Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Καουτσούκ»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
Αναστροφή της επεξεργασίας από τον 2A02:587:8E09:2900:E574:6F1B:8AC8:8286 (συνεισφ.), επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό Gerakibot
(Διόρθωση τονων σε ορισμενες λεξεις και μικρές λεπτομέριες)
Ετικέτες: Οπτική επεξεργασία Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό Αναιρέθηκε
μ (Αναστροφή της επεξεργασίας από τον 2A02:587:8E09:2900:E574:6F1B:8AC8:8286 (συνεισφ.), επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό Gerakibot)
Ετικέτα: Επαναφορά
 
 
[[Αρχείο:Latex dripping.JPG|thumb|right|250px|Συλλογή καουτσούκ]]
Απο οτι γνωρiζουμε, τοΤο '''καουτσούκ''' είναι φυσικό [[πολυμερές]] προϊόν που προέρχεταιπροερχεται ακατέργαστο από διάφορα τροπικά [[φυτά]] τα [[καουτσουκόδενδρο|καουτσουκόδενδρα]]. Λέγεται και ελαστικό κόμμι. Η λέξη καουτσούκ σημαίνει ξύλο που ρέει, σε μια διάλεκτο των ιθαγενών του [[Ισημερινός|Ισημερινού]]. Το καουτσούκ είναι ακόρεστος [[υδρογονάνθρακας]] με [[μοριακό βάρος]] πάνω από 100.000. Είναι πολυμερές του [[ισοπρένιο|ισοπρενίου]]. Το παίρνουμε από το Latex (ελαστικό [[γαλάκτωμα]]), που τρέχει από δέντρα των φυτειών της Άπω Ανατολής.
==Τα είδη==
Το ακατέργαστο καουτσούκ είναι στερεό και περιέχει υδρογονάνθρακες σε ποσοστό 75%. Το συνθετικό καουτσούκ είναι ένα είδος καουτσούκ που παρασκευάζεται συνθετικά. Έχει τις ίδιες χημικές και φυσικές ιδιότητες και την ίδια σύσταση με το φυσικό καουτσούκ. Το τεχνητό καουτσούκ παρασκευάζεται με διάφορες πρώτες ύλες. Έχει παραπλήσιες ιδιότητες με το φυσικό καουτσούκ, αλλά διαφορετική σύσταση. Λέγεται πως ο [[Χριστόφορος Κολόμβος]] ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που γνώρισε το καουτσούκ. Στο ταξίδι του στην Αμερική είδε τους ιθαγενείς της [[Αϊτή]]ς να χρησιμοποιούν μπάλες ελαστικές ([[15ος αιώνας]]).

Μενού πλοήγησης