Συζήτηση χρήστη:Dimitra Rekka: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτα: επεξεργασία κώδικα 2017
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
* {{re|NikosLikomitros}} Ο κανόνας για τα ξενόγλωσσα ονόματα που πρέπει να μεταφράζονται στα Ελληνικά ισχύει για τους ηθοποιούς; Βλέπω πως τα ονόματα των τραγουδιστών και οι τίτλοι των τραγουδιών παραμένουν οι πρωτότυποι, με λατινικούς χαρακτήρες και κόκκινοι, περιμένοντας κάποιον να τους πατήσει και να κάνει δημιουργία σελίδας. Σου στέλνω μόνο ένα από τα πάμπολλα παραδείγματα: [[Whitesnake]]. --[[Χρήστης:Dimitra Rekka|Dimitra Rekka]] ([[Συζήτηση χρήστη:Dimitra Rekka|συζήτηση]]) 13:36, 24 Ιουνίου 2020 (UTC)
:{{re|Dimitra Rekka}} Ο κανόνας για την μεταγραφή των ονομάτων ισχύει για τους ηθοποιούς και για τους τραγουδιστές. Στα ελληνικά υπάρχει μια τάση εδώ και χρόνια, να αναγράφονται αρκετές φορές τα ονόματα τραγουδιστών, πολιτικών, πόλεων κτλ., ενώ και οι τρεις πρέπει να μεταγράφονται (εκτός εάν μιλάμε για ψευδώνυμα τραγουδιστών, τα οποία αφήνουμε στα αγγλικά). Για τα τραγούδια, εφόσον είναι ενός ξενόγλωσσου τραγουδιστή ή συγκροτήματος δεν τα μεταγράφουμε. Όσον αφορά τα ψευδώνυμα των τραγουδιστών, εφόσον είναι γνωστότεροι με το ψευδώνυμο (π.χ. [[MadClip]]), τότε γράφουμε το ψευδώνυμό τους στο λατινικό αλφάβητο και δίπλα το πραγματικό τους όνομα στο ελληνικό αλφάβητο. [[Χρήστης:NikosLikomitros|NikosLikomitros]] ([[Συζήτηση χρήστη:NikosLikomitros|συζήτηση]]) 14:07, 24 Ιουνίου 2020 (UTC)
 
Όπως ανάφερα και παραπάνω υπήρχαν κάποτε κατηγορίες του τύπου «Πρόσωπα της ''τάδε περιοχής''» όπως υπάρχουν ακόμη στην αγγλική Βικιπαίδεια. Ωστόσο η ελληνική Βικιπαίδεια αποφάσισε πως αυτού του είδους η κατηγοριοποίηση δεν είναι εγκυκλοπαιδική, οπότε οι κατηγορίες αυτές διαγράφηκαν. Κάθε γλωσσική έκδοση της Βικιπαίδειας ακολουθεί ξεχωριστή πολιτική και λαμβάνει ξεχωριστές αποφάσεις. Ευχαριστώ.--<span style="font-family:Times;">''[[Χρήστης:Texniths|Τεχνίτης]]'' <small>([[Συζήτηση χρήστη:Texniths|ο Βικιπαιδικός]])</small></span> 14:12, 24 Ιουνίου 2020 (UTC)

Μενού πλοήγησης