Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Κιθάρα»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
106 bytes αφαιρέθηκαν ,  πριν από 9 μήνες
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
 
== Ιστορία ==
ΤαΗ ίχνη της ΙστορίαςΙστορία της Κιθάρας μπορούν να ανιχνευθούν απόξεκινά τον 15ο αιώνα, με την πρώτη «σύγχρονου τύπου» Κιθάρα να συναντάται στην [[Ισπανία]]. Οι πρώτες κιθάρες ήταν μικρού μεγέθους και αρχικά είχαν τέσσερα ζεύγη χορδών! Η ισπανική κιθάρα (ή [[Κλασσική κιθάρα]]) είναι καμπυλωτή στο σώμα και χρησιμοποιεί την κοιλότητα του σώματος για την [[αντηχείο|ενίσχυση του ήχου]]. Αρχικά, χρησιμοποιούνταν χορδές από έντερα αγελάδας, αργότερα νεύρα διάφορων ζώων, οι οποίες αργότερα αντικαταστάθηκαν από [[νάιλον]] και ατσάλινες χορδές που χρησιμοποιούνται και σήμερα. Το 16ο αιώνα, οι κιθάρες έγιναν όργανα με πέντε ζεύγη χορδών.
 
Η εξάχορδη κιθάρα έκανε την εμφάνισή της στα μέσα του 18ου αιώνα και είχε έξι μονές χορδές αντί για ζεύγη χορδών, σε αντίθεση με τους προκάτοχούς της (τετράχορδα και πεντάχορδα μουσικά όργανα). Στην Ιστορία της κιθάρας δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνιακή καταγραφή του γεγονότοςημερομηνια εμφάνισης της κιθάρας, ωστόσο ήταν μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις. Το 1850-1892 ο κατασκευαστής κιθάρων Manual Torres ανέπτυξε το μουσικό όργανο στη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα, με μεγαλύτερο και πιο ηχηρό σώμα (ηχείο). Κατά το 19ο αιώνα η κιθάρα, όπως την συναντάμε σήμερα, αναπτύχθηκε και βελτιώθηκε στο σχήμα και στα μηχανικά κλειδιά.
 
Επίσης, εμφανίστηκαν και άλλες ποικιλίες όπως η [[δωδεκάχορδη κιθάρα]], η [[χαβανέζικη κιθάρα]] και η [[ακουστική κιθάρα]].
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης