίνι''' καταγότανηταν απόμέλος την οικογένεια τωντης [[Οικογένεια Ορσίνι|Οικογένειας Ορσίνι]] και Παλατινός Κόμης της Ρώμης<ref>Enciclopedia genealogica del Mediterraneo.Libro d'Oro della Nobiltà Mediterranea.Orsini di Epiro.http://www.genmarenostrum.com/pagine-lettere/letterao/Orsini/ORSINI-EPIRO.htm</ref>. ΝυμφεύτηκεΠαντρεύτηκε την κόρη του [[Μαργαριτώνης|Μαργαριτώνη του Μπρίντιζι]], ναυάρχου της Σικελίας<ref>«Ιστορία της Επτανήσου, Μέρος Α΄»,[[Παναγιώτης Χιώτης]], Κέρκυρα 1863, σελ. 3&4.</ref>., στον οποίο ο Βασιλιάς της Σικελίας [[Γουλιέλμος Β΄ της Σικελίας]] παραχώρησε το [[1185]] την Κεφαλληνία και τη Ζάκυνθο μαζίως μεανταμοιβή τονγια τίτλοτις "Παλατινόςυπηρεσίες κόμηςτου Κεφαλληνίαςως καιΝαυάρχου Ζακύνθου"στο Βασίλειό του. Μετά τη φυλάκιση και το θάνατο του Μαργαριτώνη το [[11971195]], τα δικαιώματα στην παλατινή κομητεία πέρασαν στην κόρη του.
{{χωρίς παραπομπές}}
 
Ο Ριχάρδος είχε δυο γιούς και μάλλον δυο κόρες. Ο μεγαλύτερος γιος του, [[Ματθαίος Α΄ Ορσίνι]], έγινε στη συνέχεια Παλατινός κόμης Κεφαλληνίας και Ζακύνθου μετά τον θάνατο του παππού του το [[1195]]<ref>«Ιστορία της Ζακύνθου»,[[Λεωνίδας Χ. Ζώης]], Αθήνα 1955, σελ. 93. παραπομπή 2.</ref>.. Ο άλλος, ο Θεόδωρος, πιθανότατα έγινε πατριάρχης Αντιοχείας από το 1180 μέχρι το 1182 με το όνομα Θεοδόσιος ο Γ΄.
{{πληροφορίες προσώπου}}Ο '''Ριχάρδος Ορσίνι''' καταγόταν από την οικογένεια των [[Ορσίνι]] της Ρώμης. Νυμφεύτηκε την κόρη του [[Μαργαριτώνης|Μαργαριτώνη του Μπρίντιζι]], ναυάρχου της Σικελίας, στον οποίο ο Βασιλιάς της Σικελίας παραχώρησε το [[1185]] την Κεφαλληνία και τη Ζάκυνθο μαζί με τον τίτλο "Παλατινός κόμης Κεφαλληνίας και Ζακύνθου". Μετά τη φυλάκιση και το θάνατο του Μαργαριτώνη το [[1197]], τα δικαιώματα στην παλατινή κομητεία πέρασαν στην κόρη του.
 
Ο Ριχάρδος είχε δυο γιούς και μάλλον δυο κόρες. Ο μεγαλύτερος γιος του, [[Ματθαίος Α΄ Ορσίνι]], έγινε στη συνέχεια Παλατινός κόμης Κεφαλληνίας και Ζακύνθου μετά τον θάνατο του παππού του το [[1195]]. Ο άλλος, ο Θεόδωρος, πιθανότατα έγινε πατριάρχης Αντιοχείας από το 1180 μέχρι το 1182 με το όνομα Θεοδόσιος ο Γ΄.
 
Απεβίωσε το [[1264]].
 
== Πηγές ==
* Enciclopedia genealogica del Mediterraneo.Libro d'Oro della Nobiltà Mediterranea.
* Ιστορία της Επτανήσου, Μέρος Α΄,[[Παναγιώτης Χιώτης]], Κέρκυρα 1863
* «Ιστορία της Ζακύνθου», [[Λεωνίδας Χ. Ζώης]], Αθήνα 1955
 
149

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης