Ζεκάρια Σίτσιν: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: προσθήκη σήμανσης επαληθευσιμότητας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{χωρίς παραπομπές}}
{{χωρίς παραπομπές}}


{{Πληροφορίες προσώπου}}Ο '''Ζεκάρια Σίτσιν''' (''Zaxariya Sitçin'', [[11 Ιουλίου]] [[1920]] - [[9 Οκτωβρίου]] [[2010]]) ήταν Αμερικανός συγγραφέας ο οποίος μέσω των βιβλίων του προέβαλε τη θεωρία των λεγόμενων «αρχαίων αστροναυτών».
{{Πληροφορίες προσώπου}}Ο '''Ζεκάρια Σίτσιν''' (''Zaxariya Sitçin'', [[11 Ιουλίου]] [[1920]] - [[9 Οκτωβρίου]] [[2010]]) ήταν Αμερικανός συγγραφέας ο οποίος μέσω των βιβλίων του προέβαλλε τη θεωρία των λεγόμενων «αρχαίων αστροναυτών».


Γεννήθηκε στο [[Μπακού]], [[Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών|Σοβιετική Ένωση]], και μεγάλωσε στην [[Παλαιστίνη (ιστορική περιοχή)|Παλαιστίνη]]. Έμαθε τα Σουμεριακά και τα αρχαία και σύγχρονα [[εβραϊκή γλώσσα|εβραϊκά]]. Σπούδασε στο Λονδίνο την Ιστορία της Οικονομίας και εργάστηκε ως δημοσιογράφος και εκδότης στο [[Ισραήλ]].
Γεννήθηκε στο [[Μπακού]], [[Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών|Σοβιετική Ένωση]], και μεγάλωσε στην [[Παλαιστίνη (ιστορική περιοχή)|Παλαιστίνη]]. Έμαθε τα Σουμεριακά και τα αρχαία και σύγχρονα [[εβραϊκή γλώσσα|εβραϊκά]]. Σπούδασε στο Λονδίνο την Ιστορία της Οικονομίας και εργάστηκε ως δημοσιογράφος και εκδότης στο [[Ισραήλ]].


Κατά τον Σίτσιν υπάρχει ένας υποθετικός πλανήτης στο σύμπαν ο οποίος ονομάζεται Νιμπίρου (πλανήτης της διασταυρώσεως) από τον οποίο επισκέφτηκαν τη Γη πριν από αρκετά χρόνια (450.000 κατά τον ίδιο) οι θεοί των Σουμερίων, οι Αννουνάκι (σουμεριακά κείμενα) ή Νεφιλίμ (κατά τη Βίβλο). Ισχυρίζεται ότι οι θεοί από τον Νιμπίρου μετέτρεψαν γενετικά το ανθρώπινο είδος σε ''[[Homo Sapiens]]'' για να το χρησιμοποιεί ως δούλους με διασταύρωση εξωγήινων γενιών ή γόνων με τον ''Homo Erectus''. Υποστηρίζει ότι αυτά αναφέρουν οι περίφημες στήλες της Μεσοποταμίας των Σουμερίων. Εκφράζει τις απόψεις του μέσω της σειράς βιβλίων του ''Τα Χρονικά της Γης''.
Κατά τον Σίτσιν υπάρχει ένας υποθετικός πλανήτης στο σύμπαν ο οποίος ονομάζεται Νιμπίρου (πλανήτης της διασταυρώσεως) από τον οποίο επισκέφτηκαν τη Γη πριν από αρκετά χρόνια (450.000 κατά τον ίδιο) οι θεοί των Σουμερίων, οι Αννουνάκι (σουμεριακά κείμενα) ή Νεφιλίμ (κατά τη Βίβλο). Ισχυρίζεται ότι οι θεοί από τον Νιμπίρου μετέτρεψαν γενετικά το ανθρώπινο είδος σε ''[[Homo Sapiens]]'' για να το χρησιμοποιούν ως δούλου με γενετική τροποποίηση του ''Homo Erectus''. Υποστηρίζει ότι αυτά αναφέρουν οι περίφημες στήλες της Μεσοποταμίας των Σουμερίων. Εκφράζει τις απόψεις του μέσω της σειράς βιβλίων του ''Τα Χρονικά της Γης''.


== Εξωτερικοί σύνδεσμοι ==
== Εξωτερικοί σύνδεσμοι ==

Έκδοση από την 17:14, 11 Σεπτεμβρίου 2020


Ζεκάρια Σίτσιν
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση11  Ιουλίου 1920[1][2][3]
Μπακού
Θάνατος9  Οκτωβρίου 2010[4][1][2]
Νέα Υόρκη
Τόπος ταφήςNew Montefiore Cemetery[5]
Χώρα πολιτογράφησηςΙσραήλ
Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςΣχολή Οικονομικών του Λονδίνου
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητασυγγραφέας έργων επιστημονικής φαντασίας
δημοσιογράφος
οικονομολόγος[6]
συγγραφέας
επιχειρηματίας[7]
αξιωματικός μυστικής υπηρεσίας[7]
Περίοδος ακμής1976
Ιστότοπος
www.sitchin.com

Ο Ζεκάρια Σίτσιν (Zaxariya Sitçin, 11 Ιουλίου 1920 - 9 Οκτωβρίου 2010) ήταν Αμερικανός συγγραφέας ο οποίος μέσω των βιβλίων του προέβαλλε τη θεωρία των λεγόμενων «αρχαίων αστροναυτών».

Γεννήθηκε στο Μπακού, Σοβιετική Ένωση, και μεγάλωσε στην Παλαιστίνη. Έμαθε τα Σουμεριακά και τα αρχαία και σύγχρονα εβραϊκά. Σπούδασε στο Λονδίνο την Ιστορία της Οικονομίας και εργάστηκε ως δημοσιογράφος και εκδότης στο Ισραήλ.

Κατά τον Σίτσιν υπάρχει ένας υποθετικός πλανήτης στο σύμπαν ο οποίος ονομάζεται Νιμπίρου (πλανήτης της διασταυρώσεως) από τον οποίο επισκέφτηκαν τη Γη πριν από αρκετά χρόνια (450.000 κατά τον ίδιο) οι θεοί των Σουμερίων, οι Αννουνάκι (σουμεριακά κείμενα) ή Νεφιλίμ (κατά τη Βίβλο). Ισχυρίζεται ότι οι θεοί από τον Νιμπίρου μετέτρεψαν γενετικά το ανθρώπινο είδος σε Homo Sapiens για να το χρησιμοποιούν ως δούλου με γενετική τροποποίηση του Homo Erectus. Υποστηρίζει ότι αυτά αναφέρουν οι περίφημες στήλες της Μεσοποταμίας των Σουμερίων. Εκφράζει τις απόψεις του μέσω της σειράς βιβλίων του Τα Χρονικά της Γης.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

  1. 1,0 1,1 1,2 (Αγγλικά) Find A Grave. 105187910. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  2. 2,0 2,1 2,2 (Αγγλικά) Internet Speculative Fiction Database. 86617. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  3. 3,0 3,1 Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας: (Γαλλικά) καθιερωμένοι όροι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας. 121123829.
  4. www.sitchin.com.
  5. 5,0 5,1 www.findagrave.com/memorial/105187910/zecharia-sitchin. Ανακτήθηκε στις 22  Νοεμβρίου 2020.
  6. Ανακτήθηκε στις 14  Ιουνίου 2019.
  7. 7,0 7,1 Anton Parks: «Les agents de l'apocalypse» (Γαλλικά) 2022. Ανακτήθηκε στις 2  Ιανουαρίου 2024.