Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ασά»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
41 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 11 μήνες
Ελάσσονες συντακτικές διορθώσεις.
μ
(Ελάσσονες συντακτικές διορθώσεις.)
 
{{πληροφορίες προσώπου}}Ο '''Ασά''' είναι [[Βίβλος|βιβλικό]] πρόσωπο που αναφέρεται στη [[Παλαιά Διαθήκη]], ως Βασιλεύς του Ισραήλ, καθώς και στη [[Καινή Διαθήκη]].
 
Σύμφωνα με τη [[Βίβλος γενέσεως Ιησού Χριστού|Βίβλο γενέσεως Ιησού Χριστού]], ο '''Ασά''' φέρεται ως γιος του [[Αβιά]], εγγονός του [[Ροβοάμ]] και της Μααχά, δισέγγονος του Βασιλέως του [[Ισραήλ]] [[Σολομών]] και πατέρας του [[Ιωσαφάτ]].<br />
Γενικά στην Παλαιά Διαθήκη προσδιορίζεται "καλός Βασιλιάς" εκείνος που προωθεί τη λατρεία του Γιαχβέ, αντίθετα από εκείνον που στρεφότανστρέφεται στην ειδωλολατρία ή σε άλλη θρησκεία. Υπό την αντίληψη αυτή η τρίχρονη βασιλεία του πατέρα του, Αβιά (περίπου 913 - 911 π.Χ.), θεωρήθηκε κακή, ενώ αντίθετα η βασιλεία του Ασά υπήρξε καλή. Σύμφωνα με τις Γραφές (Β΄ Χρονικά κεφ.13-16), ο Ασά βασίλεψε για 41 χρόνια, περίπου από το 911 μέχρι το 870 π.Χ., όπουστη διάρκεια των οποίων, ενώ συνεχιζόταν ο πόλεμος των Ισραηλιτών συνεχιζόταν με τους Αιγυπτίους, ο Ασά πέτυχε μια συμμαχία με τους ΣύρίουςΣύρους.
 
Η Ορθόδοξη Εκκλησία τον έχει αναγνωρίσει Άγιο, τηνκαι εορτάζει τη μνήμη του οποίου εορτάζει την [[Κυριακή των Προπατόρων]], πριν από τα [[Χριστούγεννα]].
 
== Πηγές ==
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης