Σημαία του Λιβάνου: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
→‎Παραπομπές: Μεταφορά σε "Σημειώσεις ιστορικού"
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
[[Αρχείο:Flag of Lebanon.svg|thumb|200px|Η σημαία του Λιβάνου. Λόγος σημαίας: 2:3]]
[[Αρχείο:Flag of Lebanon.svg|thumb|200px|Η σημαία του Λιβάνου. Λόγος σημαίας: 2:3]]


Η '''[[σημαία]] του [[Λίβανος|Λιβάνου]]''' ('علم لبنا στα αραβικά') αποτελείται από δύο κόκκινες οριζόντιες λωρίδες που περικλείουν μία άσπρη λωρίδα, η οποία είναι διπλάσια από την κόκκινη. Στο μέσο βρίσκεται ένας πράσινος [[κέδρος]] του Λιβάνου. Καθιερώθηκε στις [[7 Δεκεμβρίου]] [[1943]]. Η σύγχρονη σημαία σχεδιάστηκε για πρώτη φορά στην οικία κάποιων βουλευτών. Ο κέδρος πρέπει να είναι στο σύνολό του πράσινος<ref>[http://sites.google.com/site/lebaneseflag/ ://www.presidency.gov.lb/presidency/symbols/flag/flag.htm Σημαία του Λιβάνου]</ref>. Είναι κοινό σφάλμα να ζωγραφίζονται τα κλαδιά του κέδρου καφέ ή μαύρα.
Η '''[[σημαία]] του [[Λίβανος|Λιβάνου]]''' ('علم لبنا στα αραβικά') αποτελείται από δύο κόκκινες οριζόντιες λωρίδες που περικλείουν μία άσπρη λωρίδα, η οποία είναι διπλάσια από την κόκκινη. Στο μέσο βρίσκεται ένας πράσινος [[κέδρος του Λιβάνου]]. Καθιερώθηκε στις [[7 Δεκεμβρίου]] [[1943]]. Η σύγχρονη σημαία σχεδιάστηκε για πρώτη φορά στην οικία κάποιων βουλευτών. Ο κέδρος πρέπει να είναι στο σύνολό του πράσινος<ref>[http://sites.google.com/site/lebaneseflag/ ://www.presidency.gov.lb/presidency/symbols/flag/flag.htm Σημαία του Λιβάνου]</ref>. Είναι κοινό σφάλμα να ζωγραφίζονται τα κλαδιά του κέδρου καφέ ή μαύρα.


== Σύμβολα ==
== Σύμβολα ==

Έκδοση από την 16:14, 31 Δεκεμβρίου 2020

Η σημαία του Λιβάνου. Λόγος σημαίας: 2:3

Η σημαία του Λιβάνου ('علم لبنا στα αραβικά') αποτελείται από δύο κόκκινες οριζόντιες λωρίδες που περικλείουν μία άσπρη λωρίδα, η οποία είναι διπλάσια από την κόκκινη. Στο μέσο βρίσκεται ένας πράσινος κέδρος του Λιβάνου. Καθιερώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1943. Η σύγχρονη σημαία σχεδιάστηκε για πρώτη φορά στην οικία κάποιων βουλευτών. Ο κέδρος πρέπει να είναι στο σύνολό του πράσινος[1]. Είναι κοινό σφάλμα να ζωγραφίζονται τα κλαδιά του κέδρου καφέ ή μαύρα.

Σύμβολα

Οι κόκκινες λωρίδες αποτελούν σύμβολο του αίματος που χύθηκε για την απελευθέρωση. Η λευκή λωρίδα συμβολίζει την ειρήνη και το άσπρο χιόνι που καλύπτει τα όρη του Λιβάνου. Ο πράσινος κέδρος του είδους: Cedrus libani συμβολίζει την αιωνιότητα και τη σταθερότητα. Αυτός ο κέδρος μνημονεύεται στη Βίβλο.

Ιστορικές σημαίες

Αρχαίες σημαίες του Λιβάνου

Σημαίες φυλών στο Μεσαίωνα

Σημαίες σουλτανάτων και εμιράτων


Γαλλική εντολή του Λιβάνου


Παραπομπές