Φρούτα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
διατροφη
μ Αναστροφή της επεξεργασίας από τον 176.58.192.252 (συνεισφ.), επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό Kupirijo
Ετικέτα: Επαναφορά
Γραμμή 4: Γραμμή 4:


== Τα φρούτα στη διατροφή και την [[υγεία]] του [[άνθρωπος|ανθρώπου]] ==
== Τα φρούτα στη διατροφή και την [[υγεία]] του [[άνθρωπος|ανθρώπου]] ==
Τα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, που βρίσκονται στην ίδια διατροφική κατηγορία, είναι σημαντικά για την [[υγεία]] του [[άνθρωπος|ανθρώπου]], καθώς περιέχουν πολλές [[Βιταμίνη|βιταμίνες]] [[νερό]] ελάχιστα [[Λίπος (χημεία)|λιπαρά]] και [[ανόργανα στοιχεία]] (μέταλλα και ιχνοστοιχεία). Για παράδειγμα, το [[πορτοκάλι]] είναι πλούσιο σε [[βιταμίνη]] C, η οποία είναι απαραίτητη και αν δεν καταναλώνεται συχνά μπορεί να προκληθεί η ασθένεια [[σκορβούτο]] Επίσης ένας καλός συνδιασμός φρούτων είναι Πεπόνι με Ντομάτα συμπεριλαβάνοντας εάν προτυμάται και με τυρί.
Τα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, που βρίσκονται στην ίδια διατροφική κατηγορία, είναι σημαντικά για την [[υγεία]] του [[άνθρωπος|ανθρώπου]], καθώς περιέχουν πολλές [[Βιταμίνη|βιταμίνες]] [[νερό]] ελάχιστα [[Λίπος (χημεία)|λιπαρά]] και [[ανόργανα στοιχεία]] (μέταλλα και ιχνοστοιχεία). Για παράδειγμα, το [[πορτοκάλι]] είναι πλούσιο σε [[βιταμίνη]] C, η οποία είναι απαραίτητη και αν δεν καταναλώνεται συχνά μπορεί να προκληθεί η ασθένεια [[σκορβούτο]].


== Κατηγορίες ==
== Κατηγορίες ==

Έκδοση από την 08:52, 3 Νοεμβρίου 2019

Αρχείο:Fruits-on-a-market-in-greece.jpg
Μανάβικο στην Κρήτη

Με τον όρο φρούτα ή οπώρες συνήθως ομαδοποιούνται καρποί δέντρων ή φυτών. Ένα φρούτο είναι μια δομή που φέρει σπόρους και που αναπτύσσεται από την ωοθήκη των ανθών του φυτού, ενώ τα λαχανικά είναι όλα τα υπόλοιπα μέρη του φυτού, όπως οι ρίζες, τα φύλλα και τα στελέχη.

Τα φρούτα στη διατροφή και την υγεία του ανθρώπου

Τα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, που βρίσκονται στην ίδια διατροφική κατηγορία, είναι σημαντικά για την υγεία του ανθρώπου, καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες νερό ελάχιστα λιπαρά και ανόργανα στοιχεία (μέταλλα και ιχνοστοιχεία). Για παράδειγμα, το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη και αν δεν καταναλώνεται συχνά μπορεί να προκληθεί η ασθένεια σκορβούτο.

Κατηγορίες

Φρούτα στο Λαγανά της Ζακύνθου

Δείτε επίσης