Ελληνορώσων: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Athamarantis (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Athamarantis (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 11: Γραμμή 11:
}}
}}


Η συνοικία '''Ελληνορώσων''' βρίσκεται στο 7ο δημοτικό Διαμέρισμα του [[Δήμος Αθηναίων|Δήμου Αθηναίων]]. Συνορεύει με τις συνοικίες [[Ερυθρός Σταυρός]], [[Γηροκομείο]], [[Αμπελόκηποι]] και το [[Νέο Ψυχικό]]. Κύριες οδικές αρτηρίες της συνοικίας είναι η οδός Καραθεοδωρή και η οδός Αδριανείου, που πήρε το όνομα της από το [[Αδριάνειο υδραγωγείο]] που βρισκόταν στην περιοχή. Η συνοικία Ελληνορώσων εξυπηρετειται από τον σταθμό του [[Μετρό Αθήνας|μετρό]] [[Σταθμός Κατεχάκη (Μετρό Αθήνας)|Κατεχάκη]] και από πολλές γραμμές λεωφορείων και τρόλλεϊ.
Η συνοικία '''Ελληνορώσων''' βρίσκεται στο 7ο δημοτικό Διαμέρισμα του [[Δήμος Αθηναίων|Δήμου Αθηναίων]]. Συνορεύει με τις συνοικίες [[Ερυθρός Σταυρός (συνοικία)|Ερυθρός Σταυρός]], [[Γηροκομείο (συνοικία)|Γηροκομείο]], [[Αμπελόκηποι]] και το [[Νέο Ψυχικό]]. Κύριες οδικές αρτηρίες της συνοικίας είναι η οδός Καραθεοδωρή και η οδός Αδριανείου, που πήρε το όνομα της από το [[Αδριάνειο υδραγωγείο]] που βρισκόταν στην περιοχή. Η συνοικία Ελληνορώσων εξυπηρετειται από τον σταθμό του [[Μετρό Αθήνας|μετρό]] [[Σταθμός Κατεχάκη (Μετρό Αθήνας)|Κατεχάκη]] και από πολλές γραμμές λεωφορείων και τρόλλεϊ.


==Το όνομα της συνοικίας==
==Το όνομα της συνοικίας==

Έκδοση από την 12:36, 1 Μαρτίου 2021

Ελληνορώσων is located in Αθήνα
Ελληνορώσων
Ελληνορώσων
Η θέση της συνοικίας Ελληνορώσων στο χάρτη.

Η συνοικία Ελληνορώσων βρίσκεται στο 7ο δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων. Συνορεύει με τις συνοικίες Ερυθρός Σταυρός, Γηροκομείο, Αμπελόκηποι και το Νέο Ψυχικό. Κύριες οδικές αρτηρίες της συνοικίας είναι η οδός Καραθεοδωρή και η οδός Αδριανείου, που πήρε το όνομα της από το Αδριάνειο υδραγωγείο που βρισκόταν στην περιοχή. Η συνοικία Ελληνορώσων εξυπηρετειται από τον σταθμό του μετρό Κατεχάκη και από πολλές γραμμές λεωφορείων και τρόλλεϊ.

Το όνομα της συνοικίας

Η συνοικία ονομάστηκε έτσι επειδή όταν ιδρύθηκε στέγασε Έλληνες πρόσφυγες προερχόμενους απ' τη Ρωσία οι οποίοι έμειναν στην ιστορία σαν Ελληνορώσοι.

Αθλητισμός

Ο κυριότερος αθλητικός σύλλογος της συνοικίας είναι ο Εθνικός Ελληνορώσων, ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία καλαθοσφαίρισης της Β΄ ΕΣΚΑ. Επίσης υπάρχουν προπονητικές εγκαταστάσεις του Ζεύς Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος εδρεύει στην ομώνυμη γειτονική συνοικία.