Άγγελος Τόλκας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Johnwords (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Johnwords (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 28: Γραμμή 28:
|ιστοσελίδα =www.tolkas.gr
|ιστοσελίδα =www.tolkas.gr
}}
}}
Ο '''Άγγελος Τόλκας''' είναι [[Έλληνες|Έλληνας]] πολιτικός και δικηγόρος, πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, πρώην υφυπουργός Επικρατείας και πρώην βουλευτής [[Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας|Ημαθίας]].
Ο '''Άγγελος Τόλκας''' είναι [[Έλληνες|Έλληνας]] πολιτικός και δικηγόρος, πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, πρώην υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και πρώην βουλευτής [[Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας|Ημαθίας]].


==Βιογραφικά στοιχεία==
==Βιογραφικά στοιχεία==

Έκδοση από την 22:12, 14 Ιανουαρίου 2020

Άγγελος Τόλκας
Αρχείο:Minister2.jpg
Υφυπουργός Μεταναστευτικής
Πολιτικής Ελλάδας
Περίοδος
15 Φεβρουαρίου 2019 – 9 Ιουλίου 2019
ΠρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας
Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Ελλάδας
Περίοδος
3 Αυγούστου 2011 – 11 Νοεμβρίου 2011
ΠρωθυπουργόςΓιώργος Α. Παπανδρέου
Βουλευτής Νομού Ημαθίας
Περίοδος
4 Οκτωβρίου 2009 – 11 Απριλίου 2012
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση6 Αυγούστου 1978 (1978-08-06) (45 ετών), Νάουσα, Ημαθία, Μακεδονία, Ελλάδα
Πολιτικό κόμμαΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣπουδέςΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΕπάγγελμαΔικηγόρος
Ιστοσελίδαwww.tolkas.gr

Ο Άγγελος Τόλκας είναι Έλληνας πολιτικός και δικηγόρος, πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, πρώην υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και πρώην βουλευτής Ημαθίας.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Άγγελος Τόλκας γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1978 στην Νάουσα Ημαθίας.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων και το Εργασιακό Δίκαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή. Έχει δημοσιεύσει εργασίες για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, το Εμπορικό Σήμα, την Απελευθέρωση της Αγοράς Ενέργειας και την Κρατική Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Κατά τα φοιτητικά του χρόνια ;ήταν για 3 χρόνια πρόεδρος της Κίνησης Νέων για την Ευρώπη (AEGEE). Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Βέροια.

Το 2006 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας.

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ Βουλευτής Ημαθίας.

Στις 3 Αυγούστου 2011 ορκίστηκε υφυπουργός Επικρατείας έως την λήξη της θητείας της κυβέρνησης Παπανδρέου και την αντικατάστασή της από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012 επανεκλέγεται Βουλευτής αλλά στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 το ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία δεν κερδίζει την έδρα.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ).

Τον Δεκέμβριο του 2015 ανέλαβε γραμματέας του τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ [1]

Στις 10 Μαΐου 2018, ανέλαβε Γραμματέας στον Τομέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής και τον Ιούνιο 2018 ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στην Επιτροπή για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση [2] . Στις 9 Οκτωβρίου 2018, παραιτήθηκε από το Κινήμα Αλλαγής, καθώς ήρθε σε σύγκρουση[3] [4]με την ηγεσία του κόμματος σχετικά με την πολιτική κατεύθυνση του νέου φορέα.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2019, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από τον Κυβερνητικό Συνασπισμό, ορίστηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ[5].

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 θέτει υποψηφιότητα ως Βουλευτής στην Ημαθία με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 24 ψήφων [6][7].

Παραπομπές

  1. «Αυτά είναι τα στελέχη που θα χαράξουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ». TheCaller.Gr. 16 Δεκεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 
  2. «Ανακοινώθηκαν οι επιτροπές ψηφοδελτίων και τοπικής αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ | Kathimerini». www.kathimerini.gr. Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 
  3. gr, Αναρτήθηκε από InVeria. «Αυτά είπε στην επιστολή παραίτησής του ο Άγγελος Τόλκας». InVeria.gr - Ειδησεογραφικός Κόμβος Ημαθίας (Veria - Imathia News). Ανακτήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2019. 
  4. «Μάχες χαρακωμάτων στην αυλή της ηγεσίας». Η Εφημερίδα των Συντακτών. Ανακτήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2019. 
  5. Νέος υφυπουργός στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής ο Άγγελος Τόλκας
  6. «Μόλις 23 ψήφοι η τελική διαφορά Καρασαρλίδου-Τόλκα!». pena.press. Ανακτήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2019. 
  7. Πτεροεντα, Επεα (26 Ιουλίου 2019). «ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ: Με μικρές διαφορές η επίσημη σταυροδοσία των υποψηφίων βουλευτών στην Ημαθία, από το Πρωτοδικείο της Βέροιας. Στους 23 σταυρούς η διαφορά Καρασαρλίδου και Τόλκα!». ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ. Ανακτήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2019.