Κουκούλι Πάτρας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Διάσωση 0 πηγών και υποβολή 0 για αρχειοθέτηση.) #IABot (v2.0.8
Γραμμή 3: Γραμμή 3:
Στο Κουκούλι βρίσκεται το [[Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας|Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (Π.Ε.Α.Κ. Πάτρας)]], ενώ επίσης στην περιοχή έχει τις εγκαταστάσεις του το πρώην [[Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πατρών|Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας]].
Στο Κουκούλι βρίσκεται το [[Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας|Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (Π.Ε.Α.Κ. Πάτρας)]], ενώ επίσης στην περιοχή έχει τις εγκαταστάσεις του το πρώην [[Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πατρών|Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας]].


Aπό τον Μάρτιο 2016 κ.εξ. στεγάζεται στη συνοικία η βιβλιοθήκη του Ε.Α.Π. (σε κτίριο επί της λεωφόρου Πατρών-Κλάους 183<ref>[https://www.eap.gr/images/stories/pdf/exam-centers/map_vivliothiki_EAP.pdf Χάρτης με τη θέση της βιβλιοθήκης του Ε.Α.Π.] eap.gr. Ανακτήθηκε: 02/02/2019.</ref>· πριν, η βιβλιοθήκη στεγαζόταν σε οίκημα στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Τριών Ναυάρχων), σε άνετο και λειτουργικό χώρο, όπου, πέρα από τη δανειστική βιβλιοθήκη, στεγάζονται: το αναγνωστήριο, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και λοιπές υπηρεσίες της βιβλιοθήκης<ref>[https://dete.gr/πατρα-αλλάζει-διεύθυνση-η-βιβλιοθήκη/ Αλλάζει διεύθυνση η βιβλιοθήκη του Ανοικτού Πανεπιστημίου]. dete.gr. 16 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε: 02/02/2019.</ref>.
Aπό τον Μάρτιο 2016 κ.εξ. στεγάζεται στη συνοικία η βιβλιοθήκη του Ε.Α.Π. (σε κτίριο επί της λεωφόρου Πατρών-Κλάους 183<ref>[https://www.eap.gr/images/stories/pdf/exam-centers/map_vivliothiki_EAP.pdf Χάρτης με τη θέση της βιβλιοθήκης του Ε.Α.Π.]{{Dead link|date=Ιανουαρίου 2021 }} eap.gr. Ανακτήθηκε: 02/02/2019.</ref>· πριν, η βιβλιοθήκη στεγαζόταν σε οίκημα στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Τριών Ναυάρχων), σε άνετο και λειτουργικό χώρο, όπου, πέρα από τη δανειστική βιβλιοθήκη, στεγάζονται: το αναγνωστήριο, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και λοιπές υπηρεσίες της βιβλιοθήκης<ref>[https://dete.gr/πατρα-αλλάζει-διεύθυνση-η-βιβλιοθήκη/ Αλλάζει διεύθυνση η βιβλιοθήκη του Ανοικτού Πανεπιστημίου]. dete.gr. 16 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε: 02/02/2019.</ref>.


==Παραπομπές==
==Παραπομπές==

Έκδοση από την 23:41, 24 Ιανουαρίου 2021

Το Κουκούλι είναι συνοικία της Πάτρας που βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της πόλης. Γειτνιάζει με τον Άγιο Γεώργιο Λάγγουρα στα βόρεια, την Εγλυκάδα στα βορειοανατολικά, την Περιβόλα στα νοτιοανατολικά, το Μπεγουλάκι στα νότια, του Ταραμπούρα στα νοτιοδυτικά και το Ψαροφάι στα δυτικά.

Στο Κουκούλι βρίσκεται το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (Π.Ε.Α.Κ. Πάτρας), ενώ επίσης στην περιοχή έχει τις εγκαταστάσεις του το πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.

Aπό τον Μάρτιο 2016 κ.εξ. στεγάζεται στη συνοικία η βιβλιοθήκη του Ε.Α.Π. (σε κτίριο επί της λεωφόρου Πατρών-Κλάους 183[1]· πριν, η βιβλιοθήκη στεγαζόταν σε οίκημα στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Τριών Ναυάρχων), σε άνετο και λειτουργικό χώρο, όπου, πέρα από τη δανειστική βιβλιοθήκη, στεγάζονται: το αναγνωστήριο, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και λοιπές υπηρεσίες της βιβλιοθήκης[2].

Παραπομπές

Πηγές

  • Δ. Καρατζά, Χ. Χαραλάμπους, Δ. Γκότση, Γ. Λύρα, Πάτρα, ονομάτων επίσκεψις, Έκδοση των εφημερίδων «Εθνικός Κήρυξ των Πατρών» και «Ημερήσιος Κήρυξ των Πατρών», Πάτρα 1995.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι