COSCO: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μ διορθ συνδ σε αρχείο
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{Πληροφορίες εταιρίας
{{Πληροφορίες εταιρίας
|όνομα = COSCO
|όνομα = COSCO
|λογότυπο = [[Αρχείο:Cosco.png]]
|λογότυπο = COSCOCS-ver1.svg
|είδος = Κρατική επιχείρηση
|είδος = Κρατική επιχείρηση
|ίδρυση = 1961
|ίδρυση = 1961

Έκδοση από την 11:12, 28 Νοεμβρίου 2020

COSCO
Νομική μορφήΚρατική επιχείρηση
ΚλάδοςΝαυτιλιακές μεταφορές
Ίδρυση1961
ΈδραΠεκίνο, Κίνα, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
ΥπηρεσίεςΔιακίνηση φορτίων, ναυπηγεία, τερματικοί σταθμοί Ε/Κ
ΜητρικήChina COSCO Shipping
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα
Cosco Hellas

Η COSCO (κινεζικά: 中国远洋) είναι πολυεθνική εταιρεία με έδρα το Πεκίνο, και μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών στον πλανήτη. Η ονομασία είναι συντόμευση του China Ocean Shipping Company (Κινεζική Ωκεάνια Ναυτιλιακή Εταιρία). Πρόκειται για μια κρατική εταιρεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Είναι ο μεγαλύτερος τακτικός μεταφορέας ξηρού χύδην φορτίου στην Κίνα.

Κατέχει και λειτουργεί πάνω από 130 πλοία, με συνολική χωρητικότητα 320.000 TEU (ένα TEU ισοδυναμεί με ένα τυποποιημένο εμπορευματοκιβώτιο μήκους 20 ποδών) και δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 λιμάνια σε όλο τον κόσμο[1]. Κατατάσσεται έκτη μεγαλύτερη σε αριθμό πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και η ένατη μεγαλύτερη στο συνολικό όγκο εμπορευματοκιβωτίων[2].

Ο όμιλος εταιρειών COSCO περιλαμβάνει 6 εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και το Χρηματιστήριο της Σαγκάης, και έχει πάνω από 300 θυγατρικές τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στο εξωτερικό, που δραστηριοποιούνται στους τομείς υπηρεσιών μεταφοράς φορτίων, κατασκευής πλοίων, επισκευής πλοίων, λειτουργίας τερματικών σταθμών, κατασκευής εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και σε εμπορικές δραστηριότητες, χρηματοδότηση, διαχείριση ακίνητης περιουσίας και πληροφορική.

Η εταιρεία λειτουργεί πολλά πλοία υπό ελληνική σημαία εκ των οποίων ένα φέρει το όνομα COSCO Hellas[3].

Ο πρόεδρος της εταιρείας, captain Wei Jiafu, επισκέφθηκε στις 19 Μαΐου 2010 τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενημερώνοντας τον για τις επενδύσεις τις εταιρείας του στην Ελλάδα[4].

παραπομπές

  1. COSCO Group
  2. «Liner market shares». BRS report for Alphaliner. 2006. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Οκτωβρίου 2007. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2009.  Unknown parameter |month= ignored (βοήθεια)
  3. [1]
  4. [2]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι