Αλποχώρι Φωκίδας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Geomanjo (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το '''Αλποχώριο''' βρίσκεται στο [[Νομός Φωκίδας|νομό Φωκίδος]] με 105 κατοίκους και υψόμετρο 990 μέτρων. Τα μαγευτικά τοπία του χωριού όπως οι πηγές, τα ρυάκια, τα καρποφόρα δέντρα και τα έλατα σε συνδυασμό με το υγιεινό του κλίμα, συγκεντρώνουν πολλούς παραθεριστές τους καλοκαιρινούς μήνες. Το χωριό διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο παραδοσιακό ξενώνα ο οποίος σε συνδυασμό με την παραδοσιακή ταβέρνα με ευρύχωρη αίθουσα που λειτουργεί όλο το χρόνο παρέχει τη δυνατότητα τροφής και στέγης σε αυτούς που θα το επισκεφθούν.
Το '''Αλποχώριο''' βρίσκεται στο [[Νομός Φωκίδας|νομό Φωκίδος]] σε υψόμετρο 990 μέτρων. Αποτελεί ομώνυμο Δημοτικό Διαμέρισμα του [[Δήμος Βαρδουσίων|Δήμου Βαρδουσίων]] και το 2001 είχε 105 κατοίκους. Το χωριό βρίσκεται μέσα σε [[ελάτη|ελατόδασος]], ενώ υπάρχουν πολλές πηγές και ρυάκια. Στο χωριό λειτουργεί παραδοσιακός ξενώνας.


{{επέκταση}}
{{επέκταση}}

Έκδοση από την 18:59, 28 Δεκεμβρίου 2007

Το Αλποχώριο βρίσκεται στο νομό Φωκίδος σε υψόμετρο 990 μέτρων. Αποτελεί ομώνυμο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Βαρδουσίων και το 2001 είχε 105 κατοίκους. Το χωριό βρίσκεται μέσα σε ελατόδασος, ενώ υπάρχουν πολλές πηγές και ρυάκια. Στο χωριό λειτουργεί παραδοσιακός ξενώνας.