Βικιπαίδεια:Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος...75 χρόνια μετά: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
IliasV (συζήτηση | συνεισφορές)
→‎NikosLikomitros: + μείζων γερμανικό ράιχ
Ετικέτα: επεξεργασία κώδικα 2017
Γραμμή 65: Γραμμή 65:
* [[Μάχη των Αθηνών (1941)]]
* [[Μάχη των Αθηνών (1941)]]
* [[Συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας]]
* [[Συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας]]
* [[Μείζων Γερμανικό Ράιχ]]


===[[Χρήστης:Glorious 93|Glorious 93]]===
===[[Χρήστης:Glorious 93|Glorious 93]]===

Έκδοση από την 17:57, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Προώθηση τεθωρακισμένων στο προγεφύρωμα του Βιστούλα

Σε λίγους μήνες συμπληρώνονται 75 χρόνια από το τέλος των πλέον θανατηφόρων γεγονότων στην ανθρώπινη ιστορία. Περισσότερες από 60 χώρες συμμετείχαν στην εξαετή στρατιωτική σύγκρουση, που έμεινε γνωστή ως Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπινων θυμάτων κατά τη διάρκεια του πολέμου αυτού είναι συγκλονιστικός για τα ανθρώπινα δεδομένα. 50 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 35 εκατομμύρια τραυματίστηκαν. Πολλοί από αυτούς απεβίωσαν μετά τον πόλεμο. Εκατοντάδες μάχες διεξήχθησαν σε δεκάδες μέτωπα. Χιλιάδες κτήρια κατεδαφίστηκαν και εκατοντάδες νέα κτίστηκαν. Παρόλ' αυτά, η ζωή συνεχίστηκε μετά από αυτήν την παγκοσμίων διαστάσεων καταστροφή. Γεννήθηκαν νέες ιδέες, νέα κινήματα και δημιουργήθηκε μια νέα ιστορία.

Τα γεγονότα από το παρελθόν έχουν καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το παρόν μας και μας άφησαν την υποχρέωση να τα τεκμηριώσουμε και να τα διατηρήσουμε για το μέλλον.

Σας προσκαλούμε λοιπόν καθόλη τη διάρκεια του μήνα Σεπτέμβριου να γιορτάσουμε την 75η επέτειο από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με μια σειρά από μαραθώνιους επεξεργασιών και διαγωνισμούς αφιερωμένους σε αυτό το θέμα.

  • Η δράση θα διαρκέσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 (00:00 UTC) έως και την 30η Σεπτεμβρίου (23:59 UTC).
  • Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει, προσθέτοντας την υπογραφή του σε αυτήν τη σελίδα, είτε πριν, είτε και κατά τη διάρκεια των δράσεων.
  • Οι χρήστες και οι χρήστριες που θα συμμετέχουν στη δράση θα λάβουν ένα βραβείο μετά το τέλος της δράσης και ο χρήστης/η χρήστρια που θα κερδίσει τους περισσότερους πόντους θα λάβει επιπλέον ένα ειδικό βραβείο.
  • Εάν έχετε απορίες ή ανησυχίες σχετικά με τη δράση, επικοινωνήστε με τους διοργανωτές, ξεκινώντας μια σχετική ενότητα στη σελίδα συζήτησης της δράσης.
  • Η διοργάνωση είναι μια πρωτοβουλία της κοινότητας Βικιπαιδιστών της Σερβικής Δημοκρατίας, ενώ το ελληνικό σκέλος των δράσεων διοργανώνεται από το Wikimedia User Group Greece.

Κανόνες

  • Θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει λογαριασμό στην Ελληνική Βικιπαίδεια. (Οδηγίες εγγραφής)
  • Υποβάλετε ένα λήμμα στο διαγωνισμό, καταχωρώντας το στον παρακάτω κατάλογο, αφού ολοκληρώσετε το λήμμα και όχι πριν το δημιουργήσετε καν.
  • Τα λήμματα που υποβάλλονται για το διαγωνισμό πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Συμμετέχοντες

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, υπογράφετε με τέσσερις περισπωμένες (~~~~).

Λήμματα

NikosLikomitros

Glorious 93

Apokats

Niki81

Greek Scorpion

SpyrosEff

Stella T98

Veron

Pavlos1988

C messier

Horizons14

Apostolos Petros

Georgios86

Makisf3

CRallis2000

Ttzavaras

Σαμουράι