Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Τζόκερ (χαρακτήρας)»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό Προχωρημένη επεξεργασία από κινητό
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό Προχωρημένη επεξεργασία από κινητό
 
==Εκδοχές==
Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το πως δημιουργήθηκε αλλά η πιο επικρατέστερη είναι ότι ο Τζόκερ ήταν στην αρχή ένας <nowiki>''φυσιολογικός''</nowiki> εγκληματίας με το όνομα '''''Red hood.''''' Ο Ρέντχουντ (Red hood) κατά την διάρκεια μιας ληστείας σε ένα εργοστάσιο χημικών(Ace Chemicals), προσπάθησε να διαφύγει. Όμως ήρθε αντιμέτωπος με τον Μπάτμαν και αναγκάστηκε να παλέψει μαζί του με αποτέλεσμα να πέσει σε χημικά. Τα χημικά παραμορφώνουν την εμφάνισή του: Το δέρμα του γίνεται άσπρο, τα μαλλιά του πράσινα και τα χείλη του κόκκινα αποκτώντας εμφάνιση παρόμοια με [[κλόουν]]. Λόγω της παραμόρφωσης τρελαίνεται και γίνεται ο κλόουν πρίγκιπας του εγκλήματος, ο βασικός αντίπαλος του Μπάτμαν, ο '''Τζόκερ'''. Άλλες εκδοχές:
 
• Στην άρχη ήταν ένας αποτυχημένος κωμικός[[κωμωδία| ενκωμικός]] ονόματι Τζακ που προσπαθούσε να βγάλει χρήματα για να συντηρήσει την έγκυο γυναίκα του. Για να το καταφέρει καταφεύγει σε γκάνγκστερς[[γκάνγκστερ]]ς που σχεδιάζουνσχεδίαζαν ληστεία σε εργοστάσιο χημικών στο οποίο ο Τζάκ δούλευε πριν γίνει κωμικός. Εντωμεταξύ η γυναίκα του πέθανε σε ένα ατύχημα στο σπίτι και εκείνος όταν το μαθαίνει κάνει πίσω αλλά οι γκάνγκστερς τον πείθουν να συνεχίσει. Του δίνουν την αμφίεση του ΡέντχούντΡέντ χούντ και διαρρήκτουν το εργοστάσιο. Γίνονται αντιληπτοί απο την αστυνομία και στην συμπλοκή σκοτώνονται οι δύο γκάνγκστερς. Τότε παρεμβαίνει ο Μπάτμαν τον οποίο όταν βλέπει ο Τζάκ τρομάζει, γλιστράει και πέφτει σε χημικά. Όταν βλέπει πως τον έχουν παραμορφώσει, τρελαίνεται και γίνεται ο Τζόκερ.
 
• Σε άλλη εκδοχή ήταν ένας [[γκάνγκστερ εν]] ονόματι Τζάκ Νέπιερ. Ήταν μέλος σε πολλές [[Οργανωμένο έγκλημα| εγκληματικές οργανώσεις]] στην διάρκεια της ζωής του. Μία μέρα το αφεντικό του τον έστειλε σε μία ληστεία σε εργοστάσιο χημικών. Εκεί τους παγιδεύουν αστυνομικοί και προκύπτει συμπλοκή. Ενώ πάει να ξεφύγει έρχεται αντιμέτωπος με τον Μπάτμαν τον οποίο προσπαθεί να σκοτώσει. Όμως ο Μπάτμαν τον νικάει και πάνω στην μάχη πέφτει κατα λάθος μέσα σε χημικά. Παραμορφώνεται και γίνεται ο Τζόκερ.
 
• Τελευταία εκδοχή είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει το παρελθόν του. Απλώς εμφανίστηκε στην [[Γκόθαμ Σίτι]] και άρχιζε να σπέρνει το χάος και την αναρχία. Με άλλα λόγια ένας πράκτορας του χάους με άγνωστο παρελθόν.
 
==Εμφανίσεις σε Ταινίες==
3.319

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης