Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Βουλή των Ελλήνων»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Συνίστανται και συγκροτούνται στην αρχή κάθε τακτικής συνόδου της Βουλής με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, προκειμένου να επεξεργάζονται και να εξετάζουν σχέδια νόμων ή προτάσεις νόμων. Μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 και την αντίστοιχη τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, μπορούν να ασκούν και νομοθετικό έργο και κοινοβουλευτικό έλεγχο. Επίσης μπορούν να συζητούν θέματα συναφή με την αρμοδιότητά τους, καθώς και να διατυπώνουν γνώμη για τους προτεινόμενους προς διορισμό σε ορισμένες θέσεις, εφόσον αυτό προβλέπεται από τον Κανονισμό ή νόμο. Επιπλέον τις διαρκείς επιτροπές ενημερώνουν ο αρμόδιος Υπουργός, ή ο εκπρόσωπος φορέα μαζί με τον εποπτεύοντα Υπουργό, πριν από τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων μεγάλης αξίας.
; Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
: Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ορίζεται αρμόδια επί θεμάτων του [[Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων|Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων]] και του [[Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ελλάδα)|Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού]]
; Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
: H Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ορίστηκε αρμόδια επί θεμάτων του [[Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Ελλάδα)|Υπουργείου Εθνικής Άμυνας]] και του [[Υπουργείο Εξωτερικών (Ελλάδα)|Υπουργείου Εξωτερικών]].
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης