Disturbed: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μ Ρομπότ: προσθήκη σήμανσης επαληθευσιμότητας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{χωρίς παραπομπές}}

{{Πληροφορίες μουσικού
{{Πληροφορίες μουσικού
| όνομα = Disturbed
| όνομα = Disturbed

Έκδοση από την 04:51, 7 Φεβρουαρίου 2020

Disturbed
Πληροφορίες
ΚαταγωγήΣικάγο, Ιλινόι, ΗΠΑ
EίδοςMetal, Εναλλακτική ροκ, Rock, Νιου μεταλ,
Παρουσία1996 — σήμερα
Δισκογραφική εταιρείαReprise, Giant
ΜέληDavid Draiman
Dan Donegan
John Moyer
Mike Wengren
Πρώην μέληSteve Kmak
Ιστότοπος
http://www.disturbed1.com


Οι Disturbed είναι ένα Rock/Metal συγκρότημα από το Σικάγο το οποίο σχηματίστηκε το 1996. Αρχικά τα μέλη του ήταν οι David Draiman (φωνητικά), Dan Donegan (κιθάρα), Mike Wengren (ντράμς) και ο Steve “Fuzz” Kmak (μπάσσο). Το 2003 περίπου, ο Fuzz αντικαταστάθηκε από τον John Moyer (μπάσο) για προσωπικούς λόγους αφού πρώτα πήρε την θέση του μπασίστα ο Matt Konopinski για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Το συγκρότημα είναι αρκετά σεβαστό στον κόσμο του Hard Rock έχοντας 3 πλατινένια άλμπουμ και πουλώντας πάνω από 10 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

Πρώτα βήματα

Το 2000, μετά από αρκετά ντέμος, κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ το “The Sickness” το οποίο τους έκανε αρκετά γνωστούς ειδικά με το τραγούδι “Down With Sickness” το οποίο αργότερα χρησιμοποιήθηκε για soundtrack σε αρκετές ταινίες. Οι Disturbed παρευρέθηκαν στην γνωστή περιοδεία Ozzfest το 2001 μαζί με γνωστά συγκροτήματα όπως είναι οι Black Sabbath, Marilyn Manson, Slipknot, Papa Roach, Linkin Park και Crazy Town. Αργότερα το συγκρότημα ξεκίνησε δική του περιοδεία με το όνομα Music as a Weapon στην οποία συμμετείχαν και οι Adema, Drowning Poοl, Stereomud και Systematic.

Tα άλμπουμ

Believe ονομάζεται το δεύτερο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, τον Σεπτέμβριο του 2002. Τραγούδια όπως το “Prayer”, “Liberate”, “Remember” έγιναν singles και πολλοί θαυμαστές εντυπωσιάστηκαν με το άλμπουμ αυτό παρόλο που ήταν λιγότερο “σκοτεινό και επιθετικό” από αυτά μας είχαν συνηθίσει. Το video clip του “Prayer” σταμάτησε να προβάλλεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς γιατί υπήρχαν ομοιότητες με τις επιθέσεις του 2001 στην Αμερική. Την περίοδο αυτή, ο David Draiman τραγούδησε το “Forsaken”, γραμμένο από τον Jonathan Davis των Korn, για την ταινία “Queen of the Damned”. Αργότερα το 2003 όταν τελείωσαν με την δεύτερη περιοδεία τους (Music as a Weapon II) αποχώρησε ο “Fuzz” και αντικαταστάθηκε από τον John Moyer.


Ten Thousand Fists

Το 2005 κυκλοφόρησε και το τρίτο τους άλμπουμ “Ten Thousand Fists” που κατά τις προσδοκίες του David Draiman θα ήταν τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα τους, κάτι το οποίο διαψεύσθηκε. Αυτό όμως δεν αποτρέπει το γεγονός να είναι εξίσου καλό με τα υπόλοιπα άλμπουμ τους και με αρκετά τραγούδια να ξεχωρίζουν, όπως είναι το “Just Stop”, “I’m Alive”,''Stricken'' και “Land of Confusion”. Στο τέλος του 2006 ο David Draiman είχε πρόβλημα με το διάφραγμα του που επηρέαζε άμεσα την φωνή του. Μετά από μία επιτυχημένη εγχείρηση συμμετείχε στην περιοδεία Ozzfest μαζί με τους System of a Down, Ozzy Osbourne, Lacuna Coil και άλλους.

Indestructible

Στις 3 Ιουνίου 2008 κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ, το “Indestructible”. Το single “Inside the Fire” κυκλοφόρησε ένα μήνα πριν και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ο David Draiman δήλωσε ότι το τέταρτό άλμπουμ θα είναι “σκοτεινό” τόσο στους στίχους όσο και στην μουσική. Επίσης παραγωγός του “Indestructible” δεν θα είναι ο ίδιος που ήταν στα προηγούμενα άλμπουμ αλλά θα είναι οι ίδιοι οι Disturbed αφού, όπως λένε, 10 χρόνια στον χώρο της μουσικής έμαθαν τι γίνεται. Εκτός από την κανονική έκδοση κυκλοφόρησε και η ειδική έκδοση του άλμπουμ (Internet Only Limited Edition) με ένα επιπλέον τραγούδι, το Run.

Asylum

Στις 31 Αυγούστου του 2010 κυκλοφόρησε το πέμπτο άλμπουμ τους ''Asylum'' το οποίο βασίστηκε σε εμπειρίες του David Draiman και έδωσε νέα κατεύθυνση στη καριέρα του συγκροτήματος.Το ''Asylum'' επίσης έγινε νούμερο ένα στα Billboard 200, το τέταρτο Νούμερο 1 άλμπουμ για τους Disturbed. Μια περιοδεία έγινε για να υποστηρίξει το άλμπουμ και ονομάστηκε  Asylum Tour που άρχισε στα τέλη Αυγούστου του 2010. Πιο γνωστά τραγούδια από αυτό είναι το ''Asylum'',''The Animal'',''Another Way To Die'' και ''Warrior''.

Immortalized

Στις 21 Αυγούστου του 2015 κυκλοφόρησε το έκτο άλμπουμ τους "Immortalized". Με το "Immortalized", οι Disturbed ήταν υποψήφιοι για το Βραβείο Echo Καλύτερου διεθνούς συγκροτήματος της ροκ/ποπ. Τα πιο γνωστά τραγούδια από αυτό είναι το "The Sound Of Silence", "What Are You Waiting For", "The Vengeful One" και "The Light".

Εξωτερικοί σύνδεσμοι