Wikidata: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτα: επεξεργασία κώδικα 2017
Διάσωση 1 πηγών και υποβολή 0 για αρχειοθέτηση.) #IABot (v2.0
Γραμμή 8: Γραμμή 8:
|έναρξη = {{Ημερομηνία εκκίνησης και ηλικία|2012|10|30}}
|έναρξη = {{Ημερομηνία εκκίνησης και ηλικία|2012|10|30}}
}}
}}
Τα '''Wikidata''' (http://www.wikidata.org) είναι ένα ελεύθερο, συνεργατικό εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε το [[2012]] και αποτελεί μια γνωσιακή βάση δομημένων δεδομένων όπως διαγλωσσικές αναφορές και στατιστικές πληροφορίες, στην οποία όλα τα εγχειρήματα του ιδρύματος Wikimedia, σε όλες τις γλώσσες, έχουν κεντρική πρόσβαση. Το εγχείρημα χαρακτηρίζεται ως δευτερογενής βάση δεδομένων, δεδομένου ότι παρέχεται και η δυνατότητα της αναγραφής πηγών για τα δεδομένα και είναι πολύγλωσσο, παρέχεται σε όλες τις γλώσσες που επιθυμούν οι χρήστες του. Ανήκει στο [[ίδρυμα Wikimedia]]. Τα δεδομένα προσφέρονται συνεργατικά από χρήστες, όπως και στα άλλα εγχειρήματα του [[Ίδρυμα Wikimedia|ιδρύματος Wikimedia]], με τη διαφορά ότι στα Wikidata τα δεδομένα παρέχονται με άδεια Creative Commons Public Domain Dedication 1.0, δηλαδή έχει γίνει [http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.el Εκχώρησή τους ως Κοινό Κτήμα].
Τα '''Wikidata''' (http://www.wikidata.org) είναι ένα ελεύθερο, συνεργατικό εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε το [[2012]] και αποτελεί μια γνωσιακή βάση δομημένων δεδομένων όπως διαγλωσσικές αναφορές και στατιστικές πληροφορίες, στην οποία όλα τα εγχειρήματα του ιδρύματος Wikimedia, σε όλες τις γλώσσες, έχουν κεντρική πρόσβαση. Το εγχείρημα χαρακτηρίζεται ως δευτερογενής βάση δεδομένων, δεδομένου ότι παρέχεται και η δυνατότητα της αναγραφής πηγών για τα δεδομένα και είναι πολύγλωσσο, παρέχεται σε όλες τις γλώσσες που επιθυμούν οι χρήστες του. Ανήκει στο [[ίδρυμα Wikimedia]]. Τα δεδομένα προσφέρονται συνεργατικά από χρήστες, όπως και στα άλλα εγχειρήματα του [[Ίδρυμα Wikimedia|ιδρύματος Wikimedia]], με τη διαφορά ότι στα Wikidata τα δεδομένα παρέχονται με άδεια Creative Commons Public Domain Dedication 1.0, δηλαδή έχει γίνει [https://web.archive.org/web/20140726071431/http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.el Εκχώρησή τους ως Κοινό Κτήμα].
{{clear}}
{{clear}}
==Εξωτερικοί σύνδεσμοι==
==Εξωτερικοί σύνδεσμοι==

Έκδοση από την 21:29, 23 Μαρτίου 2020

Wikidata
URLwikidata.org
ΕμπορικόςΌχι
Τύπος ιστότοπουΓνωσιακή βάση
ΙδιοκτήτηςΊδρυμα Wikimedia
Ημερομηνία έναρξης30 Οκτωβρίου 2012, πριν 11 έτη (2012-10-30)

Τα Wikidata (http://www.wikidata.org) είναι ένα ελεύθερο, συνεργατικό εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε το 2012 και αποτελεί μια γνωσιακή βάση δομημένων δεδομένων όπως διαγλωσσικές αναφορές και στατιστικές πληροφορίες, στην οποία όλα τα εγχειρήματα του ιδρύματος Wikimedia, σε όλες τις γλώσσες, έχουν κεντρική πρόσβαση. Το εγχείρημα χαρακτηρίζεται ως δευτερογενής βάση δεδομένων, δεδομένου ότι παρέχεται και η δυνατότητα της αναγραφής πηγών για τα δεδομένα και είναι πολύγλωσσο, παρέχεται σε όλες τις γλώσσες που επιθυμούν οι χρήστες του. Ανήκει στο ίδρυμα Wikimedia. Τα δεδομένα προσφέρονται συνεργατικά από χρήστες, όπως και στα άλλα εγχειρήματα του ιδρύματος Wikimedia, με τη διαφορά ότι στα Wikidata τα δεδομένα παρέχονται με άδεια Creative Commons Public Domain Dedication 1.0, δηλαδή έχει γίνει Εκχώρησή τους ως Κοινό Κτήμα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι