Κριστίνα Γκρίμι: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Robot: Αφαίρεση κατηγοριών έτους γέννησης/θανάτου
μ Ρομπότ: προσθήκη σήμανσης επαληθευσιμότητας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{χωρίς παραπομπές}}

{{Πληροφορίες προσώπου
{{Πληροφορίες προσώπου
| όνομα = Κριστίνα Γκρίμι <br/> Christina Grimmie
| όνομα = Κριστίνα Γκρίμι <br/> Christina Grimmie

Έκδοση από την 14:07, 14 Φεβρουαρίου 2020


Κριστίνα Γκρίμι
Christina Grimmie
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Christina Grimmie (Αγγλικά)
ΓέννησηΚριστίνα Βικτόρια Γκρίμι
Christina Victoria Grimmie

12 Μαρτίου 1994
Νιου Τζέρσεϊ, ΗΠΑ
Θάνατος10 Ιουνίου 2016 (22 ετών)
Ορλάντο, ΗΠΑ
Αιτία θανάτουτραύμα από πυροβολισμό
Συνθήκες θανάτουανθρωποκτονία
Τόπος ταφήςBerlin Cemetery[1][2]
ΕθνικότηταΑμερικανική
Χώρα πολιτογράφησηςΑμερικανική
Θρησκείαάθεος[3]
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςCherokee High School[4]
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΤραγουδίστρια, Πιανίστας, Στιχουργός
Περίοδος ακμής2009 - 2016
Οικογένεια
ΓονείςΆλμπερτ Γκρίμι
Τίνα Γκρίμι
ΑδέλφιαΜάρκους Γκρίμι
Εν ενεργεία2009-2016
Υπογραφή
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Κριστίνα Γκρίμι (Christina Victoria Grimmie, 12 Μαρτίου 199410 Ιουνίου 2016) ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια και συνθέτης, γνωστή για τη συμμετοχή της στο Τhe Voice και για τα covers των τραγουδιών από την σύγχρονη ποπ. Τον Ιούνιο του 2011, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της EP, find me.

Το 2014, η Grimmie έλαβε μέρος στην 6η σεζόν του The Voice και τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Στις 10 Ιουνίου 2016, η Grimmie πυροβολήθηκε ενώ υπέγραφε αυτόγραφα μετά από μια συναυλία στο Ορλάντο, Φλόριντα. Πέθανε από τα τραύματά της λίγες ώρες αργότερα.

Τα Πρώτα Χρόνια

Η Κριστίνα μεγάλωσε στο Μάρλτον, Νιου Τζέρσει. Πήγε στο Baptist Περιφερειακό Δημοτικό σχολείο και στο Γυμνάσιο του Cherokee. Ο πατέρας της είχε καταλάβει ότι η κόρη του, η Κριστίνα είχε ταλέντο στο τραγούδι όταν εκείνη ήταν 6 ετών (τότε άρχισε να τραγουδάει) και σε ηλικία των 10 ετών άρχισε να παίζει πιάνο. Παρά το γεγονός ότι λάμβανε μαθήματα πιάνου, η ίδια μάλιστα είπε πως άκουγε από την τηλεόραση και έπαιζε στο πιάνο της. Η Grimmie προσδιόριζε τον εαυτό της ως χριστιανή.

Προσωπική Ζωή

Η Κριστίνα είχε έναν αδερφό, τον Mάρκους. H μητέρα της εργαζόταν ως ρεσεψιονίστ μέχρι που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού ενώ ο πατέρας της εργαζόταν στην εταιρία Verizon Communications από το 2014. Ο πατέρας της ήταν ιταλικής και ρουμάνικης καταγωγής.

Καριέρα

2009-10 :Η αναγνώριση του YouTube και της ανακάλυψης

Η Κριστίνα άρχιζε να ανεβάζει βίντεο στο Youtube από το 2009 σε ηλικία 15 ετών.Το πρώτο βίντεο που ανέβασε ήταν cover της Χάνα Μοντάνα το Don`t Wanna Be Torn . Έφθασε το πρώτο καλλιτεχνικό στερέωμα στο YouTube με το cover της Μάιλι Σάιρους το Party In The USA (Πάρτι στις ΗΠΑ) τον Αύγουστο του 2009. Έγινε γνωστή για το cover της με τους συναδέλφους του YouTube, του Σαμ Τσουι, το οποίο είχε πάνω από 128 προβολές μεταξύ των τριών επίσημες εκδόσεις του βίντεο από 9 Φεβρουαρίου 2016. Από τότε που ανέβαζε βίντεο στο Youtube, είχε συνολικά πάνω από 375.000.000 προβολές και πάνω από δύο εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι της ως της 28η Απριλίου 2013, η οποία βγήκε η 4η καλύτερη μουσική Youtuber στην ιστορία του Youtube. Επίσης, βγήκε 2η στον διαγωνισμό MyYoutube. Καθώς η διασημότητα της αυξανόταν, η μητέρα της Σελένα Γκόμεζ και ο σύζυγος της έγιναν μάνατζερς της Γκρίμι. Γι`αυτό άλλωστε η Κριστίνα και η Σελένα ήταν πολύ καλές φίλες.

2011: Find me

H Κριστίνα τραγούδησε σε μια συναυλία της UNICEF (για φιλανθρωπικό σκοπό βέβαια) καθώς έκανε τα φωνητικά σε μια συναυλία της Σελένα Γκόμεζ. Εμφανίστηκε στην πρώτη εκδήλωση DigiTour το 2011, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για τους καλλιτέχνες του Youtube. Αργότερα η Γκόμεζ έγινε ο μέντορας της. Η Γκρίμι εμφανίστηκε και στα Social Billboard 50.Άνοιξε την σκηνή με την Σελένα, το συγκρότημα TheScene,τον Allstar Weekend και με τους Jonas Brothers κατά την διάρκεια της συναυλίας της Ελπίδας.Έκανε περιοδεία με την Σελενα και με τους TheScene για 6 εβδομάδες.

Στις 14 Ιουνίου,2011 κυκλοφόρησε το 1ο της άλμπουμ με τίτλο Find me . Επίσης κυκλοφόρησε και το τραγούδι της Advice το οποίο τραγούδησε για 1η φορά στο Radio Disney στις 11 Ιουνίου 2011. Στις 10 Οκτωβρίου,2011 εμφανίστηκε στο σόου της Ellen DeGeneres μα κάτι συναδέλφους του Youtube και τραγούδησε ένα τραγούδι του Lil Wayne με τίτλο `How to love`. Στις 20 Νοεμβρίου 2011 τραγούδησε στα 39α Αμερικάνικα Μουσικά Βραβεία μαζί με τον Τάιο Κρουζ. Απέδωσε επίσης το τραγούδι της Not Fragile (Όχι Εύθραυστο) στα Αμερικάνικα Μουσικά Βραβεία μαζί με την Σελένα. Επίσης, παρουσίασε μαζί με την Σελένα στην εκδήλωση Coca Cola Red Carpet.

2012–13: With Love

Τον Ιανουάριο του 2012, η Γκίμι μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να ακολουθήσει την σταδιοδρομία της μουσικής της καριέρας. Αρχές Απριλίου υπέγραψε συμβόλαιο με τη Δημιουργική Αντιπροσωπεία Καλλιτεχνών (Creative Artists Agency). Στην ιστοσελίδα του Disney(disney.com) πρωταγωνίστησε στην διαδικτυακή εκπομπή: Power Up With Christina Grimmie, η οποία είχε διάρκεια από 29 Μαρτίου 2012 μέχρι τις 5 Ιουνίου 2012. Αποκάλυψε επίσης θα εργαζόταν με ένα νέο συγκρότημα το Rising Tide, πρόκειται για ένα εφηβικό συγκρότημα που προερχόταν από το Νιού Τζέρσει (N.J).Στη συνέχεια έκανε περιοδεία, η λεγόμενη `Stars Dance Tour` στην οποία τραγουδούσε τα τραγούδια του 2ο της Άλμπουμ που το αποκάλεσε `With Love`το οποίο κυκλοφόρησε 6 Αυγούστου 2013.Στις 3 Οκτωβρίου το μουσικό της βίντεο για το τραγούδι της `Tell My Mama` έκανε πρεμιέρα στην ιστοσελίδα του Billboard(Billboard.com) και η Κριστίνα είπε: Το βίντεο έχει να κάνει με ένα κορίτσι (έμενα) στο σχολείο που ερωτεύτηκε ένα αγόρι αλλά αυτό το αγόρι είναι ξέρω`γω επικίνδυνο για μένα και εγώ είμαι ο τύπος που τα λέει όλα στην μητέρα της.

  1. 1,0 1,1 Ανακτήθηκε στις 4  Απριλίου 2022.
  2. 2,0 2,1 (Αγγλικά) Find A Grave. 194975326. Ανακτήθηκε στις 23  Απριλίου 2023.
  3. web.archive.org/web/20131112012120/http://globalgrind.com/entertainment/christina-grimmie-real-depiction-jersey-shore-native-exclusive?page=2.
  4. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.