Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Πριγκιπάτο του Σβάρτσμπουργκ-Ρούντολστατ»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
μικρό...
(μετατροπή km σε χλμ.)
μ (μικρό...)
 
Η προέλευσή της της είναι ο διαμοιρασμός, μετά τον θάνατο του κόμη Γκούντερ το 1552<ref>Γκούντερ : 1499-1552. Σύμφωνα με τη γερμανική σελίδα, ο διαμοιρασμός ανάμεσα στους δύο γιούς του Γκούντερ δεν λαμβάνει χώρα από το 1552, αλλά μόνο από το 1584.</ref>, της [[Οίκος του Σβάρτσμπουργκ|κομητείας του Σβάρτσμπουργκ]] ανάμεσα στην [[κομητεία]] του [[Σβάρτζμπουργκ-Σοντερχάουζεν]] και την κομητεία του Σβάρτσμπουργκ-Ρούντολσταντ, που αναβαθμίστηκε στο βαθμό του πριγκιπάτου το 1711.
 
Η πρωτευουσά του είναιήταν αρχικά το [[Σβάρτσμπουργκ(Θουριγγία)|Σβάρτσμπουργκ]], όπου βρίσκεται το αρχικό κάστρο της οικογένειας, και έπειτα από το 1599, το [[Ρούντολσταντ]]. Το 1905, η επιφάνεια του πριγκιπάτου φτάνει τα 940 [[τετραγωνικό χιλιόμετρο|τ.χλμ.]] και ο πληθυσμός τους 97.000 κατοίκους.
 
Το 1906, εξαιτίας του αφανισμού του κλαδιού των Ζοντερχάουζεν, τα δύο Κράτη επανενώνονται υπό το όνομα '''πριγκιπάτο του Σβάρτσμπουργκ''', που γίνεται δημοκρατία τον Νοέμβριο του 1918 (παραίτηση του βασιλεύοντος πρίγκηπα από την εξουσία του). Το 1920, η τελευταία συμπεριλαμβάνεται στο νέο "«[[Ιστορική Θουριγγία|Ελεύθερο Κράτος της Θουριγγίας]]"».
 
Το 1906, εξαιτίας του αφανισμού του κλαδιού των Ζοντερχάουζεν, τα δύο Κράτη επανενώνονται υπό το όνομα '''πριγκιπάτο του Σβάρτσμπουργκ''', που γίνεται δημοκρατία τον Νοέμβριο του 1918 (παραίτηση του βασιλεύοντος πρίγκηπα από την εξουσία του). Το 1920, η τελευταία συμπεριλαμβάνεται στο νέο "[[Ιστορική Θουριγγία|Ελεύθερο Κράτος της Θουριγγίας]]".
 
== Σημειώσεις και παραπομπές ==
 
{{Κράτη της Συνομοσπονδίας του Ρήνου}}
 
 
{{DEFAULTSORT:Σβάρτσμπουργκ-Ρούντολστατ}}
32.808

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης